Er en Boxster en fattig manns Porsche?

Porsche Boxster bler eleased  for 21 år siden, og folk pleide å tro at den eneste grunnen til at du ville kjøpe enBoxster er  at du ikke hadde nok penger til en 911. Or du var en kvinne, og du faktisk foretrekker en mykere, mindre bil.

I disse dager har Porsche-serien endret seg dramatisk, og det er 4 ekstra modeller siden de tidlige Boxster-dagene. Den kompakte Macan SUV koster rundt $ 52k, eller omtrent $10k mindre enn en Boxster, og ingen har noen gang kalt Macan en fattig mannsPorsche.

Det er også verdt å nevne at Cayman også er billigere enn Boxster, og det varalltid tilfelle, men folk anså det aldri som en fattigmanns  bil. Du må være  ekstremt  velstående for å si at en bil til 60-120 000 dollar er en fattig mann.

Det er ganske trygt å si at dette ikke er sant overhodet. I de eldre dagene var produktplasseringen til Boxster og 911 ganske lik, og merkenavnet på 911 var langt foran. But  i dag, Boxster-plattformen er mye mer verdsatt.

Boxster mot 911

I lang tid ble Cayman / Boxster-plattformen hovedsakelig okkupert ved å gå ut av 911-skyggen. Men etter hvert som tiden gikk, var selv de mest sta av folk realized at Cayman / Boxster-plattformen hadde sin egen ting i gang for hele tiden.

Men sammenlignet med 911 blekner stort sett alle andre sportsbilmodeller i sammenligning fordi 911 med nesten 60 års arv er et definitivt ikon for sportsbilverdenen. Men Boxster er en annen bil hovedsakelig på grunn av midtmotoroppsettet.

  Er Porsche Boxster en jentebil

I dag koster en entry-level 718 Boxster rundt $ 62k, et inngangsnivå 992 911 koster rundt $ 101k. 911 tilbyr 80hp mer, og en mer bilentusiast-vennlig flat 6-motor, mens en 718 Boxster tilbyr en turboladet 4-sylindret.

911 har en 0-60 mph på 4.0 sekunder, mens en Boxster gjør 0-60mph sprint  på 4.9 sekunder. Forholdet mellom kraft og vekt er ganske likt, men kjøreopplevelsen er helt annerledes. Hvis du velger de mest atletiske Boxster Spyder- og 911 GT3-modellene, blir forskjellen enda tydeligere.

Boxster mot tigre

Porsche Macan er en  kompakt sport SUV som har som mål å tilby en Porsche-lignende opplevelse i enn  SUV. Oppføringen-nivå Macan handler for $ 52k, en god bit på $ 10k mindre  enn  Boxster. Macan tilbyr en turboladet innebygd 4-sylindret motor med 250hp.

Kraft-til-vekt-forholdet til inngangsnivået Macan er langt verre sammenlignet med 718 Boxster. Porsche har solgt en haug med macaner, og Macan er for alle formål den billigste veien inn i Porsche-eierskapet.

Men ingen kaller Macan en fattigmannsPorsche fordi Macan har en helt annen kundebase sammenlignet med en Boxster. Alle Porsche-modeller, inkludert Macan og 718 Boxster, tilbyr fantastisk interiør og eksklusiv byggekvalitet.

Porsche skimper ikke ut på de rimeligere modellene, og du kan velge disse ut med stort sett de samme alternativene som de dyrere modellene. En ny Boxster/Cayman-generasjon kommer snart, og gapet mellom disse to vil bevege seg enda bredere.

718 Boxster

En 718 Boxster/Cayman-plattform representereret fullstendigproduktsortiment sammenlignet med alle andre Porsche-modeller, og identiteten til 718 er like trygg som en 911-identitet er.

  Ruf vs. Porsche - Hva er forskjellen?

Mange Cayman-eiere pleide også å spotte Boxster-eiere, logikken var at en Boxster ikke ble laget for en bilentusiast, men snarere en frisør eller en kvinne. Men i disse dager blir modeller som Boxster GTS eller Boxster Spyder elsket selv av Porsche  918 Spyder-eiere.

Rundt 918 eiere tror faktisk at den nye 718 Boxster Spyder er noe av en baby 918 Spyder. Et fnugg av  ytterligere bevis på at 718-plattformen er verdsatt like mye som 911-plattformen, er det faktum at andre håndprisene for en Boxster GTS eller en Boxster Spyder er langt høyere sammenlignet med en vanlig 911-modell.

En Boxster er ikke en fattigmannsPorsche, og det fryktede bildet er nå borte. Det finnes ingen »stakkars mann Porsche» modeller. Ingen Porsche var, heller ikke billig,og vil heller aldri være billig.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er den dyreste Porsche-modellen i salg?

Den dyreste nåværende Porsche-modellserien  er 911 Turbo-serien. Den »vanlige» 911 Turbo detaljhandel for $ 174k, og den tilbyr 572hp, en 0-60mph tid på 2.7 sekunder, og en topphastighet på 199mph. Hvis du vil ha en 911 Turbo cabriolet, vær forberedt på å betale minst $ 187k.

Hvis du vil ha den største, og de dårligedest 911 pengene kan kjøpe, vil 911 Turbo S sette deg tilbake for $ 207k. Turbo S tilbyr 640hp, en 0-60 mph tid på 2.5 sekunder, og en topphastighet på 205mph. Hvis du vil ha cabriolet, eller den dyreste nåværende Porsche-modellen som er til salgs, vær forberedt på å betale $ 220k.

  De beste gavene til Porsche-elskere

Hvordaneravskrivningen for en Porsche Boxster?

Stort sett alle Porsche-modeller har sin verdi bedre sammenlignet med de fleste premium tyske luksusbilmerker. Og Boxster er ikke annerledes med en avskrivningsrate på 50% etter 5 år for de minst populære modellene.

Hvis du velger de beste GTS- og Boxster Spyder-modellene, kan du aldri miste noen verdi fordi disse to kan ende opp med å sette pris på de kommende årene. Men hvisdeikke setter pris på det, vil de definitivt holde verdien lovende.

Kan jeg kjøpe en Porsche Boxster til investeringsformål?

Noen Boxster-modeller kan være en god økonomisk idea, og deter ikke noe som ligner på enfattigmannsPorsche nå, er det? De aktuelle modellene er GTS- og Boxster Spyder-modellene. De nyeste 718 Boxsters har blitt plagued av uunngåelig turbocharging/ nedbemanning sykdom, som bare indikererat  de nyere modellene er alle til slutt være turbo eller EV.

Nårdeter sagt, en Porsche Boxster, eller en GTS, eller kanskje noen få begrenset-ed detion anniversary modeller kan være en solid finansiell investering. Men du bør ikke kjøpe disse bilene til investeringsformål, dagenetil enn  forbrenningsmotor kommer til en slutt, og nå er det på tide å nyte dem så mye som mulig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter