Bør jeg rustsikre min Porsche

Hvis du eier en Porsche, er det en topp prioritet å beskytte den så mye som mulig. Siden rusting og korrosjon faktisk er en av de største fallgruvene i bil architecture, har mange produsenter, inkludert Porsche, oppgradert spillet sitt betydelig med mange fabrikk rustbeskyttelsesløsninger.

Når det er sagt, var Porsche en av de banebrytendeprodusentene som har innlemmet galvanisert stål ibilens paneler tilbake i 1978. Galvanisert stål er en stor rustavskrekkende, da det i stor grad reduserer sjansene for korrosjonsforming.

Videre bruker Porsche reaktive metaller som sink, par som med en designated stålisolasjonsteknikk for å redusere sjansene for korrosjon ytterligere. I tillegg til dette bruker Porsche også en dedikert e-frakk  som  elektrikerladerbilenskarosseripaneler, og de bruker også en spesiell plastjakke i noen av de mer sårbare områdene.

Hvis du vurderer alle disse anstrengelsene og en kroppsgaranti på toppen av det, er det ikke behov for noen additional rustproofing. Hvis du eier en eldre Porsche-modell som ikke er tolketihenhold tildisse rustisoleringsløsningene, bør du sepå additional rustbeskyttelse.

Rustsikring av en brukt Porsche

Rustisolering av en ny, moderne Porsche er ikke nødvendigessary, men en brukt kan til og med kreve at du tar det ekstra skrittet for å sikre bilenslevetid, spesielt hvis garantien er utløpt. Det er noen forskjellige rust-korrektur techniques å velge mellom, og du må be godt klar over alle fordeler og ulemperved hver.

Sannsynligvis den mest populære er en utpekt underjakke påført på undersiden av bilen din. En bilsunderside er det mest sårbare området når det gjelder korrosjon, og denne underlaget koster rundt $ 100-200.  Detteer type beskyttelse bør vare så mye som noen få år topper hvis det brukes riktig, hvis ikke,  det  kan enda forverre situasjonen.

  Hvordan hindrer jeg bilen i å ruste?

En annen ganske populær måte å rustsikre på er en utpekt drypp eller dryppfri oljespray. Forskjellene mellom disse to er faktisk nevneverdige. Hvis du velger den dryppløse versjonen, må du sannsynligvis bore inn i bilenspaneler, men hvis du velger den dryppende versjonen, må du møte mange lekkasjepunkter    på oppkjørselen din en god stund.

Det tredje og mest interessante alternativet er en dedikert elektronisk modul strategically plassert på bilen din. Denne modulen sender ut en konstant elektrisk strøm gjennombilenskarosseripaneler som i teorien skal stoppe korrosjon. Men disse modulene er ikke så effektive fordi de fungerer best hvis det er mye fuktighet året rundt.

Underlagsapplikasjon og fjerning

Det er ikke så vanskelig å påføre en underjakke på din elskede Porsche. Før du begynner å gjøre noe, må du sørge for at du først har alt nødvendigessary-utstyr som bilheis, fintsandpapir, en grinder, mye primer, en boks med svart bilmalingog  et sett med vernebriller og hansker.

Du bør støtte bilen på en heis og starte med å rengjøre undersiden av bilen  så grundig  som mulig. For dette  bør du bruke mye avfettingsmiddel, og sørg for at du rengjør alt smuss og smuss. Finn alle rustflekkene og slip dem ut så mye som mulig. Etter dette bør du slipe overflaten ned til den blir glatt.

Prime overflaten likt, vent til primeren tørker, og mal deretter overflaten med svart billakk. After  malingen har tørket opp, du  kan  bruke underlaget sakte og likt. Etter at du harbrukt underlaget,er det også alltid lurt å få noenmer erfarne til å inspisere bilens underside.

  Er det verdt å kjøpe en Porsche Macan?

Det skal ta omtrent 2 dager før underlaget tørker helt av. Hvis du vil fjerne underlaget,er detganske enkelt. Førstbør  du kjøpe en underjakkefjerningsspray som er laget for å myke opp belegget, og etter dette bare slipe belegget av.

Klassisk Porsche rustsikring

Hvis du eier en avgangshall-klar klassisk luftkjølt 911 eller en restaurering-er klar  luftkjølt 911 utpekt rustbeskyttelse viktig. Disse bilene er langt mer verdifulle enn de fleste andre eldre biler på veien. Og på grunn av dette fortjener klassiske 911s det litt mer ømt, kjærlighet og omsorg.

Det er mange kroppsbutikker der ute som specialize i klassisk bil bakken-opp restaureringer. De fleste av disse butikkene tilbyr også spesielle behandlinger for eldre 911-tallet. Forskjellen her er at mange  eldre  911-er krever  omfattende karosseri, sveising  og panelbinding, noe du aldri ville gjort på noen annen mindre verdifull bil.

Disse restaureringene koster mye penger, men det er noe utrolig tilfredsstillende i å redde en eldre 911 fra pre-moden død. Tross alt skyver noen  av disse boltene og mutterne vanligvis bilensverdi inni glemsel, så du kan til og med tjene litt penger i prosessen.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor godt utfører disserustsikretiltakene?

Alt avhenger av hvor godt beskyttelsen er påført. Men det er ganske trygt å si at ingenting kan  matche fabrikkens rustbeskyttelsesbehandling, spesielt fordi alle disse beskyttelsesløsningene vanligvis ikkekommer medmange uønskede bivirkninger.

Og de fleste ettermarkedsløsninger gjør det. Dryppløse sprayer krever at duborerinn i eller til og med dis assemble  noen kroppspaneler, drippy løsninger kommer inn i alleslags kriker og kroker som drypper ut av bilen i lang tid. Elektroniske moduler koster mye, men debeskytter ikke bilen dinså godt, og underlaging av bilen din annullerer deg vanligvisr  Porsche-kroppsgaranti.

  Ruf vs. Porsche - Hva er forskjellen?

Kan vanlig bilvedlikehold fungere igjent  korrosjon?

Ja, det kan det. Hvis du vasker bilen regelmessig, spesielt om vinteren når det er mye salt rundt, er det mye mindre sannsynlig at korrosjon skjer. Hvis du tar godt vare på malingen din, er det også mindre sannsynlig at du opplever korrosjonsforming.

Det er også en god idé å bruke malingsbeskyttelsesfilm eller spesifikke keramiske belegg på noen sårbare områder. Rengjør interiøret mens du er på det fordi det indre smusset også kan komme inn i alle hulrommene i karosseriet ditt.

Er rust og korrosjon det samme?

Rust er bare en enkelt form for korrosjon som  skjer når jernoksidasjoner skjer. Etter at oksidasjonen begynner å skje,    gjør fuktigheten strykejernet til en brunaktig / redparabolens rester, også kjent som rust. Rust sprer seg lett, så du bør regelmessig sjekke bilen din for rustflekker.

Rust sprer seg ikke bare, men det blir også mye mer konsentrert som kan ende opp i strukturelle problemer som til og med kan ødelegge bilen helt. Rust er for faktisk kreft i biler, og jo før du handler, jo bedre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter