Er Cayman en hardtop Boxster?

Likhetene mellom Porsche Boxster og Porsche Cayman er så betydelige at man kanskje tror at de er den samme bilen, mer eller mindre. Dette er delvis sant, da de er bygget på samme plattform med de samme delene, men det er noen få bemerkelsesverdige forskjeller mellom en kabriolet og en coupe-plattform.

Både Cayman og Boxster deler mange deler, men noen deler er forskjellige på grunn av forskjellige aerodynamiske og kjølebehov. Forskjellene mellom de to modellene er mest tydelige helt øverst i Cayman/Boxster-modellutvalget.

Cayman GT4 er en sporfokusert kupé, for det meste rettet mot å gi sjåføren det høyeste nivået av ytelse og kjøreopplevelse. Boxster Spyder er den sammenlignbare Boxster-modellen med GT4, men GT4 er den betydelig mer i stand til de to.

Det er verdt å nevne at både Cayman- og Boxster-modellen er like imponerende, men hvis du verdsetter en stivere, mer sporty kjøreopplevelse, velger du Cayman. Hvis du elsker kabrioleter og bor i et klima som lar deg kjøre med taket ned, kan du gå for Boxster.

Cayman er mer aerodynamisk

Aerodynamikk er et begrep som brukes for å beskrive bilens evne til å styre luft. I dette tilfellet tilbyr Porsche Cayman en mer aerodynamisk profil, noe som betyr at Cayman er mindre plaget av vindstøy, og downforce- og dragkoeffisientstatistikken er noe bedre med Cayman.

Dette er ikke å si at Boxster er verre, det er bare ikke så dyktig. Implikasjonene av en bedre aeroprofil er det faktum at Cayman er roligere, bør være litt mer effektiv, og den trenger færre karosseri modifikasjoner til alle de andre nøkkelområdene for aerodynamikk som front støtfanger og bakre diffusor.

  Er en brukt Porsche Boxster et godt kjøp?

Dette er nøyaktig grunnen til at top-of-the-line Boxster er litt annerledes, og hvorfor den ikke tilbyr en dedikert bakvinge. Porsche klarte å utjevne downforce-tallene mellom de to, men Cayman tilbyr fortsatt en bedre aeroprofil.

Lignende drivlinjer

I drivlinjeavdelingen er Boxster / Cayman-modellene ganske sammenlignbare. Men Cayman-modellen tilbyr litt mer kraft i hele serien. Vanligvis er det en 10-15hp forskjell mellom Boxster- og Cayman-modellene, men ikke nok til å skille ytelsesstatistikken merkbart.

Cayman når vanligvis 60 mph som litt raskere, men ikke nok til at du legger merke til det uten tidtaker. Cayman/Boxster-modellene på startnivå tilbyr en 2,7 L flat-six med 265 for hver modell. S-variantene av Boxster og Cayman tilbyr en 3.4L flat-seks, og Cayman S tilbyr 15hp mer (330 sammenlignet med 315hp).

GT4 / Boxster Spyder-variantene er 10hp fra hverandre, til fordel for GT4, men den essensielle 3.8L Carrera-motoren er den samme. Å dømme etter mange spionskudd, Porsche er snart å avsløre den tungt sporfokuserte Cayman GT4RS, og det vil sannsynligvis ikke være noen Boxster-variant av GT4RS.

Kundebase: Ytelse eller cruise ovenfra og ned?

Forskjellene mellom Cayman og Boxster er også ganske åpenbare hvis du tar en titt på kundebasen. En gjennomsnittlig Porsche Cayman-kunde er vanligvis mer interessert i spor- og ytelseskjøring sammenlignet med en Boxster-eier.

En Boxster-eier er vanligvis mer interessert i topp-ned cruising, og selv om du kanskje kommer over noen få banedag Porsche Boxsters, er det mange flere Caymans på steder som Silverstone, Nurburgring og Spa.

  Porsche mot Mercedes: Pålitelighet

Det er også verdt å nevne at Cayman brukes til racingformål, og Boxster er det ikke. Noen tror til og med at Boxster var den primære modellen mellom de to, og Cayman ble først og fremst utviklet for racingformål.

Det er også mer sannsynlig at du kommer over en Boxster som eies av en kvinne, og det er flere manuelle Cayman-eiere per prosentandel enn det er Boxster manuelle eiere per prosentandel. Det er ganske åpenbart at ytelsesbilentusiaster vanligvis vil velge Cayman over Boxster.

FAQ

Er Cayman en bedre verdi sammenlignet med Boxster?

Både Cayman og Boxster er like priset når de er nye. Inngangsnivået Cayman koster rundt $ 60 000, og du ser på en premie på $ 2k hvis du vil ha Boxster-modellen. Gjennom hele serien koster Boxster ytterligere $ 1.5-2.5k mer enn en sammenlignbar Cayman-variant.

På bruktmarkedet er imidlertid Porsche Caymans en bedre verdi fordi de svekker seg litt mindre. Avskrivningsprosenten er imidlertid ganske sammenlignbar mellom de to. Uansett, det andre håndmarkedet favoriserer begge disse fordi de er utrolig dyktige sportsbiler til prisen.

Er Cayman mer praktisk enn Boxster?

Dette er også et område der Cayman gjør kant ut Boxster. Bagasjeplass er langt større i Cayman fordi den myke takmekanismen til Porsche Boxster spiser inn i bagasjerommet bak. Interiørmessig tilbyr Cayman også mer takhøyde sammenlignet med en Boxster når taket er på plass.

  Beste året for brukt Porsche Boxster

Forskjellen i bagasjerommets liter kapasitet er 145 liter fordi Cayman tilbyr 425 liter, og Boxster tilbyr 280 liter bagasjerom. Cayman er også tilgjengelig med det populære bøttesetealternativet som ytterligere øker benrommet for begge passasjerene.

Er Cayman mer komfortabel enn Boxster?

Cayman tilbyr en merkbart roligere opplevelse sammenlignet med Boxster på grunn av hardtop-konstruksjonen. Cayman tilbyr mer lydisolasjon, men med sportsbøttene på plass er setene ikke så komfortable som de du kanskje finner i en Boxster.

Når det er sagt, hvis du ikke velger bøttesetene, er setekomforten nesten den samme. Noen anser også en ovenfra-og-ned-opplevelse for å være mer komfortabel, mens andre mener at en lengre ovenfra-og-ned-reise er langt mindre behagelig.

Begge disse kjøretøyene er tilstrekkelig komfortable, og til en viss grad er Cayman i utgangspunktet bare en hardtop Boxster. Det er noen merkbare forskjeller mellom de to, men alt kommer ned til personlig preferanse. Uansett hva du velger, er begge svimlende dyktige og godt konstruerte premium tyske sportsbiler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter