Hva er de beste dekkene for Mercedes C300?

Å velge riktig dekk for C300 er av  største  betydning, da feil dekkvalg kan reduserekomfort, levetideller til og med sikkerhet. Uten skikkelige dekk  vil bilen din heller ikke kunne oppnå ytelsesnivåene du forventer av en moderne Mercedes.

Størrelsen på dekkene er ekstremt viktig, og  2021 Mercedes C300-modellene bruker enten en  225/45R17,  225/50R17eller   225/45R18  Front,  245/40R18  Bakdekkstørrelse. Disse dekkstørrelsene passer til alle C300-modeller, men de spesifikke dekkforbindelsene og slitebanestørrelsene er vanligvis forbundet med sommer- eller vinterkjøringsperioder.

De fleste Mercedes-forhandlere og dekkbutikker anbefaler Michelin-, Pirelli-, Dunlop-,Continental-, Bridgestone-  eller Dunlop-dekkprodusenter, da disse produsentene har en lang-varig historie i riktig dekkproduksjon. 

Beste sommerdekk for en C300

Sommerdekk er laget annerledes sammenlignet med et vinterdekk satt som sommerdekk er vanligvis mye mykere og er laget med større slitebaneblokker. Formålet med sommerdekk er å tilby det høyeste nivået av grep på varme solbakte veier.

Sommerdekk har smalere slitebaner fordi det ikke er nødvendig å samle snø eller store mengder vann. Videre har sommerdekk en økt dekkoverflate som gjør at bilen kan holde kontakten med veien gjennom mer av selve dekket.

Sommerdekk leveres vanligvis med A-, B-  eller C-bokstavbetegnelse som  er forbundet med dekks varmeoppbyggingsmotstand.    Hvis dekket ditt bærer bokstaven A, betyr det at dekket er vurdert for ekstremt varme temperaturer. Hvis det er bokstaven C, gir dekket minst  motstand  mot varmeoppbygging.

Spesifikke 225/45R17  sommerdekk anbefalt for C300 er  Bridgestone Potenza S-04 Pole Position,  Dunlop Direzza DZ102og  gullstandarden Michelin Pilot Super Sport. Spesifikke  anbefalinger for sommerdekk 225/50R17  består av Continental ExtremeContact Sport,  Dunlop Direzza DZ102  eller  Pirelli P Zero Nero GT.

  Er en Mercedes SUV dyr å vedlikeholde?

Beste vinterdekk for C300

Vinterdekk er laget annerledes sammenlignet med sommerdekk, da de må beholde bestemte mengder mykhet selv under de kaldeste forholdene for å kunne gi anstendige mengder grep. Vanlige sommerdekk blir mye vanskeligere  om vinteren, og å kjøre bil med sommerdekk midt på vinteren utgjør alvorlige sikkerhetsproblemer.

Vinterdekk har deeper kutt og spor for bedre grep på snø og is, og de tilbyr også mindre slitebaneblokker som gjør dem mindre i stand til atletiske svinger sammenlignet med sommerdekk. Du bør heller aldri kjøre bil med vinterdekk om sommeren, da de fleste vinterdekk er mye mindre atletiske og mye mer støyende.

Spesifikke dekk som passer til C300 og gir rikelig med grep i kulde er Bridgestone Blizzak WS80, Michelin X-Ice Xi3, Pirelli Winter Sottozero 3, Firestone Winterforce 2, Goodyear Ultra Grip WRT, Yokohama iceGUARD iG52celler  gullstandarden  Continental Wintercontact SI.

Best alt-sesong-  og ytelsesdekkalternativer for C300

Et heltsesongdekker noe av en knekt av alle bransjer, men en mester i ingen. De fungerer anstendig i de fleste situasjoner, men de er ikke det beste alternativet for ikke engang et enkelt kjørescenario. Alle-sesongdekk er for det meste vurdert for lite eller ingen snø, men de er ikke en passende konkurrent til dedikert vintergummi.

Allesesongdekker heller ikke i stand til å gi nivåene av grep forbundet med dedikerte sommerdekk. Al-sesongdekk anbefales ikke for  alvorlig  kjøring, terrengkjøring eller isete  eller dyp snøkjøring.  De fungerer som et perfekt år langt dekkalternativ for regioner med  et  ganske mildt klima både vinter- og sommerdager.

  Hva er de sporty Mercedes-modellene?

Best all-sesong touring dekkfor C300 er Michelin Premier A / S-serien av dekk,  Pirelli Cinturato P7 All Season Plus,  Dunlop Signature HP,  eller til og med noen av Michelin Pilot Sport S / S3 tilbud.

Ytelsesdekk erspesifikkea lly designet for å tilby det høyeste nivået  av grep, men de kommer til kort når det gjelder dekkslitasje og kaldt vær. B estytelse dekk for C300 er Michelin Pilot Sport  4S  dekk eller Pirelli P Zero dekk.

Delen Vanlige spørsmål

Bruker sommerdekk raskere sammenlignet med alle- sesong-eller vinterdekk?

Sommerdekk er vanligvis de som slites ut raskest på grunn av den mykere forbindelsen og mer ytelse-orientert kjøring. Alle-sesongdekk kan noen ganger vare så mye som to eller tre ganger mengden miles sommerdekk vanligvis klarer å tåle.

Vinterdekk derimot varer ikke så mye hvis du vurderer kjørelengden du kanskje får ut av et vanlig vinterdekksett. Vinterdekk brukes sjeldnere, men hvis du bruker vinterdekk om sommeren, kan du forkorte levetiden til dekket  med så mye som 60% prosent.

Bør jeg alltid bytte alle fire dekkene samtidig?

Det anbefales at du alltid endrer alle fire dekkene dine fordi forskjellige slitebanenivåer kan sette av balansen i bilen og gi mer eller mindre grep på den ene eller den andre siden. Dette anbefales spesielt for ytelseskjøretøy, da disse bilene vanligvis opplever  den mest ekstreme dekkslitasjen.

  Hvilken bil er bedre enn en Mercedes-Benz?

Noen mennesker bare partially utstyre sine biler med vinterdekk, spesielt hvis de bare bruker dem på lettere snø eller ikke så ofte. Men dette anbefales heller ikke, da alle ytelsesspesifikasjonene til dekket bare gir mening hvis bilen er likepedmed alle 4 dekkene av samme modell.

Hva er hjul- og dekkstørrelsene for Mercedes C-klasse modeller?

De fleste moderne Mercedes-modeller tilbyr 17 eller 18 tommerses  på minimum og helt opp til 20+ tommer for ytelsesmodellene. I dag er det en stadig voksende trend med bredere og større hjul og dekk av estetiske og ytelsesmessige årsaker.

Større hjul og småprofildekk kan gi mye mer støy sammenlignet med kraftigere dekk, og de kan også tilby substandard komfort, da det er mye mindre dekk for å suge opp alle støtene, potholes  og ujevne overflater.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter