Beste olje for Mercedes E350

Formålet med motorolje er å smøre og avkjøle motoren internt. Uten riktig motorolje vil motoren ikke fungere som beregnet av produsenten, noe som på lang sikt kan forårsake problemer og til og med forringe mange deler av motoren.

Motorolje brukes også til å fjerne mange forurensninger. Av denne grunn må motorolje byttes regelmessig. Mange moderne Mercedes-modeller, inkludert E350, bruker syntetisk olje fordi denne typen motorolje passer til produsentens anbefalinger og krav.

Syntetiske motoroljer

Syntetisk olje er produsert av et raffinert råoljeråmateriale. En syntetisk oljeblanding består av baseoljer, pulvertilsetninger og en bærerolje. Den største fordelen med syntetisk olje sammenlignet med vanlig olje er det rene nivået av raffinement en syntetisk olje har sammenlignet med vanlig olje.

Syntetiske oljer destilleres, renses og raffineres selv på molekylært nivå. Slike produksjonsprosesser gir mange fordeler sammenlignet med vanlige oljer. Syntetiske oljer har betydelig reduserte innskuddsnivåer, og friksjonen forbundet med syntetisk olje reduseres på grunn av lignende molekylære størrelser.

Videre er syntetiske oljer svært gunstige når det gjelder ren motordrift på grunn av tilsetningsstoffene i oljene. Syntetiske oljer er også mye bedre under ekstreme forhold, da en syntetisk oljeblanding alltid vil overgå en vanlig oljeblanding.

Det er også verdt å nevne at hele prosessen rundt syntetiske oljer er mye renere, med færre urenheter i alle stadier av bruk og avhending.

Spesifikke oljeprodukter anbefalt av mange Mercedes-forhandlere

Det er ganske klart at moderne Mercedes-motorer krever syntetisk olje for å fungere ordentlig. Noen Mercedes-forhandlere og uavhengige bilbutikker anbefaler spesifikke oljeprodukter av Valvoline, Castrol Mobil 1, Shell, Pennzoil, Quaker eller 76.

  Hva er Mercedes-SUV-en i toppklasse?

Når det gjelder Castrol syntetiske oljer for E350, anbefales produkter som Castrol Syntec 10W-40 eller Syntec 5W-50. Mercedes anbefaler også Mobil 1 Syntetisk motorolje OW-40 eller Mobil 1 Syntetisk motorolje 15W-50.

Noen oljer laget av Valvoline anbefales også for mange Mercedes-modeller, inkludert E350. Spesifikke produkter som Valvoline Synpower Full Synthetic Motor Oil 5w-40 eller Valvoline Synthetic Motor Oil 5W-30 1 Quart anbefales begge av mange uavhengige butikker også.

Disse produktene bør betraktes som en generell guide når det gjelder Mercedes-oljer. Men du bør alltid rådføre deg med forhandleren før du tar noen beslutninger om hvilken olje du skal få. Noen faktorer, for eksempel klima, kan også påvirke beslutningen om hvilken olje som passer deg best, så du bør konsultere en profesjonell på forhånd.

Vanlige oljer i moderne Mercedes-modeller

Moderne Mercedes-modeller fungerer best med syntetiske oljer, og det er alltid tilfelle. Selv om du teknisk sett kan bruke vanlige oljer i selv de nyeste Mercedes-modellene, og slippe unna med det, er det ikke noe noen Mercedes-forhandler noen gang vil anbefale.

Mercedes-biler er komplekse, og motorene i nyere Mercedes-modeller krever en mer fokusert tilnærming sammenlignet med eldre Mercedes-motorer. Dette skyldes hovedsakelig at ytelses- og effektivitetsfordelene forbundet med disse motorene er langt bedre sammenlignet med mange andre ikke-premiumprodusenter og eldre Mercedes-modeller.

Vanlige oljer er billigere enn syntetiske oljer fordi produksjonsprosessen er mye enklere, og det tar mindre tid å produsere vanlige oljer. Noen studier har også vist at den økonomiske fordelen med syntetiske oljer er garantert på lang sikt, da konsistent vanlig oljebruk i en moderne Mercedes-motor sannsynligvis vil gjøre motoren mindre effektiv.

  Er det en god idé å kjøpe en Mercedes?

Vanlige spørsmål om oljeskift

Hvor lang tid tar det før en oljeskift er nødvendig?

Moderne Mercedes-biler har et innebygd system som vil varsle deg når det er behov for oljeskift. Det kan være fordi oljenivået rett og slett er for lavt, eller at bilen skal til en A- eller B-tjeneste. Både A- og B-tjenestene inkluderer også syntetiske motoroljeerstatninger, så du bør aldri bekymre deg for det.

Mercedes bruker et fleksibelt servicesystem som tar sikte på å gi deg informasjon om når slike tjenester er nødvendige. Ditt Mercedes infotainment system vil varsle deg hvis en A-tjeneste er nødvendig (etter 10k miles eller 1 år), eller en B-tjeneste er nødvendig (20k miles eller 2 år).

Hva er motoroljeviskositet, og hvorfor er det så viktig?

Betegnelsen 10W-40, 5W-30, 0W-40 forbundet med motoroljer refererer til nivåene av viskositet hvert spesifikt oljeprodukt tilbyr. Begrepet viskositet refererer til strømningsnivåene et bestemt smøremiddel kan motstå. Noen oljer har lavere viskositet (0W-5W), dette resulterer i mindre friksjon, noe som igjen øker energibesparelsene.

På den annen side er motorolje med høyere viskositetsnivåer (10W-40) rettet mot å gi et tykkere lag mellom motorens bevegelige deler. Dette vil øke motorens holdbarhet og beskyttelse. Du bør konsultere en utdannet profesjonell når det gjelder å velge riktig viskositetsnivåer.

Er du i stand til å blande vanlig olje og syntetisk olje?

Noen bilvæsker kan blandes, for eksempel vindusviskervæsker som til og med kan tilby overlegne rengjøringsegenskaper. Kjøligere væsker kan også blandes, men det anbefales. Motorolje kan imidlertid ikke blandes i alle fall, da dette kan forårsake alvorlige motorproblemer.

  Hvilken Mercedes er ulovlig i USA?

En blanding av vanlig og syntetisk olje kan alvorlig skade motoren, miljøet og helsen din også.

Har motorolje en utløpsdato?

Motoroljeprodukter har ingen utløpsdato hvis boksen ikke åpnes. Hvis boksen åpnes, anbefales det at du bruker oljen i løpet av de neste 2 årene, eller på annen måte kan det hende at oljen ikke oppfyller formålet.

Du bør alltid oppbevare flasken i et mørkt, kjølig miljø borte fra lyset og i originalemballasjen for å sikre at oljen ikke mister noen av sine beskyttende egenskaper.

Hvordan skal jeg kvitte meg med brukt motorolje?

Motoroljer kan ha skadelige effekter på miljøet, og du bør aldri kaste den brukte motoroljen hvor som helst. Mange selskaper resirkulerer brukt motorolje, og noen land som Frankrike har en hel resirkuleringsindustri for avfallsolje.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter