Hva er billigere å vedlikeholde, BMW eller Mercedes?

Hvis du er i markedet for en ny bil, bør du vurdere mer enn bare forhåndsprisen på bilen. Vedlikeholds- og reparasjonsgebyrer kan gjøre en bil som virker billigere, faktisk være dyrere i det lange løp. Så la oss si at du velger mellom en BMW eller Mercedes. Hvilken koster mindre å vedlikeholde?

Generelt anses Mercedes som mer pålitelig enn BMW. BMWs koster omtrent $ 5000 mer i vedlikeholdskostnader over en periode på 10 år sammenlignet med Mercedes. Når du legger Audi som en nøkkel konkurrent inn i ligningen, resultatene viser Audi å være et sted i midten av de to.

Vedlikeholdskostnader for tyske luksusprodusenter

Fremtredende tyske bilprodusenter, som BMW, Mercedes og Audi, er laget med tanke på luksus. Resultatet er sluttproduktet som føles luksuriøst og eksklusivt. Pålitelighets- og vedlikeholdskostnader er ikke hovedmålene sammenlignet med sportiness, luksus eller innovasjon.

Disse merkene er svært komplekse så langt som konstruksjon vurderes. De tilbyr mange forskjellige funksjoner som er montert i ganske stramme bilkropper og ikke så lett å komme til sammenlignet med et rimeligere merke.

Når det gjelder Mercedes og BMW, er BMW-monteringsteknikker mer komplekse, noe som også øker kostnadene ved vedlikehold sammenlignet med Mercedes.

Rimeligere merker har en tendens til å gå en annen rute. Honda eller Toyota bruker for eksempel mesteparten av pengene sine på å gjøre biler pålitelige først og deretter prøve å gjøre det beste de kan for å tilby en sporty eller »luksuriøs» opplevelse.

Motorer og reservedeler

Mercedes lager et stort utvalg av forskjellige biler. Nåværende Mercedes-tilbud inkluderer varebiler og kommersielle biler som er bygget for å vare lenge. Det samme gjelder motorene, og ofte bruker Mercedes forskjellige kraftverk over hele verden. Dette resulterer i en økning i pålitelige, ganske billige motorer.

BMW derimot tilbyr motorer laget spesielt for forbrukerbiler. Dette betyr at BMW-motorer er mer innstilt på luksus og sporty kjøring, og har mindre prioritet på pålitelighet og kompatibilitet på tvers av plattformer.

  Best brukt Mercedes-AMG å kjøpe?

Det samme kan sies om reservedeler. Mercedes nærmer seg hele reservedelsfilosofien litt annerledes. Mercedes lover å tilby noen rolle for enhver Mercedes-modell som noen gang er laget. Mercedes har også en streng regel for delreduksjon for eldre modeller etter hvert som tiden går, noe som igjen gjør det lettere å få tilgang til de aktuelle delene.

Videre selger Mercedes flere biler sammenlignet med BMW, noe som iboende betyr at ettermarkedsprodusenter av reservedeler ser Mercedes som et mer lønnsomt marked sammenlignet med BMW. BMW-deler er mer knappe og vanskeligere å finne, noe som igjen øker prisen.

Avskrivning og målgruppe

Det er et velkjent faktum at premium tyske merker avskriver som gale. Avskrivning er en nøkkelkomponent når man diskuterer kjøp av ny bil, men folk vurderer sjelden effekten av avskrivninger på bilvedlikehold.

Når det gjelder avskrivninger, svekker BMW seg mye raskere enn Mercedes gjør. Og effektene er høyere vedlikeholds- og servicekostnader.

Når du ser på målgruppen for disse to merkene, er det verdt å nevne at Mercedes appellerer til et eldre publikum sammenlignet med BMW. Markedshensyn som disse kan også påvirke vedlikeholds- og driftskostnadene til en bestemt bil.

Eldre sjåfører er forbundet med mer verdige kjøremåter.  De tar vare på bilene sine mye bedre enn yngre sjåfører og er ikke opptatt av å presse bilene så mye. Alt dette resulterer i at biler blir kjørt av eldre mennesker som er mer pålitelige og bedre ivaretatt, og dermed senker vedlikeholdskostnadene.

Delen Vanlige spørsmål

Er tyske luksusbilmerker dyrere å vedlikeholde sammenlignet med britiske luksusbilmerker?

Ikke mange andre merker er »luksuriøse» på samme måte som tyske og britiske merker er. Det er dyrt å kjøpe og vedlikeholde disse bilmerkene, men det er vanskelig å sammenligne vedlikeholdspriser når man sammenligner landene som helhet.

  Lager BMW en sportsbil?

For eksempel har en Jaguar, som er en britisk uttalelse om luksus, ikke de beste pålitelighetsresultatene. Effektene er gjennomsnittlige årlige reparasjonskostnader på rundt $ 1,100, sammenlignet med Mercedes med et mer akseptabelt gjennomsnitt på $ 900. 

Når det gjelder SUV-er, er det mest fremtredende britiske tilbudet definitivt den mektige Range Rover. Det er en bil med en langvarig tradisjon som strekker seg tilbake til 1969, men det er fortsatt ikke så pålitelig. En Range Rover krever regelmessige servicekontroller, og de anbefalte intervallene er hver 5000-7000 miles.

På den annen side er en BMW X5s anbefalte serviceintervall rundt hver 10.000 miles. Når du vurderer å kjøpe brukt, tilbyr de fleste tyske merker mer pålitelige og mindre kostbare biler når det gjelder vedlikehold.

Hvordan kan jeg redusere vedlikeholdskostnadene på min BMW eller Mercedes?

Selv om all denne informasjonen kan tjene som en grov ide om hvor forskjellige vedlikeholdskostnadene mellom disse to merkene er, er det verdt å nevne hvordan man kan redusere disse kostnadene så effektivt som mulig.

Først og fremst bør du ta i bruk en mer forsiktig kjøremåte. Ved å gjøre det, er du i stand til å forlenge levetiden til bremseklosser, clutch og dekk. Å komme til et stopp mer brått setter en høyere belastning på bremsene dine sammenlignet med en mildere retardasjon.

Du bør også unngå å holde foten på clutchpedalen mens du står stille, da det kan forkorte levetiden til koblingen. Når det gjelder BMW-sjåfører, vær så snill å motstå fristelsen til å brenne gummi.

Det er også nyttig å samle så mye informasjon om bilen som du kan. Det kan faktisk lære deg hvordan du gjør de mindre sjekkene som oljeskift selv. Og ting som disse kan spare deg for mye tid og penger.

  Er Mercedes fortsatt laget i Tyskland?

Du bør også bruke de beste reservedelene som er tilgjengelige. Deler som disse er laget for å motstå slitasje i optimal grad og er designet for det aktuelle kjøretøyet.

Er BMW og Mercedes verdt å kjøpe, da de er biler med høyt vedlikehold?

Alle biler krever vedlikehold på ganske regelmessig basis. Det er forskjeller mellom en Toyota og en BMW når det gjelder vedlikeholdskostnader, og det er betydelige forskjeller. Men samtidig er forskjellen i opplevelsen av å faktisk bruke og eie bilene laget av disse to merkene enda større.

BMW, Mercedes og Audi er de tre mest populære tyske luksusbilprodusentene, og sannsynligvis også verdens mest populære. Disse tre merkene solgte i seg selv mer enn 6 millioner biler i 2019. Og det er en grunn til det.

Ikke mange andre merker kan tilby hva disse gjør før de går inn i de ganske uoppnåelige merkene Porsche, Bentley og Rolls Royce. Hvis luksus og komfort er dine prioriteringer, lener du deg sannsynligvis mot Mercedes-merket. Hvis du verdsetter sporty egenskaper og ytelsesorientert kjøring, vil en BMW passe deg bedre. Hvis du ønsker en flott all arounder enn sin Audi.

Uansett hva dine ønsker og bruksscenarioer er, har et av disse merkene en bil som passer ditt behov. Ja, de kommer med »mer av alt», og det inkluderer de gledelige øyeblikkene, og de ikke så mange gledelige regningene knyttet til tysk luksusbileierskap.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter