Er en brukt Porsche Cayenne pålitelig?

En brukt Porsche Cayenne kan være et godt røverkjøp etter noen år, men som alle Porsche-modeller koster Cayenne et betydelig beløp å opprettholde. Når det gjelder pålitelighet, tilbyr Cayenne stor langvarig pålitelighet, men bare hvis den opprettholdes riktig.

Første generasjon Porsche Cayenne var ganske tvilsom designmessig, men kraften og luksusfasilitetene var mer enn mange. Andre generasjon Cayenne var en allsidig forbedring og er sannsynligvis den beste å kjøpe for øyeblikket på grunn av prisen.

Førstegenerasjons Cayenne er nå verdt peanøtter. Det kan være et flott kjøp hvis du henter en godt vedlikeholdt modell med de mest kjente problemene sortert ut. Å finne en av disse kan være århundrets røverkjøp, så lenge det er i anstendig stand.

Mekaniske problemer

Å kjøpe en mekanisk lyd Cayenne bør være din høyeste prioritet, så når du finner en mulig kjøpsverdig Cayenne, må du sørge for at du går gjennom en full inspeksjon før kjøpet. Mekaniske Cayenne-problemstillinger er godt dokumentert. Dette er de mest relevante å se etter:

Driveshaft-problemer

Driveshaft-problemer er ganske vanlige på Cayenne-modeller, måten å oppdage en støttebærende feil er å lytte etter en klump mens du akselererer. Et bestemt lager som forbinder drivakselen med overføringen ligger i midten av bilen, og hvis den mislykkes, kan en høy tump høres.

Den enkleste og mest kostnadseffektive måten å fikse et mislykket drivaksellager på er å kjøpe et ettermarked. Disse reparasjonsjobbene krever ikke at du tar av deg drivakselen helt, mens Porsche originale reparasjonsjobber gjør det.

Kjølevæske rørlekkasjer

De tidlige V8-drevne Cayenne-modellene bruker et sett med plastkjølerør som går foran til bak under inntaksmanifolden. Problemet med disse er at de forringes over tid fordi plastslanger ikke hele tiden kan takle den økte varmen i inntaksmanifolden.

  Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

Du må sørge for at kjølevæskerørene er i god stand eller erstattet av et sett med mer holdbare rør fordi en ubehandlet kjølevæskelekkasje kan føre til overoppheting av motoren. Hvis motoren overopphetes, kan det være for dyrt å fikse det, så mye at bilen kanskje ikke engang er verdt det.

Problemer med overføring

Et vanlig problem i tidligere Cayenne-modeller er en hard downshift fra girkassen. Formålet med overføringsventilenheten er å velge riktig gir avhengig av førerens inngang. Men noen ganger svikter dette systemet, og høyt, ubehagelig skifte er konsekvensen.

Hvis du identifiserer slike problemer, løser utskifting av ventilenheten vanligvis problemet, men hvis det ikke gjør det, kan du ende opp med å måtte håndtere kostnadene ved en ny overføring.

Noen overføringssaksproblemer er også vanlige for PDK Cayenne-modeller. Hvis du opplever plutselige vibrasjoner i2 og  3rd  utstyr, bør du inspisere overføringshuset.

Rattstamme

Mange Cayenne-modeller er utstyrt med Porsche KESSY eller Porsche nøkkelfri inngang og kjøring. Disse systemene har dessverre en rimelig høy feilrate. Disse problemene starter sakte, men hvis de ikke behandles i tide, vil styringsfeillampen tennes og rattet låse seg selv.

Du bør sjekke bilens tjenestehistorikk for å se om noen KESSY-problemer ble løst fordi dette vanligvis betyr at du må taue Cayenne, og noen ganger til og med erstatte rattkolonnen som kan koste oppover $ 2000.

  Hva er den best brukte Mercedes kabrioleten å kjøpe?

Elektriske problemer

De fleste Porsche Cayenne-modeller er ikke så utsatt for elektriske feil. Men etter hvert som tiden går på elektronikk begynner å forringes, og det er noen få potensielle problemer som kan oppstå nedover linjen. Sannsynligvis er det vanligste elektriske problemet en dårlig eller løs ledning.

Hvis du plutselig mister strømmen til noen av bilens systemer, er det mest sannsynlig på grunn av en løs eller dårlig ledning. Å fikse disse kostnadene koster $ 50-150, og det er en ganske enkel løsning. Et mindre vanlig, men mer forferdelig potensielt Cayenne-problem er en dårlig start som koster opptil $ 300 å fikse.

Motorkoder

Det er mulig å tømme motorkodesystemet i Cayenne rett før du tar det for en prøvekjøring. Og mange av systemene vil ikke slå seg på igjen før etter noen få kjøreøkter, selv om det er problemer. Så sørg for å sjekke når motorkodene sist ble tømt når du gjør en prøvekjøring for å sikre at selgeren ikke prøver å skjule noen problemer.

Annet enn det er Cayenne en ganske pålitelig SUV som sannsynligvis vil vare lenge hvis den opprettholdes riktig. Alle disse problemene plager kanskje ikke bilen du er interessert i, men din potensielle nye brukte Cayenne kan ha forskjellige problemer, så sørg alltid for å konsultere en profesjonell før du tar noen beslutninger.

FAQ

Hvor mye koster det å opprettholde en Cayenne?

Porsche Cayenne koster mer å vedlikeholde sammenlignet med andre premium tyske SUV-er, men Cayenne er betydelig mer pålitelig enn de fleste tyske SUV-er.

  Er en Porsche Boxster bra for daglig kjøring?

En gjennomsnittlig årlig vedlikeholdskostnad for en Cayenne-modell er rundt $ 1200. Men dette kan svinge i den ene eller den andre retningen, avhengig av den aktuelle modellen og kjøretøyets tilstand.

Er en brukt Porsche Cayenne verdt det?

En førstegenerasjons, velholdt Cayenne er absolutt verdt det, hvis priset tilsvarende. Hvis du kommer over en billig Cayenne med en tvilsom servicehistorikk, kan du stikke av så fort du kan fordi noen potensielle rettelser kan koste mer enn selve bilen.

En inspeksjon før kjøp er et must. Prøv aldri å kjøpe en brukt Porsche av noe slag uten å gjøre en grundig, veldokumentert inspeksjon før kjøp. Hvis PPI viser anstendige resultater, er en Cayenne absolutt verdt det.

Bør jeg kjøpe en ny Macan eller en brukt Cayenne?

En splitter ny Porsche kompakt Macan SUV kan koste deg de samme pengene som en brukt 1 til 3 år gamle Cayenne i god stand. Å kjøpe en helt ny bil virker absolutt bra, men Cayenne er en bedre bil i nesten alle aspekter.

Alt avhenger av den aktuelle modellen, men uansett hva du ender opp med, vil det sannsynligvis tilby deg en fantastisk luksus- og komfortopplevelse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter