Er Porsche Boxster en pålitelig bil?

Porsche som merkevare har alltid blitt høyt verdsatt på grunn av sine bedre enn gjennomsnittlige pålitelighetsresultater sammenlignet med alle andre tyske premiumprodusenter. Og Boxster er veldig mye den samme historien.

Før Porsche introduserte Cayenne og Macan SUVer, var Boxster-modellutvalget det som ledet salgstallene. Tidlig generasjon 986- og 987-modellene kan nå kjøpes for billig, og er fortsatt ganske pålitelige hvis de ble vedlikeholdt riktig.

Selv om Porsches generelt er ganske pålitelige, krever de alltid at du bruker mer på vedlikehold for å opprettholde disse pålitelighetslegitimasjonene. Imidlertid vil en Boxster aldri forlate deg strandet, noe som ikke er tilfelle med mange andre super- og sportsbiler.

Porsche 986 pålitelighet

Den aller første banebrytende Boxster-modellen var Boxster fra 1996 som holdt seg i produksjon frem til 2004. 986 er minst 25 år gammel, så du bør ikke forvente problemfri eieropplevelse. Men ifølge britiske MOT-resultater har en 986 en passeringsrate på 78%, noe som er mye høyere sammenlignet med de fleste biler fra den tiden.

986s er kjent for noen få potensielle mekaniske problemer som, hvis de ikke holdes i sjakk, kan føre til dyre regninger og til og med fullmotors gjenoppbygginger. Tatt i betraktning prisene på 986s, kan en motoroppbygging koste deg mer enn selve bilen.

Problemer som sprukne boreforinger eller slitte tidskjedestrammere har blitt grundig dokumentert på nettet, og du må holde disse i sjakk hvis du vil ha et problemfritt 986-eierskap. Ytterligere potensielle feil er forbundet med den beryktede IMS (mellomliggende aksel) lagerfeilen. RMS-feil (bakre hovedoljetetninger) er også ganske konsistente i en rekke 986 modeller.

  Porsche vs. Lexus: Pålitelighet

Imidlertid er alle disse problemene ikke så vanlige og kan ses fra en kilometer unna. Hvis du holder disse i sjakk gjennom en pre-kjøp inspeksjon, kan en 986 sikkert være et pålitelig alternativ.

Porsche 987/981 pålitelighet

987-generasjonen Boxster-modellene tilbyr en betydelig økning i kvalitet og ytelse sammenlignet med 986-generasjonen. Det er også verdt å nevne at 987-generasjonen har en 82-91% MOT pass rate, noe som betyr at 987 er en virkelig pålitelig Boxster-generasjon.

IMS- og RMS-feil er også noen ganger et problem med 987-generasjonen. Noen problemer som spolefjærproblemer er et av de vanligste problemene for 987-generasjonen, men dette problemet kan også lett identifiseres hvis bilen vipper fra den ene siden til den andre.

981-generasjonen er uten tvil en av de, om ikke de beste Boxster-generasjonene gjennom tidene. Pålitelighetsmessig er 981 like pålitelig som Porsches får. Det er imidlertid rapportert noen sporadiske korrosjonsproblemer med understell. Heldigvis er de ganske sjeldne, og hovedsakelig på grunn av dårlig vedlikehold.

Det viktigste er det faktum at alle de rapporterte problemene er ganske små og enkle å fikse. Boxsters er generelt veldig pålitelige, men de er ikke skuddsikre. Riktig vedlikehold er et must for alle biler, og spesielt for funksjonsrike sportsbiler.

Porsche 718 pålitelighet

718 Boxster/Cayman-generasjonen var ganske kontroversiell på grunn av innføringen av en vanlig 4-sylindret turbo, og mange Porsche-entusiaster var ikke fornøyde. En flat seks naturlig aspirert motor ble kun reservert for de aller beste modellene.

  Beste sykkelstativ for Porsche 911

718 er en generelt pålitelig bil, men det er rapportert om noen mindre problemer med overoppheting av motoren i sakte bytrafikk. Videre oppstår noen kjølevæskeproblemer av og til, men ingenting som vil forårsake noen alvorlige problemer.

Vannpumpeproblemer og kaldere dagsprekking er også et sporadisk problem, men ingenting noen få dollar kan fikse. Det er trygt å si at 718-generasjonen også er en utrolig pålitelig plattform, akkurat som alle de andre Boxster-generasjonene.

FAQ

Hvorfor skal jeg kjøpe en Porsche Boxster?

Hvis du er i markedet for en kompakt to-seters sportsbil som ikke krever at du selger begge nyrene dine, vil en Porsche Boxster sannsynligvis være et av de, om ikke de beste alternativene i hele segmentet.

Knapt noe annet alternativ i dette segmentet har slik ytelseslegitimasjon som Boxster. Videre ber et Porsche-merke absolutt om mer oppmerksomhet sammenlignet med mange andre tyske premiumbilprodusenter.

Hvis du velger en naturlig aspirert GTS / Boxster Spyder-variant, vil du sannsynligvis ha en tid i livet ditt. Mange 911 eiere foretrekker faktisk en Boxster Spyder til en dyrere 911 GT-variant. Men i dag er en Boxster Spyder like dyr som mange 911-modeller.

Er 911 en bedre bil enn Boxster?

Porsche 911 er større, kraftigere, mer luksuriøs og dyrere enn Boxster. Hovedforskjellen er det faktum at en 911 tilbyr en bakmotormontert konfigurasjon, og Boxster er en midtmotorbil. Disse to kjøretøyene tilbyr en helt annen kjøreopplevelse, og å sammenligne dem er som å sammenligne epler og appelsiner.

  VW vs. Mercedes: Pålitelighet

En 911 er definitivt mer populær, og mange tror også at det er en naturlig oppgradering fra Boxster / Cayman-plattformen er 911. Imidlertid er begge disse kjøretøyene fantastiske, og å velge den ene fremfor den andre er for det meste avhengig av hva du vil ha fra en sportsbil.

Hvor mye koster det å vedlikeholde en Porsche Boxster?

Noen rapporter antyder en gjennomsnittlig årlig vedlikeholdsregning på $ 400-500 for en Boxster. Andre anslår et sted nærmere $ 1000. Tidlig 986 og 987 Boxster modeller er mye billigere og enklere i konstruksjon.

De er billigere å vedlikeholde også. Imidlertid er de senere 981 og 718 Boxster-generasjonene nærmere $ 1000-merket. Dette er å forvente for de fleste Porsche-modeller. Eventuelle reparasjoner kan øke de årlige utgiftene oppover på $ 2000 i verste fall scenarier.

Disse vedlikeholdsutgiftene er ganske rimelige for en 2-seters sportsbil med Porsche-merke, spesielt hvis du vurderer de over gjennomsnittlige pålitelighetsresultatene. Tidlig 986 og 987 generasjoner kan kjøpes for billig, og med slike priser er det vanskelig å hevde at en Boxster er noe annet enn en sportsbilkjøp.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter