Har Volvoer gode motorer?

Volvo lager gode motorer som varer over 200.000 miles. Volvo-motorer varer så lenge konkurrentene som BMW eller Mercedes gjør det. Motorene er vanligvis pålitelige og trenger ikke mye oppmerksomhet. I gjennomsnitt har Volvo-motorer en feilrate på 1 i 111.

Hva slags motor har Volvos?

Volvo har alltid vært produsent av rette motorer. De produserer vanligvis et mindre antall sylindere, men med høyere drivstoffeffektivitet og ytelse. Deres firesylindrede motor med en elektrisk motor kan til og med konkurrere med V8-motorene.

Tidligere, da Volvo var under Ford Motors, tillot de Volvo å lage sine egne motorer. Når det gjelder strøm, er Volvos firesylindrede motor enda bedre enn sekssylindrede motorer av konkurrentene og kan konkurrere med V8-motorene.

Volvo, under VEA-programmet, har produsert noen virkelig kvalitetsmotorer. Motorene var gode i drivstofforbruk med sine lave utslipp. Drive-E-programmet ble lansert spesielt for å kutte utslipp. Derfor sluttet Volvo å lage dieselbaserte motorer i 2017.

Drive-E-programmet lager også tre sylinderbaserte motorer for Geely, Volvos morselskap. De markedsførte VEA-programmet som G-power. Motorene laget av Volvo har blitt brukt av Lynk og Co og Geely og Proton. Dette gjør sikkert motorene like gode som andre bilprodusenters motorer.

Volvo-motorers historie

Volvo startet sitt selskap med motorer fra Penta og kjøpte senere Penta. Den første motoren som ble brukt i Volvo var en rett firesylindret sideventil, som produserte 28 hk. De fortsatte å designe sin egen motor da de var under Ford. Nylig har Volvo kunngjort sitt VEA-program, der de vil designe sine egne motorer for å gi den beste kjøringen.

  Hva er tryggere, Tesla eller Volvo?

VEA-program

Under VEA-programmet eller markedsført som «Drive-E» -programmet, har Volvo fokusert på å lage bedre motorer med færre sylindere. Programmet startet i 2006 da de bestemte seg for å bare lage firesylindrede motorer. Med et mindre antall sylindere er målet å lage mer drivstoffeffektive, miljøvennlige og mindre motorer.

Med oppstarten har Volvo investert rundt 2,5 millioner dollar i utviklingen. De aller første bilene som mottok disse nye motorene var andre generasjonS S60- og V60-serien. Med sin suksess i disse modellene begynte Volvo å fase ut andre 5-sylindrede og 6-sylindrede motorer. I 2015 gikk de helt over til Drive-E-motorene. Siden 2017 har de sluttet å lage dieselbaserte motorer sammen.

Med kunngjøringen av elektrifiseringsmålet i 2017 har de begynt å jobbe for å hybridisere alle motorene sine fullt ut. Motorene deres som brukes i hybridbiler er noen av de beste. Ifølge Volvo kan motorene med plug-in hybrid teknologi til og med konkurrere med V8-motorene. Disse motorene har vært en stor suksess for Volvo. De er mer drivstoffeffektive og har eksepsjonell ytelse.

Bensinmotorer

Volvo produserer 4-sylindrede motorer. Forskyvningen varierer fra 1,5 liter til 2,0 liter. Alle gassmotorene har turboladet og intercooling med injeksjonsteknologi. De har produsert totalt 14 motorer i kategorien 1,5 liter til nå. I kategorien 2,0 liter har de produsert totalt 35 motorer til nå.

I bensinmotorer har de to kategorier GEP3- og VEP4-motorer. Under GEP3-programmet utvikler de tresylindrede motorer for morselskapet Geely. Det markedsføres som G-kraft. Den andre VEP4-kategorien produserer imidlertid standard 4-sylindrede motorer for bilene sine. Disse motorene inkluderer:

 • T2 122 PS
 • T2 152 PS
 • T4 190 PS
 • T5 245 PS
 • T6 320 PS
 • Polestar 367 PS
 • T8 320 PS turbo, superlader og bakre elektrisk motor som utvikler 87 PS
  Hvilken Volvo SUV er den største?

Dieselmotorer

Volvo pleide å lage 2,0-liters firesylindrede dieselmotorer. De avviklet etter hvert dieselbaserte motorer i 2017. De gjorde dette for å følge ambisjonene om å kutte bilutslipp. Alle disse dieselbaserte motorene ble turboladet og intercooled. Noen høyeffektsmodeller hadde imidlertid balanseakseler. Dieselmotorene ble markedsført som VED4. Noen av dem inkluderer:

 • D2 120 PS
 • 181 PS for Volvo 60-modeller, 70 modeller og S80.
 • 190 PS for V40-serien.

Lager Volvo gode motorer?

Ved å se på påliteligheten til motorer og deres merittliste, lager Volvo gode motorer. Deres eldre motorer er også fortsatt ganske bra. Eldre Volvoer er fortsatt i bruk av noen mennesker, og de er fortsatt fornøyd med motorytelsen. De nyere motorene under VEA-programmet har også vært en suksess. De eksporterer til og med motorene sine til andre selskaper. Derfor, når man ser på alle disse fakta, kan man si at Volvo lager gode motorer.

FAQ

Har elbiler motorer?

Elbiler har ikke konvensjonelle fossile brenselbaserte motorer. Imidlertid har de elektriske motorer som kjører bilen med batterier. Bilene er designet på en måte som gjør elektrisk energi om til mekanisk energi uten å flytte stempler eller andre deler. Motorene er forskjellige fra motorer. I motorer omdannes energi til mekanisk energi.

Men i motorer bruker den termisk energi til å konvertere. Derfor er hver motor en motor, men ikke alle motorer er en motor. Så elbiler bruker enten vekselstrøm eller likestrøm. Den elektriske motoren bruker deretter intensitet og rotasjon for å drive bilen.

  Lager Volvo hybridbiler?

Hva er hoveddelene av en motor?

Bilmotorer har flere deler. Noen er viktigere enn andre. Disse delene beveger seg rundt for å skape kraft. Flytting av deler resulterer i slitasje, noe som krever vedlikehold og pleie. Noen motordeler er

 • Stempler
  • Veivaksel
  • Kamaksel
  • Tennplugg
  • Topplokk
  • Ventiler
  • Motorblokk
  • Oljepanne

Hva gjør en motor god?

Det som gjør bilmotorer best er hvis de er pålitelige og har en sterk støpejernsblokk og et aluminiumshode. Dette gjør at motorene kan være solide og spre varmen bedre. Alle selskapene designer motorene sine for å ha disse, men det må gjøres nøye.

Noen av de mest upålitelige motorene har også jernblokker og aluminiumshoder. Dette skyldes hovedsakelig deres dårlige styring av termisk ekspansjon. Bedrifter må håndtere kinetisk energi fra bevegelsen av stempler. Motorkvaliteten avhenger også av

 1. Motoroppsett
 2. Motor sykluser

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter