Hva er den beste kjølevæsken for Mercedes?

Å velge den beste kjølevæsken for degr  bil er et viktig aspekt av riktig bileierskap. Når temperaturen stiger, sirkulerer bilen din en blanding av vann og kjølevæske for å forhindre en nedsmelting  fra innsiden av motoren.

For en så viktig rolle er en brønn-testet kjølevæske og en anbefalt av produsenten av største betydning for en langvarigmotor. For å svare på dette spørsmålet bør man være kjent med alle de forskjellige typer kjølevæsker der ute, men det beste alternativet er kjølevæsken som fulgte med Din Mercedes Benz fra fabrikken.

Tradisjonelle kjølevæsker

Tradisjonelle kjølevæsker støttes av (IAT)  Uorganisk syreteknologi, for det meste egnet for å beskytte mange forskjellige jernkomponenter i en motor på grunn av bruk av silikat- og fosfatkorrosjonsinhibitorer.

Ettersom de fleste nyere Mercedes-modeller og mange andre tyske produsenter begynte å bruke aluminium til de fleste forskjellige motorkomponenter, anbefales ikke en IAT-støttet kjølevæske. For eldre modeller  skjønt, IAT kjølevæsker var usually de anbefalte.

IAT-kjølevæsker er også mye mindre effektive, da serviceintervallene mellom IAT-støttede kjølevæsker er mye kortere sammenlignet med OAT-er for eksempel. Videre krever IAT-kjølevæsker mye mer overvåking for å sikre at alle korrosjonshemmerne er på riktig nivå.

Alle kjølevæsker bør dreneres og skylles fra tid til annen i henhold tilprodusentensanbefalte intervaller. Og i slike scenarier  er de rene ulempene ved IAT-kjølevæsker også tydelige, da de har en tendens til å maskere opp lekkasjene i systemet ved å tette hullene. 

̧HOAT/OAT  kjølevæsker

HOAT kjølevæsker er avledet fra Hybrid Organic Acid Technology, for det meste egnet for å beskytte ulike aluminiumsdeler av motoren din. Som de fleste tyske produsenter inkludert Mercedes har beveget seg mot å favorisere aluminium for motorkonstruksjonen, er disse typer kjølevæsker de usually anbefalt av produsenten.

  Er en brukt Mercedes S-klasse et godt kjøp?

OAT-støttede kjølevæsker bruker ikke fosfathemmere eller silikater, og utvikles med en 5-årslang bruk i tankene, eller rundt 150k miles. Selv om disse fungerer i en periode på 5 år, anbefaler de fleste produsenter fortsatt å gjøre spyling hvert annet år eller så.

Videre er disse kjølevæskene anerkjent som giftfrie, da de sådan tilbyr biologisk nedbrytbare egenskaper, og de utgjør ingenvironmentale eller helse- og sikkerhetsproblemer sammenlignet med tradisjonelle (ITA) kjølevæsker.

Blanding av kjølevæsker

Blanding av forskjellige typer kjølevæsker er mulig, og det bør ikke utgjøre noen stor risiko formotorens  holdbarhet og pålitelighet. Men det er absolutt ikke tilrådelig å gjøre det, da blanding av forskjellige typer kjølevæsker kan redusere effektenavden resulterte blandingen.

Hvis du blander OAT- og IAT-kjølevæsker, vil alle fordelene med OAT-kjølevæsker i egenskapene som klarer å forlenge levetiden til OAT-kjølevæsker opphøre å eksistere. Det anbefales å overlate slike oppgaver til opplærte fagfolk værecabrukeen continuous feil bruk av kjølevæske kan vise seg å være et problem for å holde motoren på sitt optimale.

Hvis du ender opp med å blande, prøv å sørge for at blandingsforholdene er til fordel for den typen kjølevæske som anbefales for bilen din. Ettersom eldre biler for det meste bruker IAT-kjølevæsker, og hvis du bruker OAT i slike biler, vil alle korrosjonsinhiberende egenskaper være borte, og motoren din vil ikke bli  administrert  som anbefalt.

  Hvordan bestemme hvilken modell Mercedes jeg har

Delen Vanlige spørsmål

Hvordan kan jeg finne ut hvilken kjølevæske som anbefales for bilen min, og hvilken farge skal jeg velge?

Hvis du vil vite hvilken kjølevæske som anbefales forbilen din, bør du sjekkebrukerhåndboken. De fleste bilprodusenter går til storelengder for å gi en lengyinformasjon om kjølevæsken for en bestemt bil i brukerhåndboken.

Hvis duikke har håndboken, kan du alltids be din lokale bilforhandler eller serviceavdeling om mer informasjon. Or sjekk til og med online fra troverdige kilder, men vær oppmerksom på at i mange tilfeller kan slike kilder bare være etmarkedsføringsknutepunkt for en bestemt kjølevæskeprodusent.

Når det gjelder farge, vil det alltid være det beste alternativet å bruke samme farge som det opprinnelige kjølevæsken. Kjølevæsker kommer i mange forskjellige farger, og fargen er for det meste for å kunne skille mellom forskjellige typer kjølevæsker.

De fleste OAT-kjølevæsker er farget oransje, lyse rødt,blått  eller mørkegrønn, og de fleste HOAT-kjølevæsker er farget gule, rosa, blå eller lilla farger. Men dette bør aldri være det middelet du skiller de to fra.

Sannheten er at de fleste kjølevæsker er klare og bare senere farget forå skille formål, men vær oppmerksom på at disse fargeneikke alltid samsvarer, og at du alltid bør konsultere en profesional før du velger en  bestemt  kjølevæske.

Hvor ofte bør jeg skifte ut kjølevæsken min?

Som nevnt tidligere er OAT / HOAT-kjølevæsker testet for å fungere ordentlig så lenge som 5 år, og de fleste IAT-kjølevæsker er bare gode i rundt 2 år.  Selv om disse tallene er sanne, kan disse lett påvirkes av mange forskjellige variabler i et bestemt eierskap experience, så du bør følge retningslinjene anbefalt av produsentene.

  Hva betyr 4Matic på en Mercedes?

Noen produsenter tilbyr til og med en bestemt blanding av kjølevæske som kan  tålelivslang bruk. Nå, for detteer  informasjon, bør du også sjekkebrukerhåndboken eller konsultere en lisensiert forhandler eller serviceavdeling hos produsenten. 

Hvordan fortynne kjølevæsken min?

Å bytte kjølevæske er ikke noe du bør gjøre hvis du ikke er helt informert om alle inn og ut av spesifikke kjølevæsker og kjøretøyets behov. Men hvis du bestemmer deg for å gi det et skudd du should være oppmerksom på at diluting kjølevæsken med vann er nødvendigenryhvis kjølevæsken ikke allerede er forvannet.

I de fleste tilfeller bør et forhold på 50: 50 gjøre susen, men for ekstremt lave temperaturer som mindre enn -36°C (-34°F), bør du velge et blandingsforhold som favoriserer kjølevæske 70: 30. Vannet bør ikke være vanlig vann fra springen, da det inneholder mange forskjellige mineraler som kan påvirke korrosjonsegenskapene.

Det beste alternativet vil sikkert være avionisert eller destillert vann for en perfekt blanding som vil sikre at motoren din kjører i optimal stand uansett værforhold.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter