Bør jeg lade elbilen min hver kveld?

Rekkeviddeangst er et begrep oppfunnet av elbileiere  for å beskrive følelser av  angst for at de kanskje ikke har tilstrekkelig rekkevidde til å nå destinasjonen. Tross alt tar batteriene myetid å lade sammenlignet med bare å fylle oppen bil, på grunn av dette har de en tendens til å holde elbilene sine koblet til hver natt.

Selv om lading av bilen din hver natt ikke kommer til å ødelegge batteriet ditt, er det fortsatt bedre å holde batteriet på  rundt 80%  capacity  hvis du vil maksimere rørenslevetid. Det beste du kan gjøre er å konsultere deg selv med brukerhåndboken for å bestemme det beste handlingsforløpet.

Du bør også vurdere forskjellige ladehastigheter. Hvis du tilfeldigvis har en hurtiglader på nivå 3, bør du ikke holde bilen koblet til. En hurtiglader på nivå 3 kommer til å forkorterørenslevetidraskere enn et vanlig vegguttak  villegjort .

Imidlertid har defleste nyeer elbil-er i disse dager mange avanserte ladestyringssystemer  innebygd- i, da disse kan overvåke ladeprosessen for å maksimere den langsiktigebatterikapasiteten. Vær det som mulig, du er bedre til å holde bilen på rundt 50-80% av lading til  enhver tid.

Daglige pendlingsavstander

I gjennomsnitt bruker amerikanske borgere rundt 46 minutter på daglig pendling, som sådan har de en tendens til å kjøre 30-ish miles per dag. Tatt i betraktning at en gjennomsnittlig elbil i  disse dager tilbyr godt over 200 miles på full lading,er det trygtå si at lading av en elbil hver natt er overflødig.

Dette er imidlertid bare gjennomsnittlige estimater, og bruksscenariet kan variere. Hvis du bruker bilen hver dag forlangdistansekjøring, må du bare lade bilen over natten om nødvendig. Akkurat som en vanlig ICE-bil ikke trenger tanking hver dag, gjør ikke elbilen din det heller.

  Bør jeg kjøpe en elbil nå eller vente

Det beste er å alltid ha bilen mellom 50% og 80% av ladingen fordi detikkealltid er bra å holde batteriet fulladet, da det kan forkorte rørenslevetid. På samme måteer det heller ikke en god idé å holde bilen parkert med mindreenn 20% batterikapasitet.

Forskjeller mellom »vanlige» ladere og nivå 3 hurtigladere

La oss si at du i gjennomsnitt gjør 250 miles per dag. Hvis du kjører en 300-mile rekkevidde  elbil, må du lade den hver annen dageller så. Som sådan gjør lading av bilen din hver natt det praktisk, da du sannsynligvis aldri trenger å bekymre deg for rekkeviddeangst, og hvis du gjør over 250 miles per dag,  kjøp en dieselbil.

Hanmå ikkehuske på hvilken type lader dubruker. Hvis du hovedsakelig hurtiglader bilen din, vil batteriet forringes raskere. Hvis du bruker en vanlig lader,  derimot, vil batteriet bli dårligere.

Noen ganger er det fornuftig å bruke en hurtiglader hvis du har det travelt eller du har gjort et raskt stopp på en motorvei bensinstasjon. Men hvis du ikke har det travelt, bør du hoppe over å bruke hurtigladere av samme grunner fordi de skader batterietdittpå langsikt.

I tillegg til raske og vanlige ladere, erdetgodt å huske på at batterier bare er laget med en viss mengde batteriladingssykluser, og du bør ikke lade  batteriet  hvis detikkeer nødvendig. Som nevnt tidligere, hvis bilen din er utstyrt med avanserte ladestyringssystemer, er det bare å følge  ladeinstruksjonene.

  Er Teslas firehjulsdrift verdt det?

Overlading og å holde elbilen koblet til i lengre perioder

Hvis du planlegger å parkere elbilen din i en garasje og la den stå der i lang tid, bør du lade bilen opp og koble den fra. Imidlertid, hvis du lar bilen være koblet til i lang tid, kan en langsiktig 100% ladetilstand skade batteriet ditt selv om systemene prøver sitt beste for å forhindre at det skjer.

Det tar ekstremt lang tid å tømmeet EV-batteri   med høykapasitet i standby-modus fordi bilen din er utstyrt med systemer som er designet for å sette bilen din i en såkalt »Deep Sleep mode». Denne modusen gjør at bilen kan koble fra alle unødvendige systemer for å maksimere langsiktigbatteri istandby-modus.

Delen Vanlige spørsmål

Er lading av elbiler trygt?

Vi er alle klar over at vi aldri skal røyke eller bruke en mobiltelefon mens vi fyller bilene våre med bensin. Tross alt erdetåpenbart at brann og drivstoff ikke  go all såbra sammen. Men når  elbilererbekymret, er vi ikke helt klar over hva vi skal eller ikke bør gjøre, men vær trygg påat  elbillading faktisk er trygt.

Først avalt, bør du kjøpe en dedikert  elbil  veggbokslader. Nesten alle aldri elbiler kommer med ladere ut av esken, og det er de du bør bruke. Aldri tusenfryd-kjedegamle kabler med dedikerte billadere fordi de kanskje ikke er i stand til å takle konstant strøm, og  dermed  ta fyr.

  Hvor mye koster strømregningen din med en Tesla?

Kan jeg lade elbilen min under regn?

Du kan lade elbilen din i eny værsituasjon, da EV-uttak er designet for å takle ekstreme værforhold. EV-ladere testes utrettelig og grundig før de godkjennes,  noe som betyr at det ikke er noen sjanse for en elektrisk shock hvis alt fungerer som det skal.

Moderne-dagladere sender ikke strøm overhodet før de gjenkjenner bilen og anser situasjonen som trygg. Tesla bruker en blinkende grønn ring rundt laderen for å indikere at bilen mottar strøm.

Hvor lang tid tar det å lade opp et elbilbatteri fullt ut?

Gjennom et anstendig vegguttak trenger et 60 kWh  bilbatteri så mye som 8-9 timer for å lade helt opp. Selvfølgelig varierer dette avhengig av størrelsen på batteriet og selve uttaket. Hvis du velger hurtiglading, kan du nå en 80% lading på noen få dusin minutter.

Selve bilen er også viktig, da noen modeller kan lade raskere enn andres. For eksempel tilbyr den nylig utgitte Lucid Air 20 miles per 1 minutt med hurtiglading, mens andre  elbilersom Porsche  Taycan  og Tesla Model 3 bare tilbyr rundt 25 miles i samme tid.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter