Hva er de sporty Mercedes-modellene?

Mercedes lager mange forskjellige modeller for nesten alle målgrupper der ute. Fra den vanlige sedan og SUV kjøpe klientell, til sportsbiler og snart selv hypercar entusiaster, Mercedes er opptatt av å tilfredsstille alle bilelskere.

Mange Mercedes-modeller har en sporty kant for dem, spesielt de som er utstyrt med AMG-pakker. Noen Mercedes-modeller, inkludert SLS, SLR, AMG GT, CLK GTR, SL, SLC er sportsbiler av natur, og de fleste full-on AMG-modeller er også morsomme sporty biler.

Spesifikke modeller som CLK GTR eller det kommende AMG Project 1 er de mest sporty av dem alle. Til en viss grad er disse to bokstavelig talt gate-homologerte (veigodkjente) racerbiler. Den nylig utgitte AMG GT Black Series deler også mange av delene sine med AMG GT3 racerbilen.

Mercedes to-seters sportsbiler

Den to-seters sportsbilformelen er en av de eldste i bøkene når det gjelder sportsbiler, og det er fordi dette oppsettet har en balansert vektfordeling mellom akslene, noe som gjør at bilen kan svinge ganske urolig. Hele poenget med sportsbiler bøyer fysikkens lover, og en sporty to-seter utmerker seg i den forbindelse.

Hvis du vil ha en rimeligere kompakt sportsbil med to seter, er Mercedes SLK/SLC-modellene det Mercedes har å tilby. AMG-versjonene av SLK / SLC konkurrerer med Mazda MX-5 Miata eller Porsche Cayman som en morsom kompakt sportsbil uten en astronomisk pris.

Hvis du vil ha en større Mercedes to-seters sportsbil, har SL-klassen noen sportsbillignende egenskaper. Bakhjulsdrift, AMG V8/12-motorer og en anstendig vektfordeling er ganske gunstig for en spennende ytelsesbil. Vekten på SL er litt av en ulempe sammenlignet med SLC / SLK, men utgangseffektene negerer absolutt det.

  Mercedes-Benz SL500 Problemer

Mercedes Benz superbiler

Selv om Mercedes sjelden går ned midtmotoren fullblods superbil rute, modeller som SLS, AMG GT, og SLR McLaren er ganske dyktige superbil GTs. Disse tre kjøretøyene tilbyr opptil 631-720hp, automatiske girkasser, bakhjulsdrift og spesifikke superbilfjæringsoppsett.

SLR er den eldste av gjengen, og den ble laget med et AMG-McLaren-samarbeid. SLR tilbyr en 5.4L V8 med 650hp og topp-of-the-line multi-million-dollar begrenset utgave SLR Stirling Moss er i stand til å nå 217mph, som for tiden er Mercedes topphastighet rekord.

SLS startet produksjonen noen år etter SLR, og SLS er fortsatt en virkelig dyktig og ønskelig supersports GT. Toppmoderne SLS AMG Black Series tilbyr en av de mest ikoniske Mercedes AMG-motorene, 6.2L N / A V8 med 631hp og et ganske imponerende vekt-til-kraftforhold på 2,45 kg / hk.

Den nyeste Mercedes super sportsbil er AMG GT. AMG GT tilbys som en 2-dørs og en 4-dørs kupé, men 2-dørs er den du får hvis du er ute etter en ekte super sportsbilopplevelse.

Den beste AMG GT-modellen er utvilsomt AMG GT Black Series, BS er den nåværende Nurburgring-rekordholderen for den raskeste produksjonsbilen rundt den berømte banen.

Mercedes Benz AMG modeller

Mercedes lager mange forskjellige modeller, inkludert SUV-er, sedans, hatchbacks, coupes, roadstere og så videre. Og stort sett alle ikke-kommersielle modeller laget av Mercedes får til slutt AMG-behandlingen.

  Hvilken Mercedes har padleskiftere

AMG-behandlingen består i å gjøre bilen mye mer ytelsesorientert med en AMG-spesifikk motor, ytelsesrangerte dekk, racier suspensjonsoppsett, mer kraft, mindre vekt og spesifikke AMG-ytelsesprogramvare og trekkraftkontrollsystemer.

Noen modeller som E63 AMG S sedan er like raske, eller enda raskere, enn noen av de sanne Mercedes superbiler. Den siste E63 er i stand til en sub-3-sekunders 0-60mph tid. Slike tider er kjevefallende sinnssyke fordi for noen år siden var bare de dyreste, mest ønskelige superbilene i stand til en slik prestasjon.

Ting du bør vite om Mercedes sportsbiler

Hva er Mercedes hyperbiler?

Mercedes har ikke laget mange hyperbiler gjennom historien, og definisjonen av en hyperbil er ganske usikker. Noen modeller som CLK GTR, eller den kommende AMG Project 1 er imidlertid definitivt ligaer over noe annet Mercedes noen gang har laget når det gjelder ytelseskjøring.

Disse bilene tilbyr racerbilopplevelser for veien, noe som gjør dem ganske ubrukelige som vanlige hverdagsbiler. Project 1 eller CLK GTR er spesialbygde racerbiler som er laget for banen, selv om de teknisk sett er veirettslige.

Hva er begrensningene til en superbil / sportsbil?

Sports- og supersportsbiler tilbyr en spennende ytelsesorientert kjøreopplevelse. Dette betyr at sportsbiler er ganske begrenset når det gjelder vanlig daglig bruk. Først av alt tilbyr den to-seters sportsbilen bare to ekstremt plassbegrensede seter.

Sport / superbiler er også ofte høye, har svært lite lyd deadening, er ganske drivstoff-ineffektive, og har begrenset synlighet. Selv E63 S AMG er ganske begrenset, da den tilbyr stive fjæringsoppsett som ikke er opp til vanlige Mercedes sedan-standarder.

  Hva er den beste Mercedes for langdistanse?

Bør jeg vurdere å kjøpe en AMG-variant av en vanlig Mercedes, eller en full-on Mercedes sport / superbil?

Svaret på dette spørsmålet er utelukkende avhengig av hva du vil ha ut av en bil. Hvor alvorlig er du når du sier at du vil ha en ytelsesbil? Disse to er ganske forskjellige på å tilby det samme.

De vanlige AMG-modellene er, som navnet antyder, vanlige beefed-up Mercedes-modeller. Dette betyr at mange av delene fortsatt er de samme som i de vanlige Mercedes-modellene, og de er ikke så sporty som full-on Mercedes sportsbiler som AMG GT. Noen foretrekker biler som E63 eller S63 for motorvei / autobahn høyhastighetskjøring.

Men hvis du planlegger å ta bilen din til banen, og faktisk opplever grensene for hva en bil kan tilby, men fortsatt ikke vil ha en ikke-veis lovlig racerbil, er en full-on Mercedes sport / superbil en verdig vurdering.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter