Hva bør du IKKE si til en bilselger?

Å kjøpe en bil kan være en av livets mest stressende hendelser, og en del av det er fordi folk ofte føler at selgeren kommer til å dra nytte av dem. Selv om det er sant at biler vanligvis er dyrere enn vi tror de kommer til å være, betyr det ikke at alle selgere er ute etter å få deg.

Likevel er det noen tips du kan bruke for å øke oddsen for en positiv opplevelse, og det hele starter med å ikke  si følgende ting til selgeren din.

Jeg elsker denne bilen

Du har lov til å bli forelsket i et kjøretøy, men du vil ikke la selgeren få vite det – i hvert fall ikke i begynnelsen. Husk at bilprisene alltid er omsettelige, og hvis selgeren vet at du elsker en bestemt, kan de bli fristet til å jekke opp prisen litt. Hold kjeft om hvor mye du elsker en bestemt bil, slik at selgeren er mye mer sannsynlig å hoppe gjennom noen få bøyler for å gi deg en god avtale.

Jeg vil ikke bli utnyttet

Tro det eller ei, de fleste bilselgere er ærlige mennesker bare ute etter å tjene til livets opphold. Det siste du vil gjøre er å anta at personen som hjelper deg er en uærlig drittsekk. Det betyr at du allerede har startet på feil fot, og det kan definitivt sette en demper på dine kommende forhandlinger. Vær i stedet positiv og upbeat, og mest av alt, ikke si noe som automatisk vil fornærme selgeren du jobber med.

Jeg betaler kontant for bilen

Mens nesten 85% av bilkjøperne finansierer bilene sine, bør du fortsatt ikke la selgeren få vite på forhånd at du betaler for bilen med kontanter. Hvis han eller hun vet at du betaler med kontanter, er det mye mindre sannsynlig at du kommer til å få den aller beste avtalen til slutt. Selgere jobber kanskje ikke så hardt for å få deg en god avtale på bilen hvis de vet at du kommer til å betale kontant for det. Det er bare så enkelt.

  Hvilke biler er enkle for eldre å komme seg inn og ut av?

Hvor er koppholderne/har du dette i rødt?

Vi har alle preferanser når det gjelder fargen på bilen og ekstra fordeler som koppholdere, en tredje rad med seter og andre, men begynnelsen av forhandlingene er ikke på tide å nevne dem. Selgeren tror kanskje at du ikke mener alvor med å kjøpe et kjøretøy fordi du bare er interessert i ting som er små. Spør i stedet om viktige detaljer som gass kjørelengde, pålitelighet og lignende ting først.

Jeg vet ikke så mye om biler

Dette er en uttalelse de fleste selgere elsker å høre. Hvis de tror du ikke vet noe om biler, gir dette dem ofte tillatelse til å presse en utvidet garanti på deg, som du kanskje eller kanskje ikke trenger. Før du besøker forhandleren, kan det være lurt å lære litt om bilen du skal se for å ha denne kunnskapen i hodet ditt i tilfelle du trenger det på et tidspunkt. Det øker også sannsynligheten for at de vil prøve å selge deg et kjøretøy som er dyrere, og tror du ikke vil merke at det er dyrere enn de andre. Hold det alltid for deg selv hvis du virkelig ikke vet noe om biler.

 Min kreditt er ikke så varm

Forhandlere tjener mye penger på kunder som finansierer bilene sine gjennom dem, så dette er musikk til en selgers ører. Handle i stedet rundt for den beste renten i forskjellige banker og kredittforeninger før du kommer til forhandleren fordi dette er den beste måten å føle litt kontroll over den månedlige betalingen du betaler når forhandlingene er fullført. Prøv å ikke finansiere gjennom forhandleren med mindre det er absolutt nødvendig fordi du vil spare tonnevis av penger på den måten.

  Hvorfor gikk stasjonsvogner av moten i USA?

 Jeg har bare råd til $ 350 per måned

Sjansen er stor for at du vil finne ut hvor mye av en månedlig note du har råd til før du kommer til forhandleren, men selgeren trenger ikke å vite dette. De kan fortelle deg at en $ 350 seddel er mulig, men betyr det at vilkårene for lånet vil være 60 måneder eller 72 måneder, eller et sted i mellom? Det kan bli forvirrende for deg hvis du bare legger ut et visst beløp der ute, og du sannsynligvis vil ende opp med å betale mer enn du ønsket likevel.

Jeg er lege/advokat

For noen selgere kan det å høre at du har et yrke som har en tendens til å betale høy lønn få dem til å tro at du vil ha det bra med å bli belastet en høyere pris for bilen. Du må til slutt dele inntekten og yrket ditt med forhandleren når du fyller ut papirene, men til den tiden kommer, er det best hvis du holder deg stille når det gjelder hva du jobber med. Hvis du ikke gjør det, vil de se dollartegn helt sikkert!

 Min innbytte er rett utenfor

Hvis du forteller selgeren at ditt nåværende kjøretøy er utenfor, er det sannsynlig at noen fra forhandleren kan be om at nøklene dine går ut og ser på bilen for å vurdere verdien. Dette etterlater deg i en vanskelig posisjon hvis du vil dra før de er ferdige, så det er best å (1) ikke nevne din nåværende bil før du er videre med forhandlingene, og (2) holde nøklene dine med deg så lenge du kan.

  Hvilke biler er bra for overvektige sjåfører?

Jeg trenger en bil i dag

Ingenting bringer dollartegn til en selgers øyne raskere enn å vite at du ikke kan vente lenge med å finne en ny bil. Dette forteller dem at du har det travelt og sannsynligvis vil ta alt de legger foran deg, selv om du ikke har råd til det. Sannheten er at jo mer engstelig du er for å kjøpe din neste bil, jo mindre sannsynlig er selgeren å gå ut på en lem på dine vegne og finne deg den beste tilgjengelige avtalen på tomten. De vet alle at jo mer tid du har, jo mindre mer sannsynlig er de å kunne snakke deg inn i noe du kanskje ikke har råd til til slutt.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter