Har Volvo en Supercar?

Volvo har for tiden ikke en superbil, men den pleide å ha en superbil tidligere som ble avviklet i 2016.

Volvo startet sitt superbilprosjekt i 2014 under Garry Rogers Motorsport, som konkurrerte i superbilmesterskapet fra 2014 til 2016. Det var vellykket i andre løp også, som superbilløpene i Perth i 2014.  Volvo-superbilprosjektet ble avviklet da to av de tre bilene ble tatt utenlands i 2016.  

Hva er superbiler?

Superbiler er ofte kjent som «eksotiske biler». De er en ledende modell inne i et bilfirmas utvalg av sportsbiler. Superbiler regnes ofte som sportsbiler, men de er raskere og høyere i ytelse enn sportsbiler.

Superbiler er relativt vanskeligere å håndtere enn tradisjonelle sportsbiler, men de siste årene har folk vist ganske interesse for superbiler. En annen forskjell er at superbiler aldri bruker forhjulsdrift, da det hindrer ytelsen og håndteringen av bilen.

Betydningen av superbiler

De fleste av de større bilselskapene har et sett med superbiler i porteføljen sin. Med økningen av folks interesse for biler, har salget av superbiler økt betydelig de siste årene. Disse bilene har blitt ansiktet til noen bilprodusenter på grunn av deres edgy utseende og attraktiv høy hastighet for bilelskere.

Det er mange selskaper som viser frem superbilenes hastighet, og sammenligner dem med hastigheten på fly som gir dem mer autentisitet. Superbiler brukes da også av selskapene til å konkurrere i superbilmesterskap, noe som kan gjøre underverker for et bilfirmas omdømme. 

Spesifikasjoner for Volvo Supercar

Volvo brukte B8444S V8-motoren i Volvo S60s, som ble utviklet av Yamaha, spesielt for Volvo. Den hadde 8 sylindere, med 4 ventiler per sylinder. Motorsportversjonen hadde en 5.0 L motor som produserte 650bhp. Den hadde hydrauliske løfteventiler. For løpet i 2014 var motoren elektronisk begrenset til 7500 rpm. Den hadde et kompresjonsforhold på 10:1. De generelle tekniske spesifikasjonene var

  Hva er den beste Volvoen noensinne laget?

Motor

  • Volvo 5-liters åtte-sylindret
  • 650 hk / 485 kW

Chassis/drivlinje

  • 6-trinns sekvensiell girkasse
  • Bakhjulsdrift

Vekt

  • 1410 kg

Begynnelsen av Volvo-superbilprosjektet

Volvo startet sitt superbilprogram i 2014, da Volvo Car Australia med Garry Rogers Motorsport, et australsk racingteam, startet sin innsats for å lage en superbil. I disse bilene eide Volvo de volvo-delene, og GRM eide de racingspesifikke delene av bilene som ble produsert.

Disse motorsportbilene ble laget i Polestars fabrikk, som var den tredje partneren i dette samarbeidet. GRM var ansvarlig for syklistene, og de ansatte noen ganske gode sjåfører som Kiwi Scott Mclaughlin og svenske Robert Dahlgren.

Racing mesterskap

Volvo begynte å konkurrere i 2014 og gjorde en innvirkning umiddelbart med sin fantastiske ytelse. Før de kom til internasjonalt nivå, dominerte de sine innenlandske sesonger i påfølgende 4 år, spesielt å vinne Scandinavian Touring Car Championship i 2013.

GRMs Scott McLaughlin var raceren bak prestasjonene sine på kort tid. Han kom på5.-plass  i mesterskapet i 2014 og 3.-plass i mesterskapet i 2016. Volvo vant også to løp på rad på Phillip Island. Volvo-superbilen hadde et godt løp frem til oppløsningen i 2016.

Oppløsning

Nyheten kom i 2016 da Polestar kunngjorde avviklingen av 3-årskontrakten med Volvo og GRM. Dette førte volvos bruk av V8-motorer til sin slutt. De hadde laget totalt 3 biler, hvorav to ble tatt utenlands.

Det originale Volvo-chassiset, GRM 017, som ble drevet av McLaughlin, forble på GRM i Albert Park Livery, men uten løpeutstyret. Etter tusselen mellom Volvo og GRM ble det bestemt at det første chassiset skulle forbli i Albert Park Livery for å beholde historien, men i 2017 ble det returnert til Polestar’s Museum.

  Hvorfor avskrives Volvos så raskt?

Det tredje chassiset, GRM 018, som ble drevet av McLaughlin i 2016-mesterskapet og kom 3rd, forblir på Volvo Museum i Göteborg.

Fremtidige Volvo superbil planer

I 2017 kunngjorde Volvo og Polestar at de ville lage avanserte elbiler, og siden da har de laget flotte luksusbiler som Volvo V60 T8. Volvo avviklet V8-motoren for å forfølge flere grønne biler fra et miljøperspektiv. I 2019 kunngjorde de at de til slutt ville konvertere fullt ut mot de elektriske motorene.

FAQ

Vil Volvo lage superbiler i fremtiden?

Når vi ser på slutten av partnerskapet mellom Volvo og GRM, virker det nesten umulig at vi vil se en annen Volvo-superbil på racerbanene. Også med tanke på at Volvo er på vei mot helelektriske motorer, er det mest usannsynlig å se en superbil noen gang tidligere, da de er fullt investert i det elektriske kraftprosjektet.

Men hvem vet? Kanskje cyan racing og Volvo en dag vil gjøre en avtale om å lage en superbil og igjen gå inn i racingindustrien.

Var Volvo Supercar en suksess?

Volvos treårige superbilrekord var enestående, og vant to løp på Phillip Island og kom påhenholdsvis 5.-  og 3.-plass i mesterskapet i 2014 og 2016. De vant også hvert nasjonale mesterskap før de kom inn på internasjonalt nivå, slik at vi kan si at de var ganske vellykkede.

Hvor kommer Volvoer fra?

Volvo er en svensk bilprodusent grunnlagt i 1927. Volvo er kjent for sine SUV-er og sedaner, som noen av de sikreste og mest pålitelige bilene. Volvo startet som et 100% datterselskap av SKF, et svensk lager- og tetningsselskap.  I dag er Volvo et globalt merke i verden med sitt største antall salg i Kina, USA, Sverige, Storbritannia og Canada.

  Hvilken Volvo har massasjeseter?

Hvilke andre utvalg har Volvo, bortsett fra superbiler?

Volvo lager noen av de beste luksusbilene i Europa. Flaggskipbilene er S90 og XC90, som anses som svært pålitelige og trygge.

Hva er den raskeste Volvo-bilen akkurat nå?

Hvis vi ser på de rene Volvo-bilene, er Volvo XC90 T8 akkurat nå den raskeste Volvoen som er tilgjengelig. Det er en elektrisk bil som kan nå 0 til 60 mph på bare 5.3 sekunder.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter