Er Teslas firehjulsdrift verdt det?

Å bestemme om du skal kjøpe en Tesla-modell med standard RWD-system eller oppgradere den til et AWD-system, avhenger virkelig av hvor du bor. Det kan være verdt å få en Tesla med et firehjulsdriftssystem hvis klima- og kjøreforholdene krever det.

Hvis du bor i en by der forholdene er perfekte og ting som snødekte veier er sjeldne, trenger du ikke AWD-systemet. Men hvis du bor i landet eller i et område der snø er et problem eller veiene blir gjørmete, trenger du Tesla firehjulsdriftssystem.

Hvis du reiser mye eller deltar i racing, vil firehjulsdriftsystemet også gi deg ekstra akselerasjon. Imidlertid er det ekstra firehjulsdriftsystemet på Tesla ikke gratis, så vurder om du acually trenger det lagt til bilen din før du bruker penger på det.

Hvilke Tesla-modeller er utstyrt med AWD-systemet?

Tesla Modell Y

Hvis du leter etter en moderne og effektiv elektrisk crossover, er Tesla Model Y det ideelle valget. Denne bilen tilbyr en enestående elektrisk rekkevidde og yter på et høyt nivå. I motsetning til konvensjonelle AWD-systemer bruker Model Y AWD-systemet et dobbeltmotoroppsett som sender trekkraft til alle hjul.

Det er to varianter av Telsa Model Y å velge mellom. Den første er Long Range-trim som koster rundt $ 50,000 XNUMX med en rekkevidde på 326 miles og en hastighet på 0 til 60 mph på 4.8 sekunder. Den andre varianten er Performance trim som koster rundt $ 60,000 XNUMX med en rekkevidde på 303 miles og en hastighet på 0 til 60 på 3,5 sekunder.

Tesla Modell X

Hvis Model Y ikke helt kutter den for deg, kan du også velge Model X med et AWD-system. Denne bilen rangerer høyt på listen over luksuriøse elektriske SUV-er på markedet. Takket være funksjoner som en romslig hytte, rask akselerasjon, utmerket håndtering og enestående helelektrisk kjøreavstand.

  Bør jeg kjøpe en brukt Tesla?

På toppen av det, denne effektive elektriske all-hjulet-stasjonen SUV har en sittekapasitet på 5. Model X er utstyrt med et 100 kWh batteri og to elektriske motorer – den ene som betjener forhjulene og de andre drivende bakhjulene. Med en basispris på rundt $ 80,000 XNUMX, kan det være en god investering.

Tesla Modell 3

Et av de bestselgende punktene til Tesla Model3 er det doble motordrevne firehjulsdriftsystemet som umiddelbart styrer trekkraft og dreiemoment. Den har også 20-tommers Uberturbine hjul, senket fjæring og ytelse bremser som hjelper i ugunstige værsituasjoner.

Med en startpris på $ 38,000 for standardutvalget, er dette en rimeligere bil. Men hvis du vil glede deg over dual-motor AWD-systemet, må du oppgradere til enten langtrekkende trim som koster $ 47,000 eller Performance trim som koster $ 55,000. Denne bilen har en rask akselerasjon på 0-60 mph på 3.1 sekunder.

Tesla Modell S

Sist, men ikke minst, har Tesla Model S også muligheten til et AWD- eller RWD-system. Selv om RWD-systemet gjør det bra, har det elektriske AWD-systemet fortsatt en fordel, mer hvis du har tenkt å kjøre i snødekte eller glatte områder. 

Hvis du vil glede deg over AWD-systemet, må du få en Tesla Model S Long Range Plus, som starter på $ 80,000 eller Performance trim med en startpris på $ 100,000. Model S kan akselerere fra 0 til 60 mph på 3.1 sekunder og har en rekkevidde på 412 miles. 

  Hvor mange år vil en Tesla vare?

Ting du bør vite om Tesla AWD

Hva gjør Tesla firehjulsdrift forskjellig fra andre AWD-systemer?

Teslas firehjulsdriftssystem har to uavhengige motorer for bedre redundans, hver med bare en bevegelig del for minimalt vedlikehold og maksimal holdbarhet. Det som imidlertid gjør Teslas AWD-system forskjellig fra det tradisjonelle AWD-systemet, er at de digitalt kontrollerer dreiemomentet til for- og bakhjulene for eksepsjonell trekkraft og håndteringskontroll.

Er Tesla AWD god i snø?

Ja, Tesla AWD er god i snø takket være sin utmerkede akselerasjon, håndtering og trekkraft. Men siden Tesla-kjøretøy kommer med sporty hjul som standard, må du bytte til vinterdekk for å forbedre trekkraften og unngå å skli på isete overflater. Alternativt kan du bruke dekkkjettinger, avhengig av området.

Hva er fordelene med å ha et AWD-system?

Et firehjulstrekksystem er perfekt for vanskelige overflater, for eksempel snø, is og våte områder. Dette er fordi det sender dreiemoment til alle fire hjul, noe som resulterer i bedre trekkraft og grep. Derfor vil alle hjul ha kraft i stedet for bare ett eller to forhjul eller bakhjul.

I tillegg til å tilby god trekkraft under glatte forhold, sikrer et firehjulsdriftssystem også at du akselererer bedre og ikke har dekkglidning. Imidlertid har ikke alle Tesla-modeller dette systemet, men det tilbys som et tillegg til noen modeller.

Engasjerer alle fire hjulene i et Tesla AWD-system samtidig?

Ja, det gjør de. Firehjulsdrevne hjul engasjerer seg ved oppstart, og med konstant hastighet går de automatisk tilbake til to hjul for å spare batteristrøm. Siden elektriske motorer har fem ganger rotasjonskraften til ICE, er akselerasjonen så mye som fem ganger ICE for samme vekt, noe som fører til ekstra slitasje på hjul av lav kvalitet. 

  Hvorfor slites Tesla-dekkene ut så fort?

Derfor er Teslas triks at i firehjulsdrevne modeller er drivforholdene for forhjulene og bakhjulene ganske forskjellige. Derfor oppfører bilen seg som om den har en rekke gir ved å selektivt sende mer kraft til bak- eller forhjulene, eller til og med kjøre dem likt.

Hva er forskjellen mellom en firehjulstrekker og et firehjulstrekksystem?

Mange forveksler ofte AWD-systemer og 4WD-systemer. Et firehjulstrekksystem fungerer ved å drive både for- og bakhjulene hele tiden. I den andre enden fungerer firehjulsdriftsystemet ved å gi dreiemoment gjennom en serie av front-, bak- og senterforskjeller, overføringsvesker og koblinger.

Begge disse systemene gjør at bilen kan kjøre jevnt ved maksimal trekkraft under forskjellige forhold. Folk som bor i snødekte forhold foretrekker et firehjulstrekksystem, mens et 4WD-system er flott for terrengaktiviteter.

Verdt det hvis du bor i et snødekt område

Kort sagt, Tesla all-hjulet-stasjonen systemet er verdt det for folk som bor i snødekte områder, syklister, og de som ønsker ekstra akselerasjon. Men hvis du bor i et område der det er tørt det meste av året, er det sløsing med penger å få en Tesla med et AWD-system.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter