Er biler med turbo pålitelige?

I today’dag og aldertvunget induksjon motorer blir normen. Og de to mest populære måtene å tvinge induksjon er turbolading eller superlading. Mellom de to er turboer mer effektive, og mange tror at superladere faktisk er meriable.

Fokuset i den  moderne-dag  bilindustrien  er effektivitet, og bilprodusenter kommer til å stor lengde forå utvikle den mest effektivemotoren  mulig. Dette betyr at pålitelighet ikke er nødvendigsarily  topp  prioritet, og turboer gjør motoren mer kompleks, noe som gjør  enffect pålitelighet.

En vanlig myte med turboladede motorer er at continuous boosting av motoren forkorter motorens levetid. Og dette er bare en myte fordi en riktig implementert turbolader ikke forårsaker ytterligere skade på motoren uansett hva du gjør.

Hovedfokuset er riktig implementering, og  den  modernebilindustriener utrolig sofistikert med toppmoderneproduksjons-ogutviklingsmetoder. Så nei, selv om sjansene for upålitelighet er høyere sammenlignet med en naturlig aspirert motor, er moderneturboladede motorer i virkeligheten pålitelige.

Fordeler med en turboladet motor

Laosssi at du vil oppnå 400hp, og måten du vil nærme deg dette på i de eldre dagene er mest sannsynlig å bruke en større 8-sylindret motor. Den 8-sylindrede motoren du ender opp med å velge er tung, drivstoff-ineffektiv, og mest sannsynlig ikke i samsvar med moderne-dag utslippsforskrifter.

På den annen side kan du også velge en turboladet 4-sylindret. Noen produsenter som Mercedes klarer å presse en 2.0L 4-sylinder turbo opp til 400hp og 500Nm av dreiemoment. Og denne motoren er mest sannsynlig mye mer sofistikert og drivstoff-effektiv sammenlignet med en god gammel naturlig aspirert V8. Fra et hestekrefter og dreiemoment perspektiv, turbocharged motorer er fantastisk.

  Volvo mot Mercedes: Pålitelighet

Din 4-sylindrede motor er relativt kraftig med en naturlig aspirert V8 fra noen år siden. Men en 4-sylindret bruker også mindre olje, er mye mindre og lettere. Det virker som turbolading av en mindre motor er en god  idé, og noen produsenter som Lexus, Honda, Audi, BMW og Porsche lager  virkelig  pålitelige turboladede motorer.

 Ulemper ved en turboladet motor

Men turboladede motorer er ikke perfekte, og bilindustrien prøver å redusere alle ulempene, med mer eller mindre suksess avhengig av det aktuelle problemet. Hovedproblemet for mange turboladede motorer er gassresponsen.

Gassrespons er en måte åmålemotorens responstid på. Og en turboladet motor må ødelegge turboene sine til et optimalt nivå for å produsere kraft. Noen bilprodusenter som Ferrari er kjent for å lage turboladede motorer som er like responsive som en naturlig aspirert, men det meste av bilindustrien er det ikke.

Et annet problem er konsistensen av  dreiemomentet curve. Siden turboladede biler ikke tilbyr en lineær kraftlevering, føles det i utgangspunktet som om du kjører en 2.0L-motor, og deretter i et sekund en 5.0 liter, og etter at økningen slutter er du tilbake på en 2.0L motor.

Men hovedproblemet er faktisk pålitelighet fordi turboladede motorer lider av høyere PSI-nivåer, noe sombetyr  at de må være mer robuste for å tåle de  økte  stressnivåene. Oljen i en turboladet motor har til oppgave å være mye mer enn den er i en naturlig aspirert motor.

  Er parkeringsassistent verdt det?

Konklusjon om turboladede motorer

Selv om det kan virke som ulempene med en turboladet motor oppveier fordelene, er det ikke sant. En turboladet motor hvis den er bygget godt (og mange av dem er) er pålitelig nok. Og etter hvert som bilindustrien fortsetter å utvikle seg, gjør også utvikling- og produksjonsprosessene som ytterligere øker påliteligheten.

Tvungen induksjon er spredt over hele bilindustrien. Fra hatchbacks, SUVer, sedans, superbiler og hyperbiler helt opp til båter og nyttekjøretøy. Med så utbredt bruk  kan påliteligheten til en turboladet motor ikke være subpar.

De er ikke så spennende eller forutsigbare som naturlig aspirerte motorer er, men de er mer effektive, lettere,mindre  og mer avanserte sammenlignet med en naturlig aspirert motor. Og hvis du  vurderer hvor mye drivstoff du skal spare sammenlignet med en naturlig aspirert motor, er turboer faktisk veien å gå.

Delen Vanlige spørsmål

 Er en superladet motor bedre enn en turboladet motor?

En superladet motor er langt mindre effektiv sammenlignet med en turboladet motor. Dette er fordi en superladet motor bruker selve motoren til å produsere mer kraft. Og som en superlader ødelegger den opp, bruker den mer og mer av motorens kraft.

Superladere er også dyrere sammenlignet med en turbolader, og på enmasseproduksjonsskala  er prisforskjellene nok til å velge en turbolader. Men de er noen ganger mer pålitelige og mer spennende, og opplevelsen er opp til personlig preferanse.

  Porsche vs. Lexus: Pålitelighet

 Er en hybridmotor bedre enn en turboladet motor?

Hybrider blir også mer og mer populære, ogdeter lett å se hvorfor. De er faktisk de mest drivstoff-effektive og de skader ikke miljøetså mye. Men det  er fortsatt tidligå si hvilken av disse somer bedre, men per nå virker turboladede motorer som en bedre idé.

En hybrid er bedre i bystopp- og -gåtrafikkkjøring, og en turboladet motor er  på sitt beste når den kjøres med konstante motorveihastigheter. Hvis du parer moderne-dag drivstoffbesparende teknologier som sylinder deaktiveringssystemer, virker en turboladet motor overlegen.

Enkelt turbo vs en twin-turbo oppsett?

Twin-turbo setups er mer populære på kjøretøy med høyere ytelse, da de vanligvis tilbyr enda mer kraft, og det er noen forskjellige måter man kan utvikle en twin-turbo-motor. Noen twin-turbomotorer bruker en turbo for å komprimere luften og tvinge den i den andre turboladeren for maksimal effekt.

Moderne-dag twin-turboladede motorer som holder turboene inne i V av motoren er de som tilbyr den beste gassresponsen fordi turboene nesten alltid er bortskjemt. En enkelt turbo bygger boost langsommere, noe som betyr at etterslepet er mer merkbart. Gassstrømmen til en twin-turbo er også overlegen et enkelt turbooppsett.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter