Hva er den dyreste luksusbilen?

Biler kan være dyre, men hvis du tror ingen er villige til å bruke millioner av dollar for et enkelt kjøretøy, tenk på nytt. De ultrarike har mye penger til rådighet, og hvis de vil ha en bil som viser frem den rikdommen til verden, er det mye å imøtekomme dem. Mens noen tenker på Aston Martin eller Rolls Royce som det dyreste kjøretøyet på veien i dag, er det andre som koster enda mer.

I skrivende stund er den dyreste luksusbilen i verden Bugatti La Voiture Noire, som selger for hele $ 18.68 millioner. Bugatti kom på scenen i 2019, så det er en nybegynner når det gjelder luksusbiler, men det har alle klokkene og fløytene som en bil med denne typen prislapp skal ha. La oss ta en nærmere titt.

Historien om Bugatti La Voiture Noire

La Voiture Noire, oversatt til å bety The Black Car, er produsert av Bugatti Engineering GmbH i Tyskland, og det er en offshoot av deres kjøretøy Chiron. Bilen ble introdusert på Bilutstillingen i Genève i 2019 og ble designet av Etienne Salome, en designer på Bugatti. Den har en langstrakt nese og en langstrakt bakre del, og kjøretøyets kropp er laget av karbonfiber og er håndbygget.

Mange av funksjonene som følger med bilen er hentet fra Bugatti Type 57 SC Atlantic, som ble utviklet i 1934 og fortsatt regnes som et av de mest verdifulle kjøretøyene i verden. Atlanterhavet hadde en art-deco-stil, og selskapet laget bare fire av dem. Tre av disse kjøretøyene er gjort rede for, men den fjerde bilen gikk tapt under andre verdenskrig. Eksperter spekulerer i at hvis bilen skulle bli funnet, ville den være verdt omtrent $ 100 millioner i dag. Atlanterhavet er fortsatt en av de mest ettertraktede luksusbilene i verden.

  Hva er den beste luksus SUV for eldre?

Hva gjør La Voiture Noire så spesiell?

Black Car har et mellommotoroppsett og unike funksjoner som vingespeil og en LED-baklysstripe. Det er en trim på kjøretøyet som går fra forsiden av bilen til den bakre spoileren, og ser mye ut som dorsalfinen som ble inkludert i selskapets Type 57 SC.

Den leveres også med en flytende frontrute og maskerte A-søyler. Når det gjelder motoren til La Voiture Noire, har den den samme som Chiron – en 8,0-liters quad-turbocharged W16-motor, men selskapet reviderte sterkt den syv-trinns dual-clutch girkassen og firehjulsdriftsystemet.

Andre funksjoner i La Voiture Noire inkluderer mykere spjeld og et revidert chassis, samt seks eksosrør som minner om design fra mange år siden. Hvis du lurer på hastigheten og kraften, bør du vurdere dette: Den svarte bilen har en motor med 1500 hestekrefter og 1,180 pund-meter dreiemoment. Hva dette betyr i praksis er at bilen kan gå fra 0 til 60 MPH på 2,5 sekunder, noe som er ganske bra. Takket være denne typen motor har bilen også en toppfart på 261 MPH.

Bilen har radikale nye hjul, en fascia som er skreddersydd og veldig aggressiv, og et stort opplyst merke i ryggen som staver navnet på merkevaren. Når du ser på kjøretøyet fra alle vinkler, skriker det praktisk talt «luksus», med sin super-slanke design, nydelige svarte farge og funksjoner som du sannsynligvis aldri har sett i noe annet kjøretøy.

  Luksusbiler med lave vedlikeholdskostnader

Den kombinerer luksus, eleganse og dynamikk slik at du får en bil som gjør kjøring ikke en nødvendighet, men noe du ser frem til hver dag i året.

 Noen mer interessante detaljer

Så langt er bare en bil av denne typen produsert, og den solgte for mer enn $ 12 millioner. Men kjøretøyet har nå en prisantydning på mer enn $ 18 millioner, som folk sikkert vil være villige til å betale. Det ble bygget for å feire Bugattis 110-årsjubileum og ble laget spesielt for en Bugatti-entusiast som hevdet å være fascinert av Atlanterhavet og ønsket noe lignende. Mens bilen er nesten en nøyaktig kopi under panseret som Chiron, på utsiden er det annerledes på mange måter.

La Voiture Noire ble jobbet med i årevis, slik at hver tomme av den var perfekt. Designerne hevdet at de jobbet på kjøretøyet til absolutt ingenting annet kunne forbedres, både i og utenfor kjøretøyet. Det er en to-seters, to-dørs kupé med buede linjer, en solid skulptur, og en aerodynamisk design som gjør kjøring det intet mindre enn fantastisk.

Bilen er slank og elegant delvis fordi signaturlinjene på siden er rundere og mildere enn de på Chiron.

I tillegg til å gå fra 0 til 60 MPH på bare 2,5 sekunder, kan bilen gjøre 0 til 124 MPH på 6,5 sekunder og 0 til 186 MPH på 13,6 sekunder. Den veier omtrent 3000 pund, og den har massive rotorer som måler 16,5 tommer foran og 15,7 tommer outback.

  Beste superbiler for høye sjåfører

Bremsene på kjøretøyet er åtte-stempel foran og seks-stempel bak, og hvert stempel har fått en unik størrelse slik at det feide området er maksimert. I tillegg, takket være noen få aerodynamisk designede deler, skaper de fremre rotorvarmeskjoldene faktisk en turbineffekt, noe som betyr at du får økt downforce når du kommer til marsjhastigheter.

Bugatti La Voiture Noire er absolutt et kjøretøy som vil få mye oppmerksomhet, delvis fordi det tilbyr topp kvalitet, et vakkert design som sjåfører vil elske å vise frem, og en prislapp de også kan skryte av.

 Andre dyre luksusbiler

Som du kan forestille deg, er det mange andre kjøretøy som er nesten like dyre som Bugatti La Voiture Noire. Her er noen av detaljene om disse:

  • Pagani Zonda HP Barchetta: $ 17.6 millioner
  • Bugatti hundre og ti: $ 9 millioner
  • Maybach Exelero: $ 8 millioner
  • Bugatti Chiron Super Sport 300+: $ 3.9 millioner
  • Gordon Murray T.50: $ 3.08 millioner

En annen merknad: Hvis du kan få tak i en Ferrari 250 GTO fra 1963, vær forberedt på å betale rundt $ 70 millioner for det!

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter