De sjeldneste Mercedes Benz-modellene

Mercedes er et bilselskap som offisielt har vært i virksomhet siden 1926. I Mercedes-merkets lange historie har det vært mange forskjellige modeller som du sannsynligvis aldri vil se bli kjørt rundt, på grunn av deres verdi og knapphet.

Sjeldne Mercedes-modeller som 1954 Mercedes W196 eller 1936 Benz 540K Special Roadster har nådd forbløffende høye priser, på grunn av sjeldenhet og etterspørsel. Det var bare 15-25 av disse modellene kombinert noensinne laget, og de antas å være de sjeldneste Mercedes-bilene fordi ikke mange av dem overlevde inn i det 21.

Racerbiler

Hvis en bilprodusent ønsker å delta i noen racingserier, er en av betingelsene for å gjøre det å lage en anstendig mengde homologerte veigående versjoner av racerbilene sine. Disse road-going versjonene er vanligvis veldig dyre, men ikke så mye sammenlignet med racerbilene.

Mercedes har en lang historie innen motorsport, og derfor koster mange av disse racerbilene så mye. Tidlig på 2000-tallet produserte Mercedes en håndfull CLK GTRs SuperSport Editions. Den «vanlige» CLK GTR ble også laget i begrensede mengder, med så få som 20 kjøretøy.

De sjeldneste mest verdifulle CLK GTR-ene er Roadster-versjonen, med bare 6 av dem som noen gang er laget, eller den nevnte Super Sport-utgaven, med bare 5 av dem noen gang produsert. CLK GTR LM-bilen, som deltok i den legendariske Le Mans Endurance-racingserien, er også nummerert i enkeltsifrene.

Sannsynligvis den mest verdifulle Mercedes gjennom tidene er W196 fra 1954. Bare 9 av dem ble noen gang produsert, og en av dem solgte for $ 29.6 millioner i 2013. Det er ikke mange igjen.

Prototyper og konsepter

De fleste prototype- og konseptbiler er laget for spesielle formål. Enten for å vise frem ingeniør- eller designavdelingens evne, eller for å delta i spesielle filmer eller videospill. Disse bilene er utrolig vanskelige å finne. De produseres i mengder så begrenset, at de fleste aldri engang hører om dem.

  Hvilke Mercedes-modeller har AIRMATIC?

En slik bil var 2014 Mercedes Benz AMG Vision Gran Turismo, laget for spillet Grand Turismo. Bilen var aldri ment for produksjon, men 5 av dem ble bygget og gaten legalisert.

Når det gjelder de sjeldneste Mercedes roadgoing konseptbilene, C111 var en som ble introdusert på 1969 Frankfurt Motor Show. Det var bare 14 av dem som ble bygget. Disse C111-ene koster i dag mer enn $ 10 millioner.

Mercedes bygde også mange forskjellige interessante konsepter på 2010-tallet, for eksempel Silver Arrow, Biome og F105. Det er allment ukjent hvor mange av disse bilene de produserte, men de fleste tror at de varierer fra 1 til 9 enheter som noen gang er produsert.

Klassikere og sportsbiler

Mercedes Benz klassikere er utrolig populære. Noen modeller er ikke så knappe sammenlignet med de nevnte racerbilene og konseptene, men de henter fortsatt utrolige prislapper.

1936-1944 540K Special Roadster er en av de mest populære og ettertraktede klassikerne i bilsamlingssamfunnet. Disse modellene selger for godt over $ 10 millioner, og det var bare rundt 25 av dem noen gang laget, med kanskje halvparten av dem fortsatt i anstendig stand i dag.

I 1928 inngikk Mercedes et samarbeid med et fransk selskap ved navn Saoutchik for å produsere 6 Mercedes Benz 680S Saoutchik Torpedo tank som cruisere. Disse bilene er sinnsykt sjeldne, og de koster lett mer enn $ 10 millioner. Når en bil er så sjelden, er det nesten umulig å si hvor mye de er verdt. Det handler mer om hvor mye du er villig til å betale.

I 1935 bestilte Mercedes også 6 «autobahn-versjoner» av den allerede imponerende 500K-modellen. Denne ideen fødte Mercedes Benz 500k Autobahn Cruiser. Det er en fantastisk bil som tilbyr den mykeste turen for lang autobahn cruising til en pris i den ensifrede million-dollar regionen.

  Hva er den billigste Mercedes-bilen?

Mercedes produserte også rundt 150 enheter av den legendariske 1928 Mercedes S-Type 26/120/180 Sports Tourer. Nå kan det virke som om 150 biler er mye sammenlignet med modeller som er oppført, men bare en håndfull har nådd det 21. Det er umulig å si hvor mange av disse som er igjen, men de koster også i den ensifrede million-dollar-regionen.

Vanlige spørsmål om sjeldne biler

Hva er de sjeldneste bilene gjennom tidene?

Den sjeldneste bilen gjennom tidene er Ferrari 1956 250 GT Spyder Convertible. Det er «mange» av vanlige 250 GTO Coupes rundt, men bare en kabriolet. Det er en av de mest ettertraktede klassikerne, om ikke den mest ønskelige klassikeren gjennom tidene. Bilen har en fantastisk estetikk fra midten av århundret, som fungerer som noe av en tidskapsel med for lengst borte skjønnhet.

Den sjeldneste konseptbilen gjennom tidene er den uvanlige 70-tallet Aston Martin Bulldog. Det var også bare en av disse laget, og det skiftet hender i 2011 for $ 1.3 millioner. Bilen er utstyrt med en uhyggelig V8 som lager 600+ hestekrefter, og det antas å være i stand til å treffe 237 MPH.

Det er også bare ett eksempel på Maybach Exelero. Landyachten ble solgt for rundt 8 millioner dollar i 2011. Det er en stor bil med fantastiske proporsjoner, som veier inn på nesten 3 tonn.

Kan du faktisk sette en pris på sjeldne biler?

Hvis du vil vite hvor mye en vanlig bil er verdt, googler du den ganske enkelt. Hvis du vil vite hvor mye en bil i begrenset opplag er verdt, googler du den også bare. Hvis du vil vite hvor mye en virkelig begrenset bil koster, vel, du kan fortsatt bare google den.

  Mercedes EQC MOT Tesla

Men hvis du vil finne ut hvor mye en 1956 Ferrari 250 GT Spyder Convertible er verdt eller W196 Mercedes fra 1954, kan du ikke. Disse bilene er så utrolig begrensede at prisen aldri er fast. Etterspørselen etter denne typen biler er så overdrevet at det er umulig å vite hvor mye noen av dem ville koste hvis de faktisk ble lagt ut for salg. 

Hva er effekten av begrenset produksjon på moderne biler?

Begrensede produksjonsbiler blomstrer akkurat nå, spesielt i super / sportsbilmarkedet. Nesten alle Porsche 911 i begrenset opplag verdt å diskutere koster det samme eller ganske ofte enda mer enn da det kom ut.

Avskrivningene for denne typen biler er ganske milde. Produsenter innser dette, så de fortsetter å pumpe et ubegrenset antall biler i begrenset opplag. Når det gjelder superbiler, er dette de typene biler alle ønsker å eie, så de skyter også opp i verdi så snart de treffer veien.

Markedet blir imidlertid sakte mer og mer mettet med kjøretøy i begrenset opplag, noe som fører til at noen tror at æraen til superbilen i begrenset opplag vil ta slutt, noe som forårsaker en forstyrrelse i superbilmarkedet.

En begrenset utgave V8 Ferrari er noe av et favorittbarn i superbilsegmentet, men borte er dagene for disse bilene som selges nesten umiddelbart. I dag er Ferrari 488 Pista (en begrenset utgave V8 Ferrari) et ganske vanlig syn i superbilutstillingslokalet, som ikke selges for MSRP. Dette begynner å gi mening, da disse begrensede utgavene ikke er så begrensede likevel.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter