Beste BMW for en første bil

Når du snakker om første biler for nye sjåfører, er de viktigste tingene å huske på sikkerhetsfunksjoner og unngå mer kraft enn du kan håndtere. I tillegg trenger du noe rimelig, siden det å være en ny sjåfør betyr at du mest sannsynlig er ung. Dette gjør en BMW Series 1 til et perfekt kjøretøy for nye sjåfører.

BMW-serien 1 F40

Tredje generasjon BMW-serien tilbyr en subcompact hatchback i enten xDrive eller en forhjulsdrift layout.

Det som gjør denne bilen til en god første bil for en ny sjåfør er at Series 1 F40 er mindre enn de fleste BMWs, mangler kraften til å være ekstremt aggressiv på veien, og er også ganske trygg å sykle, både i trafikk og utenfor byen.

Bmw 1-serien er ganske enkel å parkere med, med dimensjoner på 2,67 meter og 1,80 meter bred. Og med en 5 ut 5-stjerners vurdering i Euro NCAP sikkerhetstest, er dette kjøretøyet veldig trygt å kjøre, selv av uerfarne sjåfører.

BMW Series 1 er tilgjengelig i fire trims: Luxury, Advantage, Sport og M Sport trim. Den har en veldig imponerende og ganske myk suspensjon. For sjåfører som opplever reisesyke på lengre turer, spesielt hvis det er mange svinger, kjemper BMW 1-serien med glatte svinger og en komfortabel tur. Det er ikke flytende, og er ganske jevnt på veien, selv i tøffere svinger.

Til tross for at dette er et forhjulsdrevet kjøretøy, føles det fortsatt som en BMW. Det er en veldig stor forbedring, sammenlignet med den forrige bakhjulsdriften Series 1. Vindstøy er nesten nær null, selv ved høyere hastigheter.

  Hvilken BMW har en V12-motor?

BMW-serien 1 motor alternativer

Motoralternativene som er tilgjengelige varierer, og som du forventer av en BMW er det flere bensinmotorer enn dieselmotorer. Den leveres i 6-trinns manuell, 8-trinns automatisk og 7-trinns Getrag M-DCT dual-clutch overføringer.

Alternativer for bensinmotor:

  • 116i: B38B15 1,5 L l3 turbo med 108 bhp
  • 118i: B38B15 1,5 L l3 turbo, 138 hk
  • 120i: B48A20 2,0 L l4 turbo, 176 hk
  • 128ti: B48A20 2,0 L l4 turbo, 261 hk
  • M135i xDrive: B48A20 2,0 L l4 turbo, 302 hk

Alternativer for dieselmotor:

  • 116d: B37C15UO 1,5 L l3 turbo, 114 hk
  • 118d: B47D20 2,0 L l4 turbo, 148 hk
  • 120d xDrive: B47D20 2,0 L l4 turbo, 187 hk

Hva disse tallene betyr er at hvis du er en ny sjåfør, eller en forelder som ønsker å kjøpe en første bil for barnet ditt, gir BMW Series 1 mindre kraft enn du normalt forventer av en BMW. Selvfølgelig bør disse motorene ikke undervurderes, da den raskeste av dem fortsatt kan nå fra 0 til 62 miles i timen på bare 4,8 sekunder.

BMW Series 1 interiør og funksjoner

I motsetning til populær tro, BMW 1-serien gir driveren god plass og bevegelse hvis du bestemmer deg for å justere setet. Den helelektriske setejusteringen kompenserer noe for de harde putene til disse BMWs.

Når det gjelder passasjerplass, er baksiden litt foran rivaler som Mercedes A-klasse eller BMW A3, men fortsatt bak mer romslige biler i segmentet som Seat Leon. Generelt, hvis passasjerene dine er under 6 fot høye, vil de finne ryggen komfortabel, ellers kan de børste takfôret bare litt.

  Er BMW bakhjulsdrevne biler gode i snø?

Bagasjerommet er ikke så rikelig. Du kan passe rundt 5 håndbagasjevesker, men det er det du vanligvis forventer av en hatchback.

Frontrutestolpene er veldig slanke og lar sjåføren ha et stort synsfelt foran kjøretøyet og på sidene. På den annen side er de bakre søylene ganske store og begrenser noe synet i ryggen.

Frykt ikke, hvis du tror dette vil svekke parkeringsferdighetene dine, vil det ikke. BMW Series 1 leveres med bakre parkeringssensorer og et ryggekamera for å løse dette problemet. Det er også et halvautomatisk parkeringssystem tilgjengelig som et tillegg, hvis du tror du har behov for det.

Infotainment er en standard 8.8-tommers skjerm, som har muligheten til å bli oppgradert til 10.3 tommers på de fleste BMW trims. Den klassiske roterende kontrolleren, som du forventer i en BMW, er der, hvis du ikke er tilhenger av berøringsskjermkontroller.

Både Android Auto og Apple CarPlay er tilgjengelige og kommer i standardversjonen av BMW Series 1. Lyden er anstendig, med et alternativ tilgjengelig for å legge til et 16-høyttaler, 464 watt surround-system av Harmon Kardon, for de som verdsetter gode vibrasjoner.

BMW-modeller for alle stadier av livet

Hva er den beste BMW for en ny sjåfør å drive med?

Den beste BMW å kjøpe som en første bil å drive med er BMW M3 E36 eller generelt en BMW 3-serien E36. Den har en skuddsikker motor og en manuell girkasse med basemodellen som bærer en 3,0 L twin turbo sekssylindret motor, som genererer 283 lb-feet av dreiemoment, som er mer enn nok til å gjøre det du ønsker på veien. Den når også den imponerende hastigheten på 255 miles i timen.

  Beste BMW-motorolje

Hva er andre gode BMW-modeller for en første bil?

Generelt er BMW 3-serien og BMW 2-serien gode for nybegynnere, så lenge du har kjøpt det mindre kraftige motoralternativet. Spesielt for en første bil, unngå å kjøpe kraftige biler som de fleste BMWs er. Hvis du aldri har kjørt en bakhjulsdrevet bil før, bør du vurdere å prøve en først på en prøvekjøring før du kjøper den.

Hva er en god BMW-modell for en familiebil?

For en familie på tre eller fire er BMW X1 og X3 egnede kjøretøy, selv om en X5 ville være den perfekte passformen.

For en større familie på fem er BMW X5 eller X7 større og mer praktisk, da de nyeste generasjonene av disse luksuriøse SUVene også tilbyr en tredje rad med seter, slik at kjøretøyet kan ha plass til 7 personer totalt. Det er også rikelig med bagasjeplass, og begge kjøretøyene er vurdert til 5 av 5 når det gjelder sikkerhet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter