Audi Q5 mot Porsche Cayenne

Både Porsche og Audi er en del av Volkswagen Auto Group (VAG), og VAG bruker MLB/MLB EVO chassisplattformer for både Audi og Porsche, samt noen andre VAG-merker.

Dette betyr at chassiset som brukes til begge disse modellene er ganske likt, så disse bilene er ikke så forskjellige som de kan virke. Porsche har imidlertid en annen tilnærming til å bygge mer sporty SUV-er, mens Audi først og fremst fokuserer på komfort.

Både Audi Q5 og Porsche Cayenne tilbyr fantastisk teknologi og luksusfunksjoner, så uansett hvilken du velger, vil du ikke bli skuffet. Men hvis vi måtte velge en vinner, ville det sannsynligvis Cayenne.

Porsche Cayenne er litt større, mye sportier, mer romslig, og byggekvaliteten kanter også litt ut Q5. Dette gjenspeiles imidlertid i prislappen, så hvis du vil ha det beste smellet for pengene dine, kan Q5 være et bedre valg.

Audi Q5

Den Audi Q5 er en kompakt luksus SUV som har blitt produsert av Audi siden 2008. Førstegenerasjons Q5 var basert på MLB-chassisplattformen, og andre generasjon Q5 ble avslørt i 2016 og er basert på den oppgraderte Audi MLB Evo-plattformen. Denne plattformen er også delt med B9-versjonene av Audi A5 og A4.

Den nyeste 2021 Q5 SUV tilbyr en ansiktsløftet nese og et oppgradert interiør. Q5 har alltid vært et populært valg på grunn av de store allrounderegenskapene, uansett generasjon. Alle amerikanske Audi Q5-modeller tilbyr en 7-trinns S Tronic dual-clutch automatisk og Quattro AWD som standard.

Audi Q5 trim nivåer

Basismodellen Q5 i USA er Q5 45TFSI Premium-pakken, som handler for $ 43,300. Du kan også oppgradere til Premium Plus-pakken for rundt $ 5k, som vil gi deg bedre hjul, Audi Active Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Pan-roof, oppgradert stereosystem og en ovenfra og ned kameravisning.

  Audi A8 pålitelighet

Hvis du tar det et skritt videre, kan du oppgradere 45TFSI til topp-spec Prestige-pakken, som koster ytterligere $ 6k, men den tilbyr de fantastiske Matrix-design LED-frontlyktene, ventilerte strømjusterbare seter, heads up-skjerm, et Bang og Olufsen premium lydsystem og en haug mer.

Neste i køen er Audi Q5 55 TFSI e Plug-in hybrid Premium Package som handler for $ 52k. Den kan også oppgraderes til Premium Plus-pakken for ytterligere $ 4k, eller den toppspesifikasjonige Prestige-pakken som koster nesten $ 10k over basisprisen på 55 TFSI e Plug-in Hybrid.

Porsche Cayenne

Porsche Cayenne er den største SUV-en av Porsche og har vært i produksjon siden 2003. Den første generasjonen av Cayenne var ganske tvilsom fordi den tilbød en styling bare en mor kunne elske. Men den andre, og spesielt den tredje generasjonen av Cayenne, ser betydelig bedre ut inne og ute.

Den siste 2021 Cayenne tilbys som en SUV eller i coupe form. Det er også verdt å nevne at den siste tredje generasjon av Cayenne er basert på VAG MLB Evo chassis, som den samme plattformen Audi Q5 er basert på, men litt forstørret.

Porsche Cayenne trim nivåer

Inngangsnivået Cayenne starter på $ 67,500, og det tilbyr begrensede alternativer som standard, men alle motoralternativene er mye mer slagkraftige enn de i Q5. Hvis du vil ha en kupéform av inngangsnivået Cayenne, ser du på ytterligere $ 10k, noe som øker prisen opp til $ 76,500.

Hvis du vil ha Premium-pakken, må du betale ytterligere $ 6,500, og utstyret i denne pakken er noe sammenlignbart med Premium Plus-pakken som tilbys for Audi Q5. I tillegg kan du oppgradere til toppmoderne utstyrspakke kalt Premium Package Plus for $ 9k, som også er ganske sammenlignbar med Q5 Prestige-pakken.

  Beste året for brukt Porsche Boxster

Hvis du vil ha Cayenne e-hybrid, ser du på en utsalgspris på $ 82,000 XNUMX, og Coupe-versjonen av e hybrid koster $ 87,600. Cayenne S koster $ 85,100, og Coupe-versjonen koster nesten $ 90k. Hvis du vil ha GTS-versjonene, ser du på prislapper over $ 100k for både kupé- og SUV-versjonene.

Porsche Cayenne vs. Audi Q5 ytelsesversjoner

Begge disse produsentene tilbyr en beefed-up ytelsesversjon av Q5 og Cayenne, men Audi gjør det litt mer dempet, og Porsche gjør det mye. Så hvis du vil ha en sportier opplevelse, er det ingen som hevder at Cayenne er langt kraftigere og dynamisk i stand.

Selv den «billigste» full-on ytelse Cayenne versjonen Cayenne Turbo koster rundt $ 130k for både Coupe og SUV-versjoner. De tilbyr imidlertid oppover 540hp og en sub 4 andre 0-60 mph tid. Hvis du vil ha den raskeste versjonen, koster Turbo S e-hybrid rundt $ 164 for begge versjoner, og den tilbyr 670hp og en 0-60 mph tid på 3.6 sekunder.

På den annen side er ytelsesversjonen av Q5 Audi SQ5. Audi SQ5 kan ikke matche ytelsen til Turbo-modellene, men SQ5 koster bare en tredjedel av prisen på topp-of-the-line Turbo S e-hybrid. SQ5 tilbyr en anstendig 350hp, 4.7 sek 0-60mph, og er et røverkjøp sammenlignet med Turbo-modellene.

Sammenligning av Q5 og Cayenne

Hvilken SUV er mer pålitelig, Q5 eller Cayenne?

De fleste forbrukerrapporter antyder at både Audi Q5 og Porsche Cayenne har en over gjennomsnittet pålitelighetspoengsum. Men forskjellige rapporter tyder på at Q5 i beste fall bare er gjennomsnittlig når det gjelder pålitelighet. Men Porsche Cayenne har alltid vært ansett som en pålitelig SUV.

Det er fornuftig for Porsche å tilby en mer pålitelig SUV fordi nesten alle Porsche-modeller tilbyr en overlegen bygg- og materialkvalitet, færre plast, og bilene er generelt bygget bedre enn de fleste Audis, noe som er å forvente med tanke på den betydelige prisøkningen.

  Er Porsche Boxster en jentebil

Hvilken SUV avskrives raskere, Q5 eller Cayenne?

Både basismodellen Audi Q5 og Porsche Cayenne mister vanligvis rundt 58% av sin opprinnelige verdi i de første 5 årene av eierskapet. Tatt i betraktning den første prislappen, kan Cayenne virke som en verre økonomisk beslutning. Dette gjelder spesielt hvis du velger $ 160k Cayenne Turbo S e-hybrid-modellene.

Mange brukte Cayenne Turbo modeller fra første generasjon kan nå kjøpes for mindre enn hva du måtte betale for en 2010 Audi Q5. Audi Q5s er mer populære på bruktbilmarkedet, dette betyr at prisen faller mykner opp raskere sammenlignet med Cayenne, som vanligvis fortsetter å falle til treffer bunnen.

Hvilken SUV er dyrere å vedlikeholde, Q5 eller Cayenne?

Både Audi Q5 og Porsche Cayenne opplever en over gjennomsnittet årlig vedlikeholdskostnad. Q5 kommer ut på rundt $ 900-1,000 årlig, og Cayenne er rundt $ 1,100-1,300 i året. Men disse kan variere betydelig avhengig av alder, kjørelengde og trimalternativer i en bestemt modell.

Noen modeller som toppmoderne Turbo S-modeller kan koste oppover $ 4k per år for bare vedlikeholdskostnadene, og SQ5 er rundt $ 1,600. Årsaken til at SQ5 er så billig sammenlignet med Porsche er at SQ5 bruker en mer vanlig 6-sylindret motor, og keramiske bremser for Cayenne kan koste så mye som $ 15k.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter