Har BMWs reservedekk?

BMW gir ingen reservedekk i bilene sine. Årsaken til dette er at BMWs er utstyrt med flate dekk som kan vare opptil 100 miles og hastigheter opp til 80 miles i timen, selv etter at de har vært flate. Det lar deg nå nærmeste by for å få bilen din betjent.

Hva er flate dekk?

Siden ikke alle kan bytte et flatt dekk, er flate dekk her for å redde. Veihjelp tar ofte mer enn 40 minutter å komme med, eller til og med timer i noen tilfeller.

De flate dekkene brukes i de fleste BMW-modeller og støtter vekten av kjøretøyet på veien, selv etter å ha fått et flatt dekk. De kan vare opptil 100 miles og kalles også selvforsørgende siden de ikke er avhengige av lufttrykk.

De flate dekkene på sideveggene er svært sterkt forsterket og kan støtte kjøretøyet med lavt eller ikke noe trykk. Dette er hovedårsaken til at BMW ikke tilbyr et reservedekk med bilene sine: Du trenger ikke nødvendigvis en.

Det flate dekket er spesielt designet for å prøve å eliminere utblåsninger. Til tross for det skjer de fortsatt av og til. Uansett, i de fleste tilfeller vil sjåføren trygt kunne kjøre bilen til nærmeste by innen 160 miles. Det eneste unntaket er når dekket er skadet sidelengs.

Fordeler med flate dekk

  • Flate dekk gir bedre stabilitetsnivåer etter at du har fått en utblåsning, siden de kan støtte kjøretøyet uten behov for luft. Den største faren når du lider av en utblåsning er øyeblikket der dekket er trykkavlastet. Med flate dekk økes sikkerheten din.
  • Du kan kjøre med et flatt dekk. Dette er den største fordelen med de flate dekkene, og dette er grunnen til at de er designet på denne måten. Når dette skjer, bør din eneste bekymring være å kjøre under 80 miles i timen. Styring og håndtering forblir den samme.
  • Flate dekk senker kjøretøyets totale vekt og lar deg ha mer ledig plass i bilen ved å eliminere reservedekk- og reparasjonssettet.
  Bør du leie eller kjøpe en BMW?

Ulemper med flate dekk, sammenlignet med vanlige dekk

  • Flate dekkutstyrte kjøretøy har vanligvis ikke reservedekk.
  • Det er ganske vanskelig å si om dekket ditt har lite luft eller ikke. Dette betyr at det anbefales for deg å bære rundt på et trykkovervåkingssystem eller å ha et installert i kjøretøyet ditt på forhånd.
  • Run-flats koster mye mer enn vanlige dekk og er ikke tilgjengelig i alle byer og butikker. Noen ganger må du kanskje bestille online.

Hva er så spesielt med BMW run-flat dekk?

Ikke bare er de fleste BMW-dekk run-flats, de er tilpasset og designet spesielt for kjøretøymodellen du kjører. De streber etter å tilby optimal ytelse, komfort, rullemotstand og sikkerhet.

De spiller en viktig rolle i BMW Effektive Dynamiske tiltak. For nyere modeller vil det avanserte BMW-systemet varsle deg umiddelbart hvis du opplever en punktering i noen av hjulene, eller hvis det er et trykkavlastet dekk som mister luft av en eller annen grunn.

Ikke bare lar disse dekkene deg kjøre etter punkteringer og trykkavlastning, men de gir en overlegen ytelse på normale dekk når de er fullt funksjonelle.

Hvilke er de beste flate dekkene for en BMW?

Bridgestone – DriveGuard

Bridgestone, en av de anbefalte dekkprodusentene av BMW, tilbyr den såkalte «DriveGuard.» Det er et flatt dekk som er spesielt designet med et selvbærende system for å hjelpe deg med å bære vekten av BMW-kjøretøyet ditt.

  Når endret BMW 3-serien kroppsstil?

Dette valget av dekk har vært veldig populært blant BMW-eiere over hele verden, siden de er hele sesongen. DriveGuard dekk tilbyr en stabil og komfortabel tur, akkurat som alle andre dekk, samtidig som de gir bonussikkerhet og pålitelighet på veien.

De er dekket med et tradisjonelt asymmetrisk slitebanemønster for å minimere veistøy og for å avbryte alle lydfrekvenser som kommer nedenfra som kan bli en plage når du kjører over visse hastigheter.

Goodyear Eagle LS-2 RunOnFlat

Eagle LS-2 RunOnFlat fra Goodyear har også vært et veldig populært valg blant BMW-fans. Utstyrt med en vanntransporterende teknologi og en symmetrisk slitebane designet, går disse dekkene ikke bare bra når de er funksjonelle eller flate, de er også anti-punktering forbedret med interne stålbelter.

I likhet med DriveGuard er Eagle LS-2 ROF selvstøttet, og gir overlegen trekkraft i både lett snø og fortau. De ble designet for europeiske biler som BMWs, Audis og Mercedes Benz.

Den symmetriske slitebanedesignen ble produsert spesielt for å minimere veistøyen ved høyere hastigheter. De spesielle kanalene i slitebanen på dekkene er designet for å transportere vann bort fra under bilen, slik at du til enhver tid kan opprettholde et godt grep på veien, til tross for klimaforhold.

Vanlige spørsmål om run-flats

Kan du sette vanlige dekk i stedet for run-flats på en BMW?

Ja, du kan normalt sette vanlige dekk i stedet for run-flats på en BMW, men hvis kjøretøyet ble leid, er det i din beste interesse å holde seg til dekkene det har kommet med. BMW, som produsent, anbefaler å holde seg til visse dekk merker og modeller for å ytterligere optimalisere kjøreglede og sikkerhet.

  Er BMW en superbil?

Kan du bytte ett flatt dekk med et vanlig dekk?

Hvis situasjonen oppstår og du trenger å transportere BMW fra ett sted til et annet, kan du teoretisk erstatte ett run-flat dekk med en standard en midlertidig. På den annen side er kjøring med ett normalt dekk og 3 run-flats langt fra anbefalt, siden det mest sannsynlig vil redusere stabiliteten til kjøretøyets håndtering og grep på veien betydelig.

Hvem er flate dekk bra for?

Hvis du foretrekker å ha god lagringsplass, eller du ikke er den typen person som ønsker å legge seg ned midt på turen for å bytte reservedekk, kan run-flats være den perfekte passformen for dine kjørebehov.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter