Beste BMW for en biltur

For en lang biltur trenger du god plass til familien, en komfortabel og trygg tur, og nok hestekrefter til å holde deg oppmerksom og nyte turen til enhver tid. BMW X5 xDrive er den perfekte kandidaten for jobben med nok ben og takhøyde, bagasjeplass og mer enn nok kraft.

BMW X5 xDrive

Den første BMW X5 sendte sin debut tidlig i 1999 og ble senere en målestokk for luksuriøse mellomstore SUV-er. Så langt har det vært fire generasjoner med den nåværende ledet av G05 BMW X5. Det kommer også tre nye X5 M-modeller i serien.

Den 2021 BMW X5 er en kombinasjon av stil, status, komfort og kraft. Hvis du er på vei på en lang biltur, vil du definitivt trenge nok plass til alle familiemedlemmer, med mindre du går alene. BMW X5 er den nest største SUV som BMW tilbyr til sin fanbase.

2021-versjonen har ofret noen få sine off-road evner, til fordel for bedre håndtering og mer komfort på veien. Videre er interiøret overlegen tidligere modeller, og det føles ganske avslappende å ri i X5.

BMW X5 motor evner

Å være en relativt stor bil, BMW X5 SUV tilbyr mange motoralternativer, både bensin og diesel. Alle av dem kommer i en 8-trinns automatisk ZF 8HP-girkasse. Det er også et alternativ å pare en bensinmotor med en brenselcelledrevet elektrisk motor.

Alternativer for bensinmotor:

  • X5 xDrive40i: B58B30M1 3,0 L l6 turbo, 330 hestekrefter
  • X5 xDrive50i: N63B44M3 4,4 L V8 twin turbo, 456 hestekrefter
  • X5 xDrive45e, en kombinasjon av B58B30M1 3.0 L l6 turbo og en Synchronous Electric motor, 389 hestekrefter
  • X5 M, twin-turbo S63 4,4 L V8, 591 hestekrefter
  • X5 M Konkurranse, S63 4.4 L V8 twin-turbo, 617 hestekrefter
  Er det billigere å kjøpe en BMW i Tyskland?

Alternativer for dieselmotor:

  • X5 xDrive25d: B47B20 2,0 L l4 turbo, 231 hestekrefter
  • X5 xDrive30d: B57D30 3,0 L l6 turbo, 261 hestekrefter
  • X5 xDrive40d: B57D30A 3,0 L l6 turbo, 335 hestekrefter
  • X5 M50d: B57D30C 3,0 L l6 quad-turbo, 394 hestekrefter

BMW X5 M-konkurransen har det raskeste motoralternativet og når fra 0 til 62 miles per time på bare 3,7 sekunder. Selv om dette sinnet høres sinnsykt raskt ut for en SUV, er de andre «tregere» motoralternativene også veldig raske, med en gjennomsnittlig tid på 5 sekunder.

Motoren på startnivå er xDrive 30d, som gjør jobben på 6,1 sekunder og føles fantastisk, til tross for at den er den tregeste motoren. Våre beste valg når det gjelder motoralternativer er X5 xDrive30d og X5 xDrive40i. Men uansett hva du velger, akselererer alle disse veldig raskt og lar deg passere andre kjøretøy trygt.

BMW X5 G05 – Fjæring, håndtering og kjøring

Alle BMW X5 modeller, bortsett fra M50i, kommer med en standard luftfjæring. Turen er veldig jevn og imponerende. Du vil merke de fleste jettegryter eller skarpe kanter på veien, med det eneste unntaket er BMW X5 xDrive 45e, siden den har et litt fastere grep på veien, kanskje på grunn av sine 21-tommers hjul.

Når det gjelder håndtering, er kontrollen veldig stabil under hele turen. Twisty veier, rette linjer, regn eller snø ikke bry BMW X5 xDrive.

  Er en BMW hybrid verdt det?

Motorstøy, interiør og funksjoner

Du kan tydelig høre motoren revving, selv med diesel alternativer som er en hyggelig overraskelse. En morsom liten detalj er at hvis du velger Sport kjøremodus, vil høyttalerne faktisk forbedre lyden av motoren og kunstig spille racing lyder til deg.  Dette kan appellere til noen, men definitivt ikke alle.

Førerposisjonen er imponerende behagelig. Med den typiske BMW elektrisk sete justering system og en ryggstøtte vinkel, og en uttrekkbar pute med lumbale støtte, BMWs sitteplasser kan tilfredsstille hvem som helst, uansett hvor bortskjemt de er.

Infotainment systemet kommer i en standard 12.3-tommers skjerm med de fineste funksjonene BMW har å tilby. Navigasjonen er veldig pålitelig og enkel å bruke. Både Apple CarPlay og Android Auto er tilgjengelige for å koble til smarttelefonen din, samt USB og Bluetooth.

Setets forhøyede posisjon gir rytteren god utsiktsvinkel og et kommanderende sted på veien. Infotainmentkontrollene er enkle og intuitive, men likevel svært effektive. BMW-skinnet er av høy kvalitet, og dashbordet er fantastisk luksuriøst.

På den annen side er synligheten i ryggen ikke så god som fronten. Derfor har BMW implementert ganske mange parkeringskameraer og sensorer for å hjelpe deg mens du parkerer. Sidevinduene er nær vertikale, og scorer bonuspoeng for synlighet på sidene. Ryggekameraet kan også spille en stor rolle i å hjelpe deg med å kjøre i revers. En ovenfra-og-ned-visning er også tilgjengelig for å veilede deg.

  Beste BMW for en første bil

Dine BMW X5 spørsmål besvart

Hvor mye koster inngangsnivået X5 BMW?

Avhengig av funksjonene og motoralternativene, varierer prisen på 2021 BMW X5 mye. Den laveste kostnaden for en helt ny SUV av modellen er rundt $ 60,000 for en sDrive40i. Kjøretøyet har fantastiske anmeldelser og gode rangeringer. Til tross for at det er inngangsnivået X5, gir det en flott ytelse, komfort og stil.

Er BMW X5 kostbart å vedlikeholde og betjene?

Eiere av BMW X5 har rapportert at gjennomsnittlige reparasjoner varierer mellom $ 150 og $ 400 per service hver 10,000 miles. Større reparasjoner av drivtogkomponenter kan koste mellom $ 1,000 og $ 3,500 eller enda mer i store tilfeller. Årlig vedlikehold er anslått til å være et gjennomsnitt på $ 1,400 eller i noen tilfeller så mye som $ 1,800.

Er en brukt BMW X5 pålitelig?

Når du kjøper en brukt BMW, spiller mange faktorer inn. Har kjøretøyet blitt vedlikeholdt og vedlikeholdt regelmessig og riktig? Har den blitt drevet aggressivt? Generelt sett er X5s holdbare maskiner, og de nyere X5-maskinene scorer nummer to når det gjelder pålitelighet i kategorien mellomstore luksus-SUVer, foran selv Volvo XC90 og Range Rover Sport.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter