Beste Mercedes hardtop kabriolet

Hardtop-kabrioleter blir en del av Mercedes historie fordi Mercedes nå fokuserer mer på SUV-avdelingen, noe som har ført til avvikling av deres hardtop kabrioleter. Men selv om det ikke er noen nye Mercedes hardtop kabrioleter på markedet, er det fortsatt mye å velge mellom på bruktbilmarkedet.

Den mest populære Mercedes cabriolet hardtop er Mercedes SLK / SLC Roadster, SLK / SLC hadde vært i kontinuerlig produksjon i 23 år da Mercedes bestemte seg for å avvikle SLC i 2020. Den beste hardtop Mercedes kabrioleten er sannsynligvis SL, selv om SL ble avviklet i 2019. Det går rykter om at Mercedes kan introdusere det igjen i 2022.

SL-klasse

SL er en sportsbil grand tourer som ble produsert av Mercedes fra 1954 til 2019. SL introduserte en sportier Mercedes som var mer målrettet mot en yngre kundebase. Det var en elegant to-seters roadster laget for kystcruise.

Den beste Mercedes SL gjennom tidene er utvilsomt 1954-1963 300SL »Gullwing», en bil som nå er verdt millioner. Men den beste hardtop kabriolet SL er den nyeste versjonen som ble produsert mellom 2013 og 2019, spesielt den ansiktsløftede modellen fra 2016.

2016 SL tilbyr relativt moderne teknologi og et design som fortsatt holder tritt med selv de nyeste Mercedes-modellene. Den beste modellen av dem alle er SL500, som tilbyr en 4,7-liters Biturbo V8 som produserer 455hp og er parret med en ganske moderne 9-trinns overføring.

Topp-of-the-line hardtop SL-modellene er SL63 AMG, og V12-drevet SL65 AMG. Disse kabrioletene produserer oppover 580hp for 63 og rundt 630hp for V12-drevet 65 AMG. Begge tilbys med en mer konvensjonell raskere girkasse med 7-trinns girkasse, men de er ikke så glatte som 9-trinns overføringen.

  Hva er den beste kjølevæsken for Mercedes?

Gjennomsnittsprisen for disse SL-modellene er $ 50k for de minst drevne, helt opp til $ 100k + for AMG-modellene.

SLC/SLK-klasse

Mercedes SLK ble først introdusert i 1996 og ble plassert som en mer kompakt hardtop sportsbil. SLK var mye mindre enn SL og var plassert mot biler som Porsche Cayman, Mazda MX-5, eller BMW Z4.

Den beste generasjonen av SLK er omdøpt SLC som ble introdusert i 2011 og produsert helt frem til 2020, spesielt de ansiktsløftede modellene etter 2016. SLC tilbyr en sportier kjøreopplevelse til SL, selv om SLC er mye mindre kraftig og mindre luksuriøs.

Den beste SLC å kjøpe er 2019 SLC 43 AMG. Denne SLC-varianten tilbyr rundt 385hp fra en Biturbo V6-motor, og startprisen for disse som ny var rundt $ 64k. I dag kan disse kjøpes for mye mindre enn det, da de ikke er så populære som de en gang var.

Beste Klassiske Mercedes hardtop kabriolet

Hvis du er i markedet for en klassisk kabriolet, er de nyeste og mest teknologisk avanserte roadstere kanskje ikke det du er mest interessert i. Å velge en mer stilig og velprøvd gammeldags Mercedes kan bare være oppe i smuget ditt.

Tar du en tur ned Mercedes Convertible minnefelt, vil du møte mange forskjellige attraktive Mercedes kabrioleter. Biler som 1967 Mercedes 250SL Pagoda er svært ettertraktet av samlere, og de koster mer enn $ 40k for biler i anstendig form, og mer enn $ 76k for gode.

  Mercedes VS Lexus vedlikeholdskostnader?

Noen modeller som Mercedes SL klassikere fra 80-tallet er de rimeligste klassiske Mercedes roadsters. Biler som disse kan kjøpes for mindre enn $ 10k, noe som er vanskelig å slå. Disse SL-modellene tilbyr punchy motorer, men utformingen av disse er tvilsom av mange forskjellige entusiaster.

Fremtiden til Mercedes kabrioleter

Hvorfor avviklet Mercedes SL og SLC?

Etter hvert som allmennheten stadig ønsker flere og flere SUV-er, har produsenter som Mercedes en tendens til å følge trendene. Og på grunn av dette blir hardtop-kabrioletene avviklet. For en flekk av kontekst er det amerikanske markedet markedet mest målrettet av Mercedes når det gjelder hardtop kabrioleter.

Salget av SLs i det amerikanske markedet nådde toppen i 2003, og Mercedes solgte rundt 13k av dem. Men i 2018 klarte Mercedes bare å sende ut rundt 2000 enheter. Med så lav etterspørsel bestemte Mercedes seg for å avvikle produksjonen av SL.

Når det gjelder SLC/SLK-klassen, var toppsalget i det amerikanske markedet i 2005 da Mercedes klarte å selge nesten 11 000 enheter. Men i 2019 klarte Mercedes også bare å selge færre enn 2000 enheter.

Skal Mercedes gjenopplive SL og SLC?

I 2019 sa Mercedes-designsjef Gorden Wagener at SL skulle gjenopplives i 2022. Målene med den nye SL er en mer fokusert kjøreopplevelse og fokus på å bringe tilbake den ikoniske Mercedes 300SL-designen.

Utviklingen for den nye SL blir håndtert av Mercedes AMG-avdelingen, noe som bare betyr at SL kommer til å tilby kjøreegenskaper mer lik de sporty AMG GT-modellene. Motorene til den nye SL-en kommer sannsynligvis til å være en V6 for inngangsmodellen, og en V8 for toppmodellen.

  Hvilken Mercedes har luftfjæring?

En V12-variant er ganske tvilsom ettersom Mercedes sluttet å lage V12-drevne biler for et par år siden på grunn av stadig mer restriktive utslippsregler.

Mange kilder tilknyttet selskapet indikerte også at en mulig retur av SLC også er i horisonten.

Hvordan er fremtiden for kabrioletbiler?

Fremtiden til konvertible sportsbiler er ganske tvilsom ettersom SUV-craze fortsetter å øke. Mange bilprodusenter beveger seg til og med bort fra sedans mot SUVer, og sedans sender mye flere enheter enn en kabriolet noensinne kunne.

Videre er kabrioleter vanligvis forbundet med kraftige, større motorer. Og denne typen motorer blir sakte avviklet på grunn av stive utslippsregler. Bare tiden vil fortelle fremtiden til kabrioleten, men fra sent ser SUVer ut til å være det segmentet som gir mest løfte.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter