Fungerer Tesla Smart Summon?

Tesla er blant de mest avanserte bilene på markedet. Den kan skryte av funksjoner som autopilot, et selvkjørende system og en smart innkalling. Men fungerer den smarte innkallingsfunksjonen? 

Tesla smart summon-funksjon fungerer. Det er imidlertid ikke veldig effektivt og trenger forbedring. Den smarte innkallingsfunksjonen ble utgitt i slutten av september 2019, og gjør det mulig for en Tesla-sjåfør å tilkalle bilen sin fra en parkeringsplass uten sjåfør. Likevel bør sjåføren overvåke bilen utenfra.

Siden utgivelsen har Tesla smart summon-funksjon fungert bra for de fleste Tesla-eiere, men noen mennesker har også hatt noen forferdelige erfaringer med denne teknologien. Så før du bestemmer deg for å starte den smarte innkallingsfunksjonen, er det viktig å vite dens styrke og svakheter. 

Dessuten fungerer den smarte tilkallingsteknologien hvis føreren eller eierens smarttelefon er innenfor 200 fot fra bilen. I tillegg bør sjåføren eller kunden til enhver tid opprettholde en synslinje til kjøretøyet. Dette er viktig for å unngå hindringer på veien som bilen kan støte på. 

På toppen av det er sjåføren pålagt å holde fingeren kontinuerlig på en knapp i telefonappen for å holde bilmanøvreringen. Hvis føreren løfter fingeren av knappen, stopper den umiddelbart. Det gode er at en innkalt bil opprettholder en hastighet på omtrent 10 kilometer i timen, noe som forhindrer alvorlig skade eller skader. 

Dessuten har Tesla designet systemet for å være ekstremt forsiktig. For eksempel kan smart innkalling ikke engasjere bilen i offentlige rom som å krysse en offentlig gate. Så hvis du tilkaller Teslaen din for å krysse en gate, vil den stoppe. Bilen kan heller ikke komme inn på veldig trange steder eller komplekse områder. 

  Hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

Hvordan aktiverer du Tesla smart innkalling? 

Det er enkelt å aktivere Tesla smart innkalling. Du må åpne Tesla-smartappen din, klikke på innkalling og velge det smarte tilkallingsikonet. Trykk deretter på og hold inne «KOM TIL MEG»-knappen. Tvert imot kan du også trykke på ikonet, angi det tiltenkte målet ved å endre kartet, og trykke og holde inne «GO TO TARGET» -knappen.  

Hvilken er bedre – smart innkalling eller manuell?

Ja, smart innkalling er fremtiden, men for øyeblikket må du ta kontroll over Teslaen din før den rammer inn i en meningsmåling eller fotgjenger når du tilkaller den. Hovedårsaken til at smart innkalling ikke er fullt ut effektiv skyldes det begrensede spekteret, kravet om en synslinje til bilen og den forsiktige kjørestilen. 

Hva er noen av svakhetene ved Tesla smart innkalling? 

Selv om Tesla smart innkalling gjør arbeidet til sjåføren enkelt ved å komme til ham eller henne i stedet for sjåføren, har den flere svakheter. En av de viktigste svakhetene er bilen som skraper inn i gjenstander eller poler når den passerer dem. Ja, bilen kan enkelt passere et objekt, men det kan også lett skrape det når det passerer. 

En annen stor svakhet er at Teslas er for aggressive når fotgjengere er nær siden av bilen. Dette er veldig farlig, og det kan lett skade en fotgjenger når de går i nærheten. I motsetning til smart innkalling, vil en menneskelig sjåfør reagere mye raskere i et slikt tilfelle. 

  Hvor mye koster Teslas batteribytte?

Til tross for at den smarte tilkallingsfunksjonen ikke er effektiv med sideobjekter, mennesker eller hindringer, reagerer den raskere med en frontkollisjon. Så hvis det er en annen bil som nærmer seg den fra forsiden eller en fotgjenger, vil responsen være mye raskere, og den vil stoppe nesten umiddelbart. 

Det denne funksjonen ikke kan kontrollere, er raskere biler, raskt bevegelige personer og sykler. I slike tilfeller er det lettere for bilen å treffe eller støte på mennesker. Derfor må du være ekstra forsiktig når du bruker den smarte innkallelsen i et offentlig rom. 

FAQ

Er Tesla smart innkalling lovlig?

Ja, Tesla smart innkalling er lovlig. Denne funksjonen er imidlertid ikke helt pålitelig, og til og med Tesla advarer brukerne sine fra avhengig av det mesteparten av tiden. Dette er fordi denne funksjonen ikke er helt autonom. Derfor oppfordrer selskapet eiere til å bruke det i private garasjer og ikke offentlige parkeringsplasser. 

Er Tesla smart summon-funksjon nyttig?

Selv om den ikke er veldig effektiv, er den smarte tilkallingsfunksjonen fortsatt veldig nyttig. Dette er fordi det kan hjelpe mennesker med funksjonshemninger eller de som ikke ønsker å suge i regn. Bare ring bilen, så kommer den dit du er. Det vil få bilen din fra parkeringsplassen til der du er.  

Kommer Tesla smart innkalling som standard på alle Teslaer?

Ja, Tesla smart summon-funksjon kommer som en standard på alle Tesla-modeller. Dette inkluderer Tesla model 3, Y, S og X. Denne funksjonen kommer imidlertid ikke som standard på Tesla-modeller bygget før september 2019. Dessuten kan du oppdatere programvaren for å ha de nyeste oppdateringene. 

  Forbedrer Teslas byggekvalitet seg?

Hvor mye koster det å bruke en Tesla Park i en garasje?

Ja, Tesla kan parkere seg selv i en garasje. Alt du trenger å gjøre er å kommandere den ved hjelp av den smarte innkallingsfunksjonen. Denne funksjonen finnes i Tesla Model S, X, Y og senest Model 3. Tesla jobber imidlertid fortsatt med det for å gjøre det enda mer praktisk.  

Bortsett fra å parkere bilen i garasjen, kan du også åpne garasjeporten for å gå inn eller ut og stenge etter parkering. Dette er en viktig funksjon, da det forhindrer deg i å klemme på trange steder i garasjen eller til og med i offentlige parkeringsplasser. Bare aktiver innkallingsfunksjonen slik at bilen kan parkere. 

Sammendrag 

Tesla smart summon er en veldig effektiv funksjon som lar deg tilkalle bilen din for å komme til deg. Telefonen din må imidlertid være innenfor 200 fot for at denne funksjonen skal fungere ordentlig. Dessuten må du følge nøye med på kjøretøyet under hele prosessen. 

Siden den smarte innkallingsfunksjonen ikke er 100% effektiv, kan det å holde et øye hindre bilen i å støte på et hinder eller treffe en fotgjenger. Så pass alltid på og ikke bruk denne funksjonen i et komplekst område eller et trangt område. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter