Beste BMW for en familie

Avhengig av om du er ute etter en SUV eller en luksus sedan, er de to beste BMW-alternativene for en familie BMW X5 og BMW 5-serien sedan. Disse gir nok kjørekomfort, god plass og bagasjerom for en familie på fire eller fem til å reise trygt og nyte turen.

BMW X5 – Den beste BMW familien SUV

BMW X5 er en mellomstor luksus crossover SUV med bakhjulsdrift og et alternativ for xDrive. Det ble først introdusert i 1999 og fra da av har det vært fire generasjoner BMW X5s. X5 er et veldig luksuriøst kjøretøy, og bringer inn høyteknologiske funksjoner og et moderne dashbord. Den kommer i mange motoralternativer og en 8-trinns ZF 8HP automatgirkasse.

Når du snakker om familiebiler, trenger du et stort kjøretøy. Og 2020 X5 er intet mindre enn stort. Med en lengde på 4,9 meter og en bredde på 2 meter kan dette kjøretøyet enkelt passe inn i 5 passasjerer, og bagasjen i ryggen.

Den nye 2020 X5 tilbyr til og med muligheten til å bli en ekte syv-seters SUV med en tredje rad med seter som enkelt kan brettes opp og ned, avhengig av dine preferanser.

BMW X5 er det foretrukne valget over BMW X7, på grunn av prisforskjell, størrelsesforskjell og mangel på tilleggsfunksjoner som passer for en familie.

Når det gjelder kjøretøysikkerhet, fikk BMW X5 2018 xDrive30d en 5 av 5 stjerner score i Euro NCAP-testen med en voksen occupant rating på 89% og et barn passasjersikkerhet på 86%, noe som er flott totalt sett.

  Er Tesla bedre enn BMW?

Motoralternativer for 2020 BMW X5

Bensinmotorene som er tilgjengelige for 2020 BMW X5 er ekstremt kraftige, med en stor akselerasjon fra 0 til 62 miles per time.

Den tregeste motoren, X5 xDrive45e er en 3.0 L l6 turbo hybrid, sammen med en elektrisk synkron motor og når 62 miles per time på bare 5.6 sekunder.

Den raskeste motoren, X5 M Competition, (S63 4.4 L V8 twin-turbo), kommer til 102 miles per time på bare 3,7 sekunder. For en SUV er dette en banebrytende hastighet. Alle bensinmotoralternativer er som følger:

 • xDrive40i
 • xDrive50i
 • M50i
 • xDrive45e
 • X5 M
 • X5 M Konkurranse

Dieselalternativene er litt mindre kraftige, men er fortsatt pålitelige og raske. Det er bare 4 dieselalternativer og ingen hybridversjon. De tilgjengelige dieselmotorene er:

 • xDrive25d
 • xDrive30d
 • xDrive40d
 • X5 M50d

X5 passer godt for en familie på fire eller fem siden det gir mye plass til både passasjerer i for- og baksetet, sikkerhet og kjørekomfort.

BMW 5-serien – Den beste BMW luksus sedan

BMW 5-serien er en executive bil sedan, som ble sendt tidlig i 1972. Siden den gang har det vært et toppvalg for både offentlige tjenestemenn og forretningsmenn. Det har vært syv generasjoner BMW 5-serien, hvorav den siste startet i 2016 med G30, G31 og G38 BMWs.

G30 er ganske stor, med en lengde på 4,94 meter og en bredde på 1,86 meter. Den kan komfortabelt passe en familie på fem og bagasjen.

  Hvilken er bedre, BMW sDrive eller xDrive?

Både for- og baksetene er gode og infotainmentsystemet er helt topp. Interiøret i kjøretøyet er fullpakket med luksuriøst skinn og viktigst av alt, har en veldig komfortabel førerposisjon.

BMW 5-serien G30 bruker en dobbel-wishbone suspensjon foran og en 5-link suspensjon på baksiden. Det er turmodeller tilgjengelig i serien, som tilbyr selvnivellerende luftfjæring på baksiden av bilen.

Når det gjelder bilsikkerhetsvurderingen, fikk BMW G30 en 5-stjerners gjennomgang i Euro NCAP-testen, med 91% for en voksen passasjer og en 85% for et barn, noe som er ganske imponerende.

BMW G30: Fjæring og styring

Hvis du lurer på styringen av BMW 5-serien, faller den ikke bak BMW X5 og bruker den nyeste versjonen av rack og pinion styring, sammen med elektrisk makt assistanse. Ikke bare det, men anti-roll bar add-ons kommer inn som valgfritt utstyr, samt integrert aktiv styring, noe som er et alternativ for noen modeller.

Motoralternativer av BMW 5-serien G30

DEN BMW G30 kommer i mange motor alternativer, starter med en 1.6 – 2.0 L B48 l4 bensin turbocharged motor. Girkassen kan enten være en 6-trinns manuell girkasse eller en 8-trinns automatisk. Andre bensinmotoralternativer er som følger:

 • 1,6 – 2,0 L B48 l4
 • 3,0 L B58 l6 turboladet
 • 4.4 L N63lS63 V8

Når det gjelder dieselmotoralternativene til BMW 5-serien G30, er det bare to alternativer tilgjengelig:

 • 2,0 L B47 l4
 • 3,0 L B57 l6

Bortsett fra det, er det to plug-in hybrid drivlinjer som du kan velge mellom, l4 turbo pluss elektrisk motor, eller l6 turbo pluss elektriske motoralternativer.

  Har BMW-er mange problemer?

Spørsmål og svar om å kjøre en familievennlig BMW

Hvilke andre BMW-modeller er gode som familiebil?

De fleste BMW X3, 5-serien, 7-serien og X7 er bra for en familiebil. De gir alle god plass, bagasjeplass og gode sikkerhetsvurderinger. De er også ganske enkle å kjøre og gir deg en god følelse på veien. Selvfølgelig er 7-serien og X7-modellene mer på high end, angående pris og luksus.

Hvilken er den mest pålitelige BMW-familiebilen?

For en familie på fire ville BMW X1 være en perfekt passform, da den scoret 99,2 prosent pålitelighet på Whatcars vurderingsindeks. Ikke bare det, men BMW X1 har blitt rangert som den mest pålitelige luksus subcompact SUV på tvers av mange kanaler og av mange anmeldere. Det er trygt å si at det er et godt valg. På den annen side kan det være litt lite for en familie på fem. Uansett er de nyere modellene like store som første generasjons BMW X3-er.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter