Bryter Tesla ofte sammen?

Etter mange feil og skuffelser gjennom årene har Tesla nå vokst til å bli en av de beste bilprodusentene i verden. Men selv med sin høyteknologiske programvare – Bryter Tesla-kjøretøyene ofte sammen?

Tesla-biler bryter sammen. Men i motsetning til forbrenningsmotorkjøretøy, vil ikke Teslaen din brytes ned lett. Du kan kjøre Teslaen din i mer enn 100 000 miles uten å ha noen problemer. Dette er ikke tilfelle med ICE-kjøretøy som ofte begynner å bryte sammen etter bare 50.000 miles.

Men selv om Teslaen din bryter sammen, kan du slappe av i visshet om at du er dekket med en standardgaranti på 4 år eller 50 000 kilometer og 8 år eller 100 000 til 150 000 kilometer garanti som dekker batteriet og drivenheten. I tillegg er de fleste Tesla-sammenbrudd billigere enn bensindrevne kjøretøybrudd.

Hva er de vanlige Tesla-sammenbruddene eller reparasjonene?

Til tross for at Tesla har færre reparasjoner og sammenbrudd enn gassdrevne kjøretøy, må du fortsatt bytte ut noen deler etter en stund. Imidlertid er disse reparasjonene eller sammenbruddene ikke veldig vanlige, og de vil sannsynligvis ikke skje før etter noen år. De er også billige å reparere.

Vanlige Tesla-problemer inkluderer:

 • Oksygen sensor
 • Bremsekaliper
 • Hjullager
 • Regulator for vindusmotor

Avhengig av Tesla-modellen din, vil du oppdage at kostnadene ved å reparere disse delene varierer. Forskjellen er imidlertid ikke så stor. For eksempel kan det hende du må bruke mellom $ 270 til $ 450 for utskifting av oksygensensor og $ 320 til $ 400 for utskifting av hjullager.

Hva inkluderer en Tesla-tjeneste?

I likhet med alle store bilmerker anbefaler Tesla også en service- eller vedlikeholdsplan. Dette hjelper bilen din til å utføre optimalt og unngå kostbare reparasjoner. I motsetning til de fleste bilmerker anbefaler ikke Tesla en årlig vedlikeholdsplan, men anbefaler spesielle tjenester etter behov.

  Bør jeg kjøpe en brukt Tesla?

Her er de forskjellige rutetjenestene som Tesla anbefaler:

 • Dekkrotasjon – Tesla-eiere er pålagt å rotere dekk og balansere justeringen mellom 10.000 og 12.000 miles.
 • Luftfilter i kabinen – filteret bør skiftes ut annethvert år, eller hvert tredje år hvis det er et høyeffektivt partikkelluftfilter (HEPA).
 • Klimaanlegg – avhengig av Tesla-modellen, bør denne delen betjenes hvert 2 til 6 år.
 • Bremsevæsketest – hver Tesla-eier er pålagt å teste bremsevæsken hvert annet år og erstatte den når det er nødvendig. 
 • Vinterpleie – Tesla-eiere som lever i kaldt klima, bør rengjøre og smøre bilens bremsekalipere hver 12.

Hvordan ser den 5-årige Tesla-serviceplanen ut?

Siden Tesla er en elbil med færre bevegelige deler enn ICE-kjøretøy, er serviceplanen deres rimelig og innebærer ikke mange deler. Her er den gjennomsnittlige kostnaden for en Tesla-tjenesteplan over 5 år:

År Typer tjenesteKostnad
1Dekkrotasjon$ 100
2Full service med air condition service$ 520
3Dekkrotasjon$ 100
4Full service med bremsespyling$ 580
5Dekkrotasjon$ 100

Hva er den gjennomsnittlige reparasjonskostnaden for forskjellige Tesla-modeller?

I tillegg til å vite hvilke Tesla-reparasjons- og vedlikeholdskostnader du sannsynligvis vil pådra deg, er det også viktig å finne ut hvilke forskjellige Tesla-modeller som vil koste å eie gjennom årene. Her er kostnaden du kan forvente med forskjellige Tesla-modeller:

 • Tesla Model 3 – $ 80 til $ 1,200
 • Tesla Model X – $ 80 til $ 770
 • Tesla Model S – $ 80 til $ 4,100
  Er Tesla-biler bra for bilturer?

Fra ovennevnte informasjon er det klart at Tesla Model X er den billigste Tesla-modellen å vedlikeholde gjennom årene, mens Tesla Model S er den dyreste.

FAQ

Hva dekker Teslas 8-årige eller 100 000 til 150 000 kilometer lange garanti?

Mange forveksler Teslas batteri- og drivenhetsgaranti på 8 år eller 100 000 – 150 000 miles for å være standardgarantien. Dette er ikke riktig. Tesla har en standardgaranti som varer i 4 år eller 50 000 miles. Likevel kan du fortsatt få en utvidet garanti for å dekke forskjellige bildeler i tilfelle sammenbrudd eller feil.

Er Tesla dyr å reparere når den går i stykker?

Sannheten er at Tesla er mye billigere å reparere når de bryter ned enn andre high-end bilmodeller som BMW, Mercedes-Benz og Audi. For eksempel er den årlige reparasjonskostnaden for Tesla Model S rundt $ 290, mens mercedes-Benz E250 er rundt $ 750.

Dette er et tegn på at Tesla-biler er mye billigere å reparere i det lange løp. Siden Tesla er elbil, trenger ikke bilene deres oljeskift eller drivstoff for å kjøre. De har også færre bevegelige deler i drivverket, noe som reduserer kostnadene enormt. Noen reparasjoner kan imidlertid være utenfor diagrammene.

Hvorfor trykker Tesla-eiere på bilen før lading?

Dette er fordi Tesla-biler som standard låser dørene når du går bort. Noen ganger låses de automatisk opp når du går mot dem, men noen ganger gjør de det ikke. Så hvis du ikke vil åpne ladeporten fra innsiden av bilen din, kan du ganske enkelt trykke på den og den åpnes.

  Trenger Tesla å varme opp?

Dette er også vanlig med kabler som ikke er Tesla-merket. Du kan imidlertid enkelt åpne ladeporten via skjermen inne i bilen, gjennom appen eller ved å trykke på en knapp på Tesla-superladekabelen som åpner døren.

Hva er noen av klagene fra Tesla-eiere?

Hvis du har eid en Tesla før, kan du ha kommet over en av disse utfordringene. Først av alt har Tesla superladernettverk forbedret seg mye, men er ikke til stede på noen områder. Så hvis du har tenkt å reise langt med Teslaen din, kan det fortsatt være en utfordring å finne et sted å lade den.

I tillegg forsinker Tesla produksjonen av sine neste modeller. For eksempel ventet mange lenge på å få sin Tesla Model og Model 3 da de startet produksjonen. Noen Tesla-brukere er synonymt med tekniske problemer som vibrerende omformere på Model S.

Selv om Tesla er et luksuriøst bilmerke, er interiørets passform og finish ikke opp til standarden til en Mercedes-Benz Maybach eller Rolls Royce Phantom. I tillegg er ikke skinn, søm og andre materialer på Model S på samme nivå som disse to luksuriøse kjøretøyene.

Avsluttende tanker

Når det gjelder sammenbrudd, er Tesla-biler noen av de mest pålitelige bilene du kan finne. De bryter sjelden ned, men hvis de gjør det, er de billigere å vedlikeholde. Imidlertid har de også lav kvalitet og pålitelighetsvurderinger. Til slutt oppveier fordelene ved å eie en Tesla ulempene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter