Er undervogn behandling verdt det på en ny bil

Moderne-dagbiler er korrosjonsbeskyttet rett from fabrikken, og det er virkelig ikke behov for ytterligere korrosjonsbehandlinger. En forhandler kan fortelle deg noe annet, men alle nyere biler er rustbeskyttet. BMW tilbyr for eksempel en 12 år lang rustbeskyttelsesgaranti.

I tillegg, hvis du bestemmer deg for å maksimere beskyttelsen og velge understellsbelegg, hvis jobben ikke er gjort riktig,  kan det til og med øke sjansen for korrosjon. Dessuten, hvis du allerede får garantert rustbeskyttelse, kan det å gjøre ettermarkedsbeskyttelse til og med annullere garantien din.

Når du kjøper en bil i disse dager, tilbyr forhandlere deg mange forskjellige tjenester som underbelegg eller forskjellige stoffbeskyttelser. De fleste av disse er bare måter selgeren tjener en ekstra dollar eller to, og de er ikke alt som nødvendigessary.

Underlag av en bruktbil gir mer mening, spesielt hvis bilen er mer enn 10-15 år gammel. Ugunstige  værforhold, saltakkumulering,  hvor lenge planlegger du å beholde bilen din, er alle grunner til å vurdere når du snakker om understellsbelegg.

Undervogn behandling av en ny/brukt bil

Det er noen fordeler og ulemper med å underlage en klid  ny  bil. Understell av en ny bil er sannsynligvis så ren som den noen gang vil være, og dette er et flott tidspunkt å bruke  rustbeskyttelse. Hvis du planlegger å fortsetteåing  bilen i flere tiår fremover, så fortsett og be om underbelegg som skal brukes.

Hvis du vil underlage en brukt bil, er det mye smuss og skittpartikler på understell av bilen som er vanskelig å rengjøre helt ut. Uansett hvor godt du rydder opp i bilen, vil den aldri være så ren som den var da den forlot fabrikken.

  Hvordan får de biler i kjøpesentre

Ulike metoder for undervogn behandling/rustisolering

Det er mange forskjellige undervogn behandling / rustproofing teknikker man kan velgemellom. Enten det er en $ 120-150 drypp / dryppfri / tjærespray eller  en  elektronisk modulmetode på $ 500-1000, vil det å vite detaljene i alle disse metodene hjelpe deg med å bestemme hvilken som er best for deg.

Den nyeste, mest lovende teknologien ut av alle disse er en strategiskplassert elektronisk modul som sender en svak strøm gjennombilens kroppspaneler  som i teorien skal stoppe metallet fra å reagere med fuktighet og oksygen. Denne teknologien er imidlertid fortsatt helt ny, og vurderingene er ganske blandede.

En av de vanligste måtene å beskytte bilen mot rust er underbestrøket. Denne teknikken består av å sprøyte en tjærebasert løsning på alle de eksponerte karosseripanelene. Disse typer belegg brukes vanligvis på bilens understell, men de krever en grundig påføring. Hvis det ikke gjøres riktig, kan disse sprekke og fuktighet kan komme inn.

Dryppoljespray og  dryppfri oljespray er de to vanligste måtene å rustbeskyttelse på. Dryppoljesprayen er sannsynligvis en bedre ide fordi denne teknikken er i stand til å nå alle kroker og sprekker mer effektivt, og den dryppløse krever at du borer inn i spesifikke kroppspaneler, og det er aldri en god ide.

Påføring og fjerning av rustbeskyttelse

Etter at du har vurdert alle alternativene, kan det være lurt å prøve søknadsprosessen selv. Du kommer til å trenge alle de riktige materialene på forhånd som en dedikert avfettingsmiddel, mange mikrofiberhåndklær, mørk billakk, børster, underbeleggmateriale, underbestrøket remover materiale, grinder,primer  og mye sandpapir.

  Er undervogn behandling verdt det på en BMW

Du bør starte med å rengjøre bilens understell grundig. Det anbefales at du bruker en trykkluft-talje på dette tidspunktet. Først,  påfør  avfettingsmiddelet og rengjør overflaten, deretter bør du male ut alle synlige  rustflekker hvis det er noen. Et dedikert par beskyttelsesbriller anbefales. Slip eventuell gjenværende rust med 220+ grussandpapir.

Tørk bort alt støvet, prime ut alle områdene du har slipt,  og mal alle de primede områdene med dedikert svart billakk. Vent til malingen tørker helt ut og påfør underbelegget på alle de utsatte områdene. En gummiert underlagsløsning er alltid en god ide fordi den beskytter understellet litt bedre.

Det er ganske enkelt å fjerne denne typen underlagsløsninger. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe en dedikert underbeleggfjerningsspray, spray den på overflaten og vent til underbelegget begynner å myke opp. På dettetidspunktet  bør du bare ta en skrape og skrape alle gjenværende beleggs  til du har en ren overflate.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken rustisoleringsteknikk er den beste?

Den beste måten å beskytte bilen mot korrosjon er gjennom  dryppoljespray. Den største fordelen med  denne  teknikken er først og fremst prisen ens det koster bare $100-150 og enkel påføring. Videre lar denne teknikken deg nå alle de stramme sprekkene uten behov for boring eller demontering.

Etter at du har påført dryppoljen, tar det vanligvis opptil 48 timer før belegget drypper inn i alle de angitte områdene. Etter dette herdes dryppet og gir anstendig rustbeskyttelse.

  Skal jeg rustsikre BMW-en min?

Bør jeg bruke underbelegget alene?

Det er recommended for deg å overlate det til en profesjonell, men hvis du elsker å jobbe med bilen din, bør du prøve det. Men sørg for at du har alle nødvendige materialer, spesielt alle heiser og et par øyebeskyttelsesbriller.

Etter at du har brukt den, vent noen dager før du tar bilen til en inspeksjon. Det er alltid en god ide for en erfaren profesjonell å se på det, bare for å sikre at alt er som det skal være.

Hvor ofte skal jeg undervogn behandle bilen min?

Når du harapp ly undervogn behandling, må du også gjenta denne prosessen minst en gang i året. Og å gjøre det er avgjørende fordi hvis du ikke gjør det, kan den eldre underbelegget lette og slippe fuktighet inn mellom kappen og de sårbare områdene som er mye verre enn ingen underbelegg i det hele tatt.

Hvis du velger en premium underbeleggløsning, er et år vanligvis tidsrammen, men mange billigere underlagsløsninger varer bare noen få måneder. Så sørg for at du er godt informert om alle detaljene i ønsket underlagsløsning.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter