Er Porsche Cayenne god off-road

Cayenne er en Porsche SUV. SUV-forkortelsen står for et  sportskjøretøy, en kraftig bil, drevet av allefire hjul, og i stand til å krysse mange forskjellige veiflater.

Selv om Cayenne ikke ser så utilitaristisk utilitaristisk ut sammenlignet med en Mercedes G-Wagon eller en Jeep Wrangler, har Porsche sørget for at SUV-forkortelsen er velfortjent. Cayenne SUVer er solide og bygget for å takle økt fjæringsbelastning, uten å ofre pålitelighet.

Porsche har nylig utviklet en dedikert Porsche Off-road Precision-app for å overtale Cayenne-eiere til å ta av seg sine elskede luksus-SUVer-roading. Appen viser deg alle de nærliggende terrengparkene, og den instruerer deg også hvordan du krysser alle de grove banene.

En Porsche Cayenne er virkelig veldig bra når det gjelder off-roading, men ikke mange Cayenne-modeller vil noen gang se noen gjørme eller steiner. Men det er sikkert sattisfy ingtil  knå at hvis du ender opp med å taCayenne off-road, vil du ikke bli skuffet.

Off-road funksjoner

Lenge borte er dagene med ren mekanisk off-roading, og moderne biler tilbyr en rekke programvareløsninger  for å hjelpe deg på en terrengbane. Og Porsche Cayenne tilbyr deg en Torque Vectoring Plus-funksjon som er satt til å kontrollere den bakre differensialen for glatte terrengflater.

Videre kan du også øke Cayennes luftfjæring opp til seks tommer, noe som i stor grad påvirker tilnærmings- og avgangsvinklene og vadedybden om nødvendig. Cayenne er ogsåutstyrtmed en dedikert bakke nedstigning kontrollsystem rettet mot sikker-footed hill nedstigning for selv de bratteste av skråninger.

Hjulet articulation av Porsche Cayenne er også ganske imponerende, og man ville aldri forvente en Porsche Cayenne å være i stand til å edderkopp krype over ujevnt terreng. Cayenne tilbyr også 200 mm+ bakkeklaring, noe som er mer enn nok for de fleste terrengløyper.

  Audi Q5 mot Porsche Cayenne

En firehjulsdriftkommer som standard, PDK-girkassen er en av de mest sofistikerte doble clutchgirkassene i hele bilindustrien. Hvis du parrer de to med et sett med anstendige grippy off-road dekk, er Cayenne ikke langt unna en Range Rover eller en G-Wagon.

Off-road ytelse

Fra startenaver det ganske åpenbart at Cayenne er utstyrt med en haug med imponerende programvare- og maskinvare off-road løsninger som garantert vil drive Cayenne gjennom gjørme, vann, snø  og is.

Cayenne er en sport SUV, og det er noen ulemper med det. For eksempel kommer Cayenne med beefy bremseskiver, noe som betyr at du ikke kan passe Cayenne med noe annet enn relativt lavprofildekk. Dette er ikkenødvendignoe du vil ha i enoff-road SUV, men hvis du tråkker forsiktig, er det ikke et så stort problem.

Deter noe en Jeep Wrangler ikke trenger å takle, men Cayenne lar deg trykke på noen få knapper for å kompensere. Bilen selv vil takle nesten hele terrenget automatisk og justere fjæringen, og gjøre alt av seg selv.

Uansett hvor hardt du trykker på gasspedalen, vil selve bilen gi kraftensomer nødvendigsary, og du trenger bare å styre og gjøre noen mindre korreksjoner. Noen off-road entusiasterliker ikke det faktum at bilen kan gjøre alt av seg selv, men det betyr sikkert at Cayenne faktisk er en dyktig off-roader.

Cayenne-kabinett og strøm

Alle disse nevnte systemene er imponerende, men uten tilstrekkelig kraftvil  du ikke kunne krysse noen form for grovt terreng. Heldigvis tilbyr Cayenne bare beefy motorer, og stort sett alle Cayenne motoralternativer er mer enn nok for seriøs off-roading.

  De beste gavene til Porsche-elskere

Cayenne på inngangsnivå på $ 67 000 tilbyr en turboladet 6-sylindret motorsomskyver ut 335hp og 332 lb-ft dreiemoment. Disse kraftstatistikkene er mer enn nok for de fleste off-road situasjoner, men hvis du betaler mer, blir Cayenne kraftigere enn de fleste SUV-er til salgs.

Hvis du betaler $ 163k kan du få Cayenne Turbo S E-Hybrid med en ridiculous  670hp  og 567 lb-ft av dreiemoment. Det er absolutt ikke nødvendig for deg å ha 670hp på en terrengbane, men det er ikke behov for slik kraft i en SUV uansett, og folk vil fortsatt ha det,  vel selvfølgelig gjør de det.

En ganske oversett fordel med Cayenne er selve chassiset. Porsche er kjent for å konstruere utrolig dyktige biler, og chassiset til Cayenne er absolutt verdig slik legitimasjon. Chassiset til Cayenne bøyer seg ikke, og dette er ekstremt viktig på og off-road.

Delen Vanlige spørsmål

Er Porsche Cayenne den beste Porsche off-roader?

Ja, Porsche Cayenne er utvilsomt den beste Porsche off-roader tilgjengelig. Den mindre kompakte Macan SUV kan også holde sin egen på enn  off-road kurs, men Macan er ikke i nærheten av Cayenne når det gjelder noen alvorlige off-roading.

Resten av Porsche-serien er ikke bygget for noen form for terrengkjøring. Men en gang i tiden var en eldre 911 en ganske populær konvertering off-road kjøretøy. Det er en anstendig mengde off-road-bygget Safari 911s i dag, og det virker som trenden jeg bare begynner å trappe opp.

  Beste året for brukt Porsche Boxster

Er off-roading trygt for en Cayenne?

Hvis alt går etter planen,  er det  virkelig  trygt. Men ofte går det kanskje ikke etter planen, og sjansene for å skade Cayenne når du går off-road  er ganske mye høyere enn vanlig. En brukt Jeep Wrangler bør tilfredsstille alle dine off-roading behov, og en $ 100k +  Cayenne  er vanligvis ikke så dyktig.

Det er en grunn til at de fleste Cayenne-eiere aldri har en tendens til å ta sine elskede SUVer off-roading. Kanskje  de rett og slett ikkebryr segom off-roading, eller de potensielle skadene som sannsynligvis ikke vil bli dekket av forsikring er deterleier. Uansett  tilfelle, vil du ikke seen Cayenne gå off-road så ofte.

Hva er den beste luksus SUV for off-roading?

De beste luksuriøse off-road SUVene er Mercedes G-klasse, en haug med Land Rover-produkter som Land Rover Defender eller Range Rover, eller  en Toyota Land Cruiser.   Bentley Bentayga  og  Lamborghini Urus er også i stand til å tilby anstendig off-roading evneies. But kom igjen nå, ingen tar en Bentley eller en Lamborghini gjennom gjørme når som helst snart.

Mange moderne-dag luksus SUVer er bygget for å takle terreng, men de er vanligvis veien tilo  dyrt. De er vanligvis kjøpt for byens kjørestatussymbolformål, selv om de er utstyrt med imponerende terrengfunksjoner.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter