Hva betyr AMG på Mercedes?

Navnet AMG har blitt et synonym for et raskt tysk rakettskip bygget av Mercedes for ultimat kjøring. AMG står for «Aufrecht Melcher Großaspac.» Aufrecht og Melcher er etternavnene til de to grunnleggerne, og Großaspach er fødestedet til Mercedes-tuneren.

For 60 år siden ble AMG grunnlagt fra en lidenskap for racing, da disse to grunnleggerne var tungt involvert i å utvikle motoren for 300E i motorutviklingsavdelingen til Mercedes. En racerbil utstyrt med denne motoren deltok i det tyske Touring bilmesterskapet, og vant 10 ganger.

AMG 1960-1980-tallet

Etter den nevnte suksessen Aufrecht og Melcher likte i det tyske Touring bilmesterskapet, fortsatte de med å grunnlegge «Aufrecht Melcher Großaspach engineering firm design and testing for utviklingen av racingmotorer» i 1967 i en tidligere mølle nær Burgstall.

Ikke kort tid etter ble motorene fornyet av disse to utrolig populære av private racingteam. Den første sanne milepælen oppnådd av Aufrecht og Melcher var utholdenhetskonkurransen «24 Hours of Spa» fra 1971, der den legendariske 6,8-liters AMG-drevne motoren i den like legendariske AMG Mercedes 300SEL vant førsteplassen i sin klasse.

Ettervirkningene av deres suksess var snart å følge. En stor, firedørs sedan endte på 2.-plass sammenlagt i en racingkonkurranse som for det meste var dominert av lettere racerbiler og fikk AMG et verdensomspennende rykte. Etter dette ble AMG et beskjedent selskap lokalisert i Affalterbach og begynte å jobbe med Mercedes på slutten av 80-tallet.

AMG 1980-2000-tallet

I 1986 utviklet AMG en 5.0L V8-motor som ble brukt i E-klasse kupé, en legendarisk bil med kallenavnet «The Hammer» som ble en av de mest ikoniske AMG-bilene gjennom tidene. Den skinnende stjernen i denne perioden er absolutt 190E, en bil som seirer i 50 tyske Touring bilmesterskap mellom slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet.

  Kan du bruke vanlig servostyringsvæske i en Mercedes?

I 1990 kunne AMG-kjøretøy vedlikeholdes gjennom Mercedes verdensomspennende nettverk av forhandlere og bensinstasjoner, som alle resulterte i at AMG fikk et betydelig løft i virksomheten. Det første fellesutviklede produktet mellom Mercedes og AMG var C36 AMG fra 1993. Alt dette kulminerte i 2005, da Mercedes overtok 100% eierandel i AMG.

Moderne Mercedes AMG

I disse dager ligger AMG i Affalterbach og sysselsetter mer enn 1700 ansatte. AMG er fokusert på å lage de beste ytelsen sedans, SUVer, hatchbacks og eiendommer, og sporadiske super sport og til og med hyperbiler.

Mercedes AMG beveger seg sakte bort fra de typer motorer som tjente AMG sitt overlegne rykte, på grunn av stadig strengere utslippsforskrifter. Til tross for dette klarer Mercedes stillbilder å tilby eksepsjonelle ytelseskjøretøy fra nedbegrensede og tvungne induksjonsmotorer.

Den moderne epoken med AMG er også gullalderen til AMG-kjøretøy. Biler som Black Series merket C63, SLS, SL65 og den nylig utgitte AMG GT Black Series blir noe av en bilsamlers drøm.

Mercedes AMG har også begynt å jobbe sammen med Pagani, et eksotisk håndlaget bilfirma på flere millioner dollar fra Modena som tilbyr slående hyperbiler med autentiske Mercedes V12-motorer som produserer opptil 800 hestekrefter.

I tillegg til dette klarer Mercedes AMG fortsatt å vokse på en slående måte, da de også gir motorer og mange forskjellige bilkomponenter til Aston Martin, en britisk luksus- og sportsbillegende. Når det gjelder Motorsport-divisjoner, dominerer Mercedes i F1, og i 2018 forlot Mercedes det tyske Touring-bilmesterskapet.

  Hvilke Mercedes har digitale dashbord

Vanlige spørsmål om luksusbiler

Hva er den kraftigste road-going serien-produksjon Mercedes AMG gjennom tidene?

Listen over kraftige Mercedes AMG biler er ganske endeløs, men selv i en så høy hestekrefter arv, noen modeller skiller seg ut. SLS AMG Black Series ble utgitt i 2013 og tilbød en 6,2-liters naturlig aspirert V8 som laget rundt 631 hestekrefter, noe som ga den tittelen for den kraftigste naturlig aspirerte motoren på den tiden.

Mercedes ga ut AMG GT Black Series for ikke så lenge siden, en bil som fulgte samme etos som SLS AMG, en sporfokusert versjon av en mer «tamed» AMG GT. AMG GT BS tilbyr utrolige 720 hestekrefter, noe som gjør den til den kraftigste moderne Mercedes AMG.

Mercedes AMG er også snart å slippe AMG Project 1, en hyperbil drevet av F1 teknologi forventes å ha nord for 1000 hestekrefter til en multi-million-dollar prislapp. Project 1 er kanskje den største AMG-etableringen gjennom tidene og venter ivrig av mange entusiaster.

Hva betyr M på BMW eller RS på Audi?

BMW M står for BMW Motorsports, og det er i utgangspunktet det samme AMG er for Mercedes. Audi RS står for RennSport, eller racing sport som en bokstavelig oversettelse.

BMW M ble grunnlagt i 1972 og er ansvarlig for mange flotte biler, inkludert noen av de beste som noen gang er produsert. I 1986 lanserte BMW E30 M3 som startet arven etter tidenes beste sedan.

  Beste olje for Mercedes E350

Audis RS-divisjon ble grunnlagt i 1994, etter suksessen til den legendariske Audi RS2, og i dag audis RS divisjon nyter samme nivå av takknemlighet som M eller AMG. Audis RS-divisjon er også ansvarlig for mange flotte biler siden starten, høydepunktene er den nevnte RS2 eller den store beste ytelseseiendommen gjennom tidene, RS6.

Hvordan er fremtiden for AMG-, BMW M- og Audi RS-divisjoner?

Etter hvert som bilutslippsrestriksjonene blir stadig strengere, står mange bilmerker overfor tøffe beslutninger. Enten prøver de å lage tilstrekkelige ytelsesbiler med mindre motorer som sjelden kan matche appellen til eldre store motordrevne biler, eller de prøver en annen rute.

Ettersom forbrenningsmotorens fremtid er usikker, gjelder det samme for disse divisjonene. Bare tiden vil fortelle hvordan disse produsentene kommer til å tilpasse seg flere og mer ugunstige restriksjoner, og om de faktisk klarer å overleve og forbli entusiasters biler av valg for fremtiden som kommer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter