Er Porsches dyrt åvedlikeholde?

Porsche, blant mange andre merker,  bruker en  vast mengde tid på å teste bilene sine for holdbarhet. Porsche sikter vanligvis mot 300 000 kilometer-merket som mål for holdbarhetstesting, og enda mer i noen tilfeller.

Mens Porsches er mye mer pålitelige sammenlignet med alle andre tyske luksusbilmerker, koster maintenancee associated med en Porsche langt høyere fordi Porsches tilbyr materialer av høyere kvalitet og mer formål-bygget mekanikk. Dette betyr at Porsches absolutt er dyre å vedlikeholde, spesielt hvis de ikke vedlikeholdes riktig.

Porsche sørger for at byggekvaliteten til moderne Porsches er impe c-kabel, noe som betyr at kvaliteten på selv de minste delene av trims, stoffer og bolter også er impec-kabel. Det er verdt å nevne at på grunn av dette, hvis du vil ha lavere vedlikeholdskostnader, bruk alltid originale Porsche-deler.

Porsche holdbarhet og pålitelighet

Holdbarhet, levetid og  pålitelighet er alle sterke drakter til moderne Porsche-modeller, noe som betyr at disse bilene bryter sjeldnere sammenlignet med alle de andre tyske luksusbilmerkene. Til slutt spiller alt dette en stor faktor i vedlikeholdskostnader også fordi det er mindre vedlikeholdsarbeid som trengs.

Men likevel kan en vanlig oljeskift i noen Porsche-modeller koste deg $ 300-500 dollar, noe som er mye mer comparød til en Audi eller en BMW. Porsches tilbyr overlegen byggekvalitet i nesten alle aspekter sammenlignet med resten av det  tyske  luksusbilsegmentet.

Du er mer trygg på å vite at du eier et solid stykke bevist tysk ingeniørkunst, selv om det koster mer å opprettholde det. Tross alt er Porsches eksklusive og sjeldne, og ikke alle har råd til å eie disse bilene selv om inngangsprisen alene kanskje ikke virker som trusselening.

  Er en brukt Porsche Boxster et godt kjøp?

I en fersk rapport fra J.D. Power har Porsche stolt plassert andreplass i det mest pålitelige bilmerket, bare bak Lexus, BMW på syvendeplass, Audi endte på 8.-plass, mens Mercedes lå tilbake på 13.-plass. Dette viser bare videre at Porsches er bygget for å vare, noe som er en betryggende faktor for nyere Porsche-kunder.

Porsche maintenance

Når det gjelder vedlikehold, porschesikke klarer seg så gunstig, men deterå forvente fordi Porsche ikke er et vanlig forbrukerbilmerke som spesialiserer seg på oppnåelig luksus,snarere et sportsbilmerke som noen ganger  lykkesmed å skjule seg som et luksusbilmerke.

En av de billigste Porsche-modellene å vedlikeholde er Porsche Boxster, som forstås somenbleke når nyere boksere bruker en mer vanlig 4-sylindret motor. Noen nettsteder anslår $ 750-1100 i vedlikeholdskostnader på årlig basis uten å ta hensyn til eventuelle uforutsetterreparasjoner eller problemer.

Vanlige 911-modeller som 911 Carrera 4S koster litt mer, 911 Turbo S-modellene kan noen ganger koste litt mindre, men de dyreste 911-modellene å vedlikeholde er GT3, GT3 RS-modellene (rundt $ 2000 per år) fordi de er laget for å tilby overlegen sporytelse, noe som betyr at de blir kompromittert når det gjelder lang levetid.

Den dyreste Porsche-modellen å vedlikeholde er den svært sought-etter Porsche Carrera GT. Denne superbilen tilbyr en Le Mans V10-motor, og clutcherstatningen for en av disse kan sette deg tilbake for $ 20-30k, og koblingen varer bare 12-20 000 miles. Det er ganske åpenbart hvorfor de fleste Carrera GT-er knapt drives i dag.

Billigere Porsche-vedlikehold

Men det er måter å redusere vedlikeholdskostnadene for moderne Porsche-modeller, men de krever at du bruker mer penger til forskjellige formål. Mange Porsche-spesialister vil fortelle deg at du bør bruke originale Porsche-deler og ekte Porsche spesialiserte service- og verksteder.

  Er det verdt å kjøpe en Porsche Macan?

Og du bør absolutt,  selv om de koster mer, vil de være til nytte for deg i det lange løp når det gjelder vedlikehold og videresalgsverdi. For eksempel kan det hende at frontdiskputer laget av et ettermarkedsfirma ikke varer så mye som ekte Porsche-pads gjør, og du er  »bare» og sparer $ 100-200.

Oljefilterkostnadene er ganske sammenlignbare mellom ekte Porsche- og ettermarkedsprodusenter, ekte Porsche-radiatorer er $ 50-100 dyrere sammenlignet med et ettermarked. Men hvis du trenger en helt ny generator, ser du på et ekstra gjennomsnitt på $ 800 for en ekte Porsche-generator.

I de fleste tilfeller er Porsche originale deler 10-20% dyrere å kjøpe sammenlignet med ettermarkedsalternativer. Men ekte Porsche-deler gir så mye som 50% lengre levetid, og de er laget ved hjelp av de mest presise measurements på høyeste produksjonsnivå.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor viktig er det å betjene en Porsche regelmessig?

Regelmessig Porsche-service er nøkkelen til å senke vedlikeholdskostnadene på lang sikt, og sikre at Porsche fungerer som forventet. En vanlig tjeneste for de fleste Porsche-modeller er omtrent 10k miles eller en gang i året. Disse tjenestene består av regelmessige oljeskift, bremsevæskekontroller og utskifting avslitte luft-,olje- og drivstofffiltre.

Bytte av bremseklosser eller slanger, hjuljustering ogbalansering,  utskifting av viskerbladereller testing av dekktrykk  er ikke inkludert i vanlig Porsche-service. Porsche sjekker vanligvisså mye som 100 forskjellige aspekter av bilen din på årsbasis. Videre bør du bruke riktig syntetisk olje til alle moderne Porsches.

  Hvorfor er Porsches så dyre

Trenger jeg virkelig en spesialistmekaniker for alle Porsche-modeller?

Grunnleggende vedlikehold og kontroller krever ikke spesialisert Porsche-mekanikk, disse kan utføres av alle andre mekanikere der ute. Noen eiere gjør til og med noe grunnleggende vedlikehold selv. Dette vil redusere dine årlige kostnader ved å eie en Porsche ganske betydelig, men for noen dyrere begrensede modeller kan dette faktisk skade videresalgsverdien.

Men bare pålitelig mekanikk er et alternativ fordi det er mange piratkopierte »Porsche» deler der ute, og en ikke-erfaren person vil ikke ha noen sjanse til å oppdage en falsk Porsche-del. Det er også verdt å nevne at noen problemer ikke kan løses av bakgårdsmekanikk.

Hvilke Porsche-modeller er de billigste å reparere?

Porsches bryter ikke for ofte, men når de gjør det, er Boxster-modeller de som vil koste minst å fikse. Dette erdelvis  fordi motorene som brukes i de fleste moderne-dag Boxers er mer vanlige 4-sylindrede turbomotorer.

Det avhenger også av  kjøretøyets alder, tilstanden, hvor du bor, selve verkstedetog mange andre variabler. Men generelt er Boxsters  de billigste å reparere. På den andre siden av  spectrum, noen modeller som Carrera GT eller Porsche 918 er de dyreste moderne modellene for å reparere, kjøre ogvedlikeholde.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter