Er Porsche verdt pengene

Hvis du er i markedet for  en luksuriøs bil med en sporty kant, vil en Porsche sannsynligvis være verdt pengene. Porsche er et ekstremt anerkjent merke, og nesten alle Porsche-modeller er klasseledere i et bestemt segment.

Hvis du vil ha en luksuriøs sedan, er Porsche Panamera et godt valg. Panamera kan equipped med mange forskjellige motoralternativer, trim  nivåer,  og tilpasningsalternativer som er satt til å tilfredsstille enll  dine behov.

Hvis du vil ha en SUV, kan du velge en Cayenne for å oppleve hva en sporty luksus-SUV skal være. 600hp + motoralternativer, plysjskinn, moderneteknologi  og overlegen sikkerhet og pålitelighet er bare noen få fordeler med både Porsche og Macan SUV-plattformen.

Hvis du vil ha en sportsbil, bør en 911- eller cayman/boxster-modell være på radaren din. 911 er en av de mest ikoniske sportsbilene gjennom tidene, og de midtmotoriserte Cayman / Boxster-modellene er ikke langt bak.

Porsche Panamera

Porsche Panamera er en  luksus sedan Porsche flaggskip, oginngangsnivå Panamera butikker for $ 87k. Selv basemodellen Panamera tilbyr en 325hp twin-turbocharged 6-sylinder motor, en 0-60mph tid på 5.3 sekunder, og en  velutstyrt,  lær-pakketinteriør.

Hvis du betaler $ 4k mer, kan du få Panamera 4 med etfirehjulsdrevet system, eller $ 7k mer for en ledermodell med lang hjulbase. Den neste modellen i    oppstillingen  er $ 105k Panamera 4S-modellen med en twin-turbocharged 6-sylinder som tilbyr 443hp og en 0-60 mph tid på 4.1 sekunder.

Du kan også velge mellom noen få hybridmodeller, en sportier GTS-modell eller de aller beste trim Turbo-modellene. Panamera tilbys som en sedan, eller en stasjonsvogn Gran Turismo versjon hvis du vil ha enda mer praktisk.

  Hvilken er bedre, Porsche Boxster eller Cayman?

Alternativer er dyre, men det har alltid vært tilfelle med en Porsche. Påliteligheten til Panamera er faktisk klasse-ledende, det er mange    motoralternativer å velge mellom, og sikkerhets- og luksusfasilitetene som tilbys av Panamera enre også helt øverst i bransjen.

Porsche SUV-er

Porsche Cayenne SUV er ganske populær, og Porsche klarer åselge massevis av Cayenne modeller throughut året. Hvis du vil ha en mindre SUV, kan du også velge Macan-modellen. Både Cayenne og Macan er alternativer verdt å vurdere, og de er absoluttverdt det hvis du har råd til dem.

Inngangsnivået Porsche Cayenne handler for $ 67k, og det er mange forskjellige motoralternativer å velge mellom, og de er ganske sammenlignbare med den nevnte Panamera sedan. Du kan også velge mellom en Cayenne SUV eller en Cayenne Coupe SUV skjema.

Macan derimot er litt mer begrenset og er den billigste måten å komme inn i en Porsche på. Men det betyr ikke at Macan ikke er en ekte Porsche, fordi designspråket,påliteligheten  og ytelsesstatistikken absolutt gjør det til en Porsche.

Porsche Macan på startnivå handler for $ 52k, og den tilbyr en turboladet 4-sylindret, 248hp,  og en 0-60 mph tid på 6.3 sekunder. Toppen av linjen Macan Turbo koster $ 84k, og den tilbyr en twin-turbocharged 6-sylinder motor, 434hp, og en 0-60 tid på 4.3 sekunder.

Porsche 911/Cayman/Boxster

Men de beste Porsche-modellene er ikke sedans, heller ikke SUVer, men heller sportsbiler. Og både 911- og Cayman/Boxster-modellene gir mye verdi for pengene. 911 er et ikon, det slår alltid over vekten når det gjelder ytelse, og Cayman / Boxster-modellene er umulige å konkurrere med.

  Er det verdt å kjøpe en Porsche Macan?

Inngangsnivået 992  911 Carrera koster $ 101k, og prisene kan gå helt opp til $ 220k for de dyreste 911 Turbo-modellene. Alle 911-alternativene er raske og responsive, og de tilbyr alle en bakmontert 6-sylindret motor. Det er verdt mentioning at alle 992 911 modeller er sertifisert 0-60mph på mindre enn 4 sekunder.

Den $ 60k + 718 Cayman / Boxster-plattformen tilbyr en mellommontert 4 /6-sylindret motor, et alternativ til en PDK dobbel-clutchgirkasse eller en manuell, et lite skummelt chassis, utrolig responsiv styring  og en sofistikert design. Og det er knapt noen  konkurrenter der ute som virkelig  kan konkurrere med Boxster / Cayman-plattformen.

Når det gjelder sportsbiler, er Porsche absolutt verdt det, fordi det ikke er noen sanne konkurrenter til hva en 911 eller en Boxster / Cayman representerer. Ytelsesmessig gjør en 500hp 911 like mye som noen andre 700hp-biler gjør, og den samme historien gjelder for Cayman / Boxster-plattformen.

Delen Vanlige spørsmål

Er Porsche Taycan verdt pengene?

Etter hvert som verden fortsetter å vende seg mot en elektrisk fremtid, har Porsche også nylig sluttet seg til partiet med Taycan. En entry-level Taycan butikker for $ 80k, og prisene kan doble det for topp-of-the-line Turbo Cross Turismo modell.

Taycan er uovertruffen når det gjelder firedørs elektriske sportsbiler. Selv om Tesla Model S tilbyr mer i noen aspekter, tar   Taycan det når det gjelder kjøreopplevelsen. Porsche Taycan er faktisk en Porsche, og salgslistene til Taycan gjentar ytterligere det faktum at Taycan absolutt er    verdt pengene.

  Porsche vs. Range Rover: Pålitelighet

Hvor mye avskrivning porsche modeller utholde?

Tyske luksusbiler er dyre, men noen av dem mister også massevis av verdi  etter 3-5 års eierskap. Porsches  så avskrive, spesieltPanamera, Macan, Cayenne modeller,but avskrivningen er fortsatt ikke så exaggevurdert som  med noen andre sammenlignbart priset tyske merker.

Porsche 911-modellene kan derimot til og med sette pris på etter 3-5 år eller holde en stabil verdi. Hvis du velger en begrenset utgave 911, vil du sannsynligvis selge bilen noen år etter uten å miste mye penger. Cayman/Boxster-modellene er også ganske stabile, og modellene i begrenset opplag er verdimessig sammenlignbare med begrensede 911-modeller.  

Er det noe Porsche tilbyr som andre merker rett og slett ikkegjør?

En enorm differensieringsfaktor er pålitelighet fordi Porsche tilbyr superior pålitelighet sammenlignet med noen gangy andre tyske luksusbilmerke. Porsches er også mye sjeldnere og vanligvis raskere og mer spennende og ønskelig.

Porsche er et utrolig sterkt merke med en selvsikker identitet, par som med klasseledende ingeniørarbeid, fantastiske motorer,  og  pålitelighet, det er vanskelig å argumentere igjenfor åkjøpe en Porsche hvis du har midler til å gjøre det.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter