Er selvladende hybrider noe bra?

Selvladende hybridbiler bruker en elektrisk motor og en vanlig forbrenningsmotor. Men forskjellen fra plug-in hybrider er at de recuperate tapt energi under bremsing, og de har en tendens til å lade batteriene ved hjelp av forbrenningsmotoren også.

Vanlige plug-in hybrider gjør dette også, men forskjellen her er at en selvladende hybrid vanligvis tilbyr et mindre batteri som  ikke krever ekstra plugging for å nå full lading. Dette betyr at selvladende biler bare er gode i noen kilometer eller så.

Begrepet selvlading ble introdusert av Toyota,Kia  og Lexus, men allmennheten kritiserte slik terminologi som bevisst villedende, da det ikke ga noen virkelige fordeler over en vanlig hybrid. Når det er sagt, virker selvladende biler  som noe av en markedsføringsfleksibil.

Selv om de kan spare deg for penger på drivstoff og redusere Co2-utslippene dine, er de dyrere å kjøpe enn en ikke-hybrid. Videre er det ikke behov for manuell lading, men effektiviteten til slike biler er dismissabel, ogemballasjen kan sterkt forringe interiøret praktisk.

Drivstoffkostnader for en selvladende hybrid

Lavere drivstoffkostnader er hovedårsaken til at man noen gang ville velge en hybrid i utgangspunktet, og selvladende hybrider senker drivstoffkostnadene nok til at det er verdt å nevne. Når det er sagt, er de ikke i nærheten av så effektive som en vanlig plug-in hybrid.

Slike drivstoffeffektivitet er for det meste gunstig i urban bykjøring, da det ikke krever noen innganger fra en forbrenningsmotor i noen kilometer. Som sådan er disse bilene bedre enn en mild hybrid, men de er ikke så effektive som alle forventet at de skulle være.

  Hva er den beste bilen for transport av kajakker?

Lading av en selvladende hybrid

Sannsynligvis er det viktigste salgsargumentet til en selvladende hybrid det faktum at du ikke trenger å lade bilen manuelt, og du har ikke engang muligheten til å gjøre det. Disse bilene tilbyr småbatteriermed kapasitet som kan lades helt uten behov for manuell påfylling.

Som sådan er disse bilene mye mer praktiske enn en plug-in hybrid, da plug-in hybrider er meningsløse hvis du ikke lader dem regelmessig. Du kan la bilen stå parkert og ikke bekymre deg for lading, da bilen tar sikte på å gjøre det for deg.

Pris på en selvladende hybrid

Hvis du sammenligner prisene på en selvladende Toyota Prius hybrid og en vanlig plug-in hybrid Prius, virker det som selvladende modellen er et røverkjøp. Avhengig av det aktuelle markedet koster selvladingsalternativet $ 4-7k mindre sammenlignet med en plug-in-variant.

Men de er mye dyrere sammenlignet med noen vanligediesel-oggassdrevne biler fra et lignende segment. Og man kan reise spørsmålet om en selvladende hybrid er verdt det sammenlignet med en vanlig forbrenningsbil, da den ikke tilbyr »sanne» hybrid nødvendigheter.

Praktiske problemstillinger

Et annet grep med noen selvladende biler er at de har en tendens til å ofre interiør eller bagasjerommet  plass til batteriemballasje. Dette er et tilbakevendende tema med  mange  plug-in  hybrider, men forskjellen her er at slike biler også tilbyr alle egenskapene til en hybrid, og en selvladende hybrid gjør det ikke.

Men der selvladende biler «skinner» er det vanlige bymiljøet. Under slike omstendighetertrenger  du ikke å bruke forbrenningsmotoren på en stund som hjelper med effektiviteten, men når du går på en motorvei, kjører forbrenningsmotoren hele tiden.

  Lager Volvo hybridbiler?

Hastigheter på motorveier

Hvis du hovedsakelig bruker bilen din til lengre motorveiturer, bør en selvladende hybrid ikke interessere deg, da disse bilene er ganske ubrukelige på motorveien, da de elektriske saftene bare kan gi deg opptil 30-60 mph topper.

I tillegg til hastigheten har selvladende biler bare noen få kilometer med elektrisk rekkevidde. Og med tanke på det faktum at du ikke er breaking alt så ofte mens du er på motorveien hastigheter, batteriene er egentlig ikke lading så ofte heller.

Konklusjon

For en bestemt type scenario kan en selvladende bil være gunstig. Slike scenarier inkluderer at du ikke kan lade bilen selv og det faktum at du hovedsakelig kjører saktere i et urbant kjøremiljø.

Foruten et slikt scenario er det virkelig ingen logikk bak selvladende hybridbiler, spesielt når du vurderer nivåene av  falsk markedsføring disse modellene er knyttet til. I 95% av situasjonens,en plug-in hybrid  er et bedre alternativ, og man vil hevde at en vanlig forbrenningsmotor tar de resterende 5% av situasjonene.

Delen Vanlige spørsmål

Lader en hybrid plug-in seg selv?

Ja, en plug-in hybrid kan også lade seg selv, men forskjellen her er at en vanlig plug-in hybrid tilbyr et større batteri sammenlignet med en selvladende hybrid. Dette betyr at for å lade batteriet fullt ut, kan du ikke bare stole på selvlading.

Plug-in hybrider bør være som navnet antyder – koblet til. Ellers er hele poenget med en plug-in hybrid borte. Batteripakker som vanligvis er forbundet med plug-in hybrider er altfor store for selvlading, og de tapper  batterilading mye raskere.

  Lager Mercedes en hybrid sedan?

Hva er de forskjellige typene hybridbiler der ute?

For tiden er det tre nevnelige  typer hybrider som er til salgs. Det nærmeste en vanlig forbrenningsmotorbil er en såkalt mild-hybrid (MHEV). Milde hybrider tilbyr vanligvis en forbrenningsmotor og en liten elektrisk motor som brukes til å fylle ut strømgapene og gjøre bilkysten mens du reiser  med  konstante motorveihastigheter.

Foruten en mild hybrid, ser du på plugin-moduler (PHEV) og selvladende hybrider. Begge disse er i stand til å reise på elektrisk energi alene, men en plug-in hybrid tilbyr mye mer elektrisk rekkevidde i prosessen.

Hva skjer hvis batteriprosenten faller til null?

En stor fordel med en hybridbil av noe slag er det faktum at du bare kan bruke forbrenningsmotoren hvis batteriet går tomt. Men hvis batteriet  faller  til 0% og du kjører enn  MHEV  eller en selvladende hybrid, er sjansen stor for at noe har gått galt, da disse bilene skal bruke forbrenningsmotoren til å holde batteriet i en anstendig ladetilstand.

Når det er sagt, har en plug-in hybrid ikke muligheten til å lade batteriene helt med bare forbrenningsmotoren alene. Men selv i slike tilfeller bør batteriet aldri falle til 0%, og det er også veldig sannsynlig at noe har gått galt hvis du kjører bilen regelmessig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter