Hva er den beste Mercedesen for vinterkjøring?

Så snart vinteren kommer, endrer kjøreforholdene seg dramatisk. Borte er dagene med sollys og AC til fordel for dystert vær og oppvarmede seter. Mercedes lager et stort utvalg av forskjellige modeller som omfatter selv de mest ubefolkede markedets krav, hvorav mange utmerker seg under dystre forhold.

Noen land opplever vintre betydelig verre enn andre, men hva er de beste Mercedes-modellene, selv til det verre av forholdene?

Kjennetegn på en god vinterbil

Det er noen funksjoner moderne biler tilbyr som er et must, uansett hvor du bor, eller hvor alvorlig vinteren i ditt land kan være. I tillegg til fine tillegg som oppvarmede seter, ratt eller armlener, bør noen funksjoner ikke overses.

Klimakontroll

Det første viktige er et velfungerende klimakontrollsystem. Å holde beboerne i en koselig temperatur er et must, pluss et riktig fungerende AC-klimasystem tørker ut overflødig fuktighet ut av avfroster / varmeapparatsystemet som holder frontruten fra å dugge opp og påvirke sikkerheten som et resultat.

Vinterdekk

Sannsynligvis er det viktigste aspektet ved vinterkjøring vinterdekk. Vinterdekk er konstruert med større hull sammenlignet med vanlige «sommer»-dekk. De øker trekkraften i subpar værforhold for det meste forbundet med vinteren. Videre er vinterdekk laget for å tåle lavere temperaturer uten å påvirke trekkraften, og noen av dem bruker til og med metallspisser for iskjøring.

Firehjulstrekk

Firehjulstrekksystemer er også gunstige under vinterforhold, da de distribuerer strøm avhengig av trekkraften til hvert hjul. De fungerer på en måte som sikrer optimal trekkraftytelse, uansett værforhold. Når det er sagt, gjør de ikke underverker, og når du kjører i vinterforhold, bør du alltid trå varsomt.

Bakkeklaring

I tillegg til disse funksjonene, bør du også være klar over at under snødekte forhold vil selv de beste firehjulsdrevne systemene mislykkes hvis bilen din lider av lav klaring. Bakkeklaring er avstanden mellom bakken og understellet til en bil. Det er først og fremst grunnen til at sportsbiler nesten alltid er reservert for forhold som ikke involverer snø.

  Hvilken er den beste 90-tallet Mercedes Benz?

Beste Mercedes SUVer for vinterkjøring

Det kommer ikke som noen overraskelse at de beste vinterbilene Mercedes for tiden tilbyr for kjøring i snødekte og isete forhold er SUVer. SUVer slår sedans, hatchbacks og eiendommer i nesten alle kjennetegn som er nevnt ovenfor.

Stort sett hver SUV kommer med et firehjulstrekksystem fordi det er halvparten av appellen til en SUV. Evnen til å gå hvor som helst når som helst fungerer som en fremtredende grunn til at folk elsker SUVer så mye. Og hvis det er hovedårsaken til at du vurderer SUVer, bør du se på den allmektige G-klassen.

G-klassen ble laget for militære formål på 70-tallet og har siden blitt noe av en posh vogn for folk som har råd til det. Mens de fleste G-klasser tilbringer dagene sine mellom skole- og shoppingløyper, kan ingen nekte G-klassen å være en av de mest dyktige serieproduksjonsbilene som noen gang er bygget.

G-klassen har hatt en første stor overhaling nylig, noe som gjør den til en kompatibel bil, men holder fortsatt alle off-road godbiter. G-klassen tilbyr tre forskjellige låseforskjeller, og det er sjelden i en fabrikkbil. En bilforskjell gjør at det ytre hjulet kan spinne raskere enn det indre hjulet, og omvendt, noe som øker trekkraften betydelig.

Selv om det er vanskelig å bestride at G-klassen er den mest dyktige Mercedesen i dag, bør man ikke glemme alle de andre Mercedes SUVene, spesielt GLE og GLS. GLS er utstyrt med off-road pakken som tilbyr mange godbiter for å sikre optimale vinter kjøreforhold. Det samme gjelder for GLE fordi størrelsen for det meste er den eneste forskjellen.

Beste Mercedes sedans og hatchbacks for vinterkjøring

Hvis vinterforholdene der du bor ikke er så ekstreme, kan du klare deg med en sedan, i stedet for en SUV. Så hvis SUV-er ikke er din greie, kan du alltid velge forskjellige Mercedes-tilbud.

  Hvilken Mercedes er ulovlig i USA?

Du kan få det beste fra begge verdener hvis du merker av for alle de riktige alternativene. Som nevnt kommer de fleste SUV-er med firehjulstrekk som standard, men Mercedes lager også firehjulsdrevne sedaner og til og med hatchbacks.

Hvis du vil ha et firehjulstrekksystem, er det sannsynlig at du må velge en sekssylindret motor på et minimum, eller til og med gå AMG-ruten for en firehjulsdrevet hatchback.

Husk også at store sedans med bare bakhjulsdrift og uten anstendige vinterdekk, er ganske farlige å kjøre i vinterforhold.

Spørsmål og svar om winter driving

Hvor viktig er vinterdekk i vinterforhold?

Vinterdekk er ekstremt viktige. Det er en no-brainer. Hvis du har råd til en bil i utgangspunktet, har du sannsynligvis råd til vinterdekk. Hvis ikke, har du kanskje ikke bilen din lenge. Gitt, det avhenger av hvor alvorlige vintre er i ditt område, eller om du bruker sesongdekk eller sommerdekk. En undersøkelse gjort av Nokian dekk viser at i Frankrike bruker 44% av franskmenn feil typer dekk i løpet av en bestemt sesong. Det er heller ikke rart at tyskerne er mest bevisste når det gjelder vinterdekk. Å kjøpe vinterdekk er til og med et lovkrav i mange land. Selv om du kanskje kan sette en pris på vinterdekk, kan du knapt gjøre det samme for menneskeliv. Så neste gang temperaturen faller til gensernivåer, bør du vurdere å investere i vinterdekk.

Hva er forskjellen mellom firehjulsdrift og firehjulsdrift, og hvilken er bedre i snøen?

Hovedforskjellen mellom disse to systemene er at firehjulsdrevne systemer, ofte referert til som AWD, stadig driver alle fire hjulene til enhver tid, noe som er gunstig for isete og moderat snødekte veier.

  Lager Mercedes elbiler?

På den annen side er firehjulsdriftssystemer, ofte referert til som FWD, litt mer komplekse. Biler med firehjulsdrift har vanligvis en skjevhet foran eller bak, og de sender tilstrekkelig dreiemoment foran eller bak avhengig av forholdene og grepnivåene. Derfor kan FWD-systemer vise seg å være mer nyttige i dypere snø eller andre ekstreme vinterforhold.

Hva er de beste vinter Mercedes biler gjennom tidene?

Selv om dette spørsmålet kan virke ganske rikelig, gir det ganske mye mer mening når du teller i alle engangsprosjektene av Mercedes, som er et resultat av at Mercedes-ingeniører har litt mer frihet til å bøye ingeniørmuskulaturen.

Ikke alle G-klasser er like. I 2013 startet Mercedes produksjonen av den mektige Mercedes AMG 6×6 som tilbyr 6×6 portal axels. Kjøretøyet veier inn i en kolossal 4 tonn og kan reise 100mph på grunn av 536 hestekrefter V8 AMG-motor. Kjøretøyet koster nord for en halv million dollar eller mer.

Lignende modeller er »mer» oppnåelige G500 4×4² priset rundt 200-250k euro, og er også en terrengtank.

Men tittelen på den sprøeste off-road Mercedes-modellen går sannsynligvis til Mercedes E-klasse All-terrain 4×4². Mercedes hadde et par ekstra G500 4×4² å ligge rundt, og de bestemte seg for at det ville være en god idé å feste den på en familievogn.

Selv om alle disse kan virke litt barnslige og helt ubrukelige, er det viktig å huske at noen av de beste bilene som noen gang er laget kom fra prosjektingeniører gjorde på fritiden.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter