Er Tesla god i snøen?

Tesla er ikke bare et luksusbilmerke, men det er også et av de best presterende bilmerkene på markedet. Mange interesserte kjøpere fra kalde områder er ivrige etter å finne ut om det er bra i snø.

Ja, Tesla er god i snøen, men måten du kjører bilen på må justeres litt. For å gjøre dem enda bedre, må du ta i bruk noen praksiser slik at du ikke har utfordringer mens du kjører i snø, kalde omgivelser eller om vinteren. For eksempel må du forvarme batteriet og få litt vintertilbehør.

Hvilken Tesla-modell er best for snø?

Tesla Modell X

Tesla Model X er den beste Tesla for snødekte forhold. Takket være AWD-systemet og god bakkeklaring. Denne bilen har en bakkeklaring på rundt 8 tommer, noe som er rettferdig. Du må imidlertid bytte Tesla Model X-dekkene.

Du må bytte ut sine continental CrossContact LX Sport-dekk med vinterdekk. Dette er fordi disse sportsdekkene mangler grep, noe som er veldig avgjørende når det gjelder trekkraft. Tesla Model X har en startpris på rundt $ 80,000 XNUMX, men du må legge til ekstra kostnader ved å kjøpe vinterdekk.

Vinterkjøringstips for Tesla-eiere

Selv om Tesla ikke er den perfekte vinterbilen på grunn av batteriet, kan du fortsatt maksimere disse bilene og ha en jevn tur i vinterværet. Takket være de forskjellige funksjonene spesielt designet for kalde temperaturer.

Her er noen av de avgjørende vintertipsene for Tesla-sjåfører:

Tips om kaldt vær

Det er typisk for Tesla-sjåfører å legge merke til økt energiforbruk i de kalde månedene. Tross alt er Tesla en elektrisk bil. Men hvis du vil maksimere rekkevidden og effektiviteten i kaldt vær, kan du omfavne noen trinn for å holde batteriet varmt og bevare energi.

  Beste elbiler for høye personer

Her er noen tips om kaldt vær som kan hjelpe deg med å bevare energien:

  • Planlegg avreisen din – Bare still inn neste avgangstid ved å bruke «planlagt avgang» -funksjonen på berøringsskjermen. Velg et bestemt tidspunkt på dagen som du vil kjøre på daglig basis.

Denne funksjonen er viktig, da du kan spare mye energi på veien ved å stille inn avgangen mens du er koblet til. Etter å ha valgt avgangstid, forbereder bilen seg ved å bestemme det ideelle tidspunktet for å begynne å lade og forutsetninger.

  • Sjekk ut snøfnuggikonet – Som du allerede vet, når batteriet blir for kaldt, er det vanskelig for bilen å få tilgang til all lagret energi. Så hvis du ser et blått snøfnuggikon på berøringsskjermen, viser det at batteriet er for kaldt.

Men når batteriet er oppvarmet, forsvinner dette blå ikonet. Lading, kjøring og forutsetning av bilen er noen av måtene å varme batteriet raskere på.

  • Spar energi på veien – En av utfordringene med å kjøre elbiler i kulde er at mye energi går tapt. Du kan redusere energitapet ved å kjøre konservativt og begrense energibruken i hytta. Dette vil hjelpe med rekkevidde og effektivitet, noe som er avgjørende i kalde måneder. Du kan redusere energitapet ved å kjøre med moderate hastigheter, redusere hyppig og rask akselerasjon og retardasjon, og redusere innstillingen for kabintemperatur.

Snø- og istips

Hvis du bor i en snødekt region, vil disse tipsene hjelpe deg med å kjøre jevnt og trygt.

  • Omplasser vindusviskere og speil – Hvis du forventer at regionen din skal snø eller ha isoppbygging, sett vindusviskerne i serviceposisjon og deaktiver speilet automatisk fold for å forhindre ising.
  • Klare vitale overflater – Før du kjører Tesla, må du sørge for at viktige overflater ikke er frosset eller dekket av snø. Disse inkluderer speil, håndtak, vinduer, ladeporten, autopilotsensorer og kameraer.
  • Tine snø og is – Når temperaturen er ekstremt lav, bruker du avrimingsfunksjonen i Tesla-appen for å smelte snø og is bort fra viktige overflater.
  Hva er den raskeste elbilen

Ladetips

Mange Tesla-eiere som lever i kaldt klima har hatt klager på at bilene deres ikke holder en kostnad eller tar lengre tid å lade. For å unngå slike problemer må du sørge for å lade batteriet raskt når det fortsatt er varmt, bruke navigasjonen i bilen før du forvarmer bilen, og forbli tilkoblet.

Vinterdekk og tilbehør

Som nevnt tidligere, er de fleste Tesla-biler designet for å fungere feilfritt i snøen. For å øke effektiviteten må du imidlertid skaffe deg visse vintertilbehør for en jevn og trygg tur. Noe av vintertilbehøret som kreves er vinterdekk, dekkkjeder og frontrutevaskevæske.

Vanlige spørsmål: Din Tesla og snø

Er Tesla AWD god i snø?

Ja, det er det. Tesla Model 3 AWD er morsomt å kjøre i snø. Dette er fordi den har 19-tommers dekk, noe som kan føre til litt spenning for noen sjåfører, men de gjør det bra i snø. Sjåføren vil enkelt kunne manøvrere med disse dekkene på snø uten mange utfordringer.

Hvorfor trenger jeg vinterdekk til Teslaen min?

De fleste Tesla-bilmodeller er designet for å fungere perfekt om vinteren eller snødekte forhold. Imidlertid mangler de fleste av dem det nødvendige vintertilbehøret, for eksempel vinterdekk for å gi utmerket trekkraft. Selv om vanlige dekk er gode, er vinterdekk trygge og lar deg ha nesten full kontroll over bilen.

  Hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

Hvordan kan jeg redusere ladetiden i kaldt klima?

Hvis du er bekymret for at Teslaen din tar mye tid å lade, bør du bruke navigasjonen for å sikre at det tar mindre tid å lade. Forbered alltid bilen din for superlading ved å navigere i destinasjonen. Når du går inn i en destinasjon, blir Teslaen din automatisk i gang med å forvarme batteriet før du kommer til superladeren.

Som et resultat bidrar det til å redusere ladetiden på superladestasjonen. Når det gjelder omgivelsestemperaturen og om forutsetninger ble brukt før avreise, kan forvarming av batteriet ta minst 45 minutter. Så du trenger ikke å bruke mye tid på superladeren forvarming av batteriet før lading.

Avsluttende tanker

Alt i alt er Tesla gode biler for snøforhold. Dette er fordi de har utmerket akselerasjon, styring, bremsing, stabilitet og trekkraft. Den eneste utfordringen som Tesla-sjåfører sannsynligvis vil møte i snøen er tap av strøm og problemer med å lade bilbatteriene sine.

Men med tipsene vi har gitt ovenfor, bør dette ikke være et problem, da du kan følge dem for å maksimere Teslaen din under kalde eller snødekte forhold.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter