Hva er den raskeste elbilen

Elbiler blir sakte mer og mer populære, og med en slik økning i generell popularitet begynner EV-merker å omfatte mange forskjellige bilsegmenter. Tesla startet med bare en sportsbil, i dag selger Tesla 4 forskjellige modeller.

Produsenter som Audi, VW, Mercedes, Jaguar var ikke i nærheten av vanlige elbiler, men alle disse merkene tilbyr flere forskjellige elbiler som en del av deres utvalg i dag. Sannsynligvis den aller raskeste EV akkurat nå er Rimac  C_Two  eller  Aspark  Owl med en  hevdet  0-60mph tid på 1.8/1.7  sekunder.

Den raskeste elektriske sedan er den splitter nye Tesla Model S Plaid-utgaven. Denne varianten av Model S er angivelig  i stand til en sub 2 andre 0-60mph tid som er helt sinnssyk for en 4-seters familiebil. Porsche  Taycan  Turbo S klarer en 0-60 mph tid på rundt 2.3 sekunder på det aller beste-tilfelle scenario.

Den raskeste elektriske SUV på markedet er Tesla Model X med en 2.7 andre 0-60mph tid, og den snart-å-være-utgitt Model X Plaid har en hevdet 0-60mph av 2.5 sekunder. Disse tallene er uhørt når det kommer SUVer, og det viser bare den rene brute kraften en elektrisk motor possesses.

Raskeste superbil/hyperbil-elbiler 

Rask, dyr,stilig  og eksotisk. Elektriske superbiler og  hyperbiler rulles  sakte inn i produksjonen av mange forskjellige nykommere og mangeårige sportsbilprodusenter. Merker som  Rimac,  Aspark,Lotus,  Pininfarina, Neo og Tesla kommer alle til å gi ut sin versjon av den definitive EV-superbilen.

Starter med Rimac  og den nå legendariske Concept One, Mate  Rimac, en kroatiskgründer startet sin EV venture i 2007 da  han motoren byttet en 1984 BMW 323i for en elektrisk motor som senere brøt Guinness verdensrekord for den raskeste elbilen på planeten. Etter suksessen  til Concept One er  Rimac  nå klar til å slippe  C_Two.

  Hvor mye koster strømregningen din med en Tesla?

Den C_Two  tilbyr et nytt ytelsesnivå med en 1900 hestekrefter elektrisk drivlinje, en 256mph topphastighet,  og 2300 NM i dreiemoment.  Pininfarina  Batista bruker også samme drivlinje, og Lotus  Evija  tilbyr lignende kraft, men den veier 100 kg mindre enn  Rimac, og topphastigheten er vurdert til over 215 mph.

Aspark  Owl har den høyeste hevdet 0-60 mph tid på 1.69 sekunder, en 249mph topphastighet, og en begrenset løp på 50 kjøretøy. Det er verdt å nevne at Tesla også planlegger å slippe Tesla Roadster om noen år eller så, og Roadster bør også gjøre 0-60 mph sprint på mindre enn 2 sekunder.

Raskeste elektriske sedans

Sannsynligvis det mest konkurransedyktige EV-segmentet for øyeblikket er det elektriske sedansegmentet. Merker som Porsche, Audi,Mercedes  og Volvo prøver å konkurrere med Tesla om den beste elektriske sedanen på markedet.

Men den raskeste elektriske sedanen der ute er definitivt Tesla Model S Plaid-utgaven. En 1000hp elektrisk sedan med 1.99 sekunder hevdet 0-60mph tid og en topphastighet på 200mph gjør det til den raskeste elektriske sedan noensinne å bli produsert.

Porsche Taycan  Turbo  S kan ikke matche disse tallene, men  Taycan  Turbo S er ingen sløvhet.  Taycans  toppeffekt er vurdert til 761hp som er bra for en 0-60 mph tid på 2.3 sekunder og en topphastighet på rundt 160mph.

Audi har også nylig blitt med på festen medjeger fantastisk ser Audi RS E-Tron GT. E-Tron er basert tungt på Porsche  Taycan, men den er ikke så kraftig eller så rask som  Taycan. Disse tre er de raskeste og mest sporty elektriske sedans på markedet akkurat nå.

  Hva er så spesielt med Tesla?

Raskeste elektriske SUV-er

Elektriske SUV-er er sannsynligvis de mest imponerende av dem alle. SUV-er ble aldri bygget for å være raske eller atletiske, men Tesla tror absolutt ikke det. Foruten Model X, er det bare en  håndfull andre elektriske SUV-er som  kan komme nær som Faraday Future eller  Rivian  R1T /R1S.

Den nåværende Tesla Model X når 60 mph fra en stillstand på under 3 sekunder, 2.7 sekunder er den høyeste legitime 0-60mph tid Model X noensinne  fikk. Men den nye Plaid Model X er satt til å presse den elektriske SUV-grensen enda lenger med en latterlig hevdet 0-60mph tid på 2.5 sekunder. Ikkeloslittfor noe som ser ut som en blob.

Toppen-spec Faraday Future skal produsere rundt 1000hp, og Faraday sier at 0-60 mph-tiden til og med kan falle til 2,2 sekunder. Disse tallene er fortsatt ikke i nærheten av bekreftelse, men med en slik kraft på trykk, vil Faraday sannsynligvis ende opp i 2-3 andre regionen.

Rivian  R1T/R1S er også en  veldig rask elektrisk SUV. Rivian  hevder at denne SUV-en er bra for rundt 753 hestekrefter, noe som i teorien skal  gjøre  Rivian til en 3 sekunders 0-60 mph bil. Alle disse tallene er fantastiske for en SUV, og hvis dette er fremtiden, kan vi trenge spesielle førerkort for slike biler.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er den raskeste akselererende forbrenningsbilen?

ICE-biler er ikke så dyktige som noen elbiler er, og det vil de sannsynligvis aldri bli. Forbrenningsmotorer er designet for å tilby topp effekt ved et bestemt RPM-område, noe som betyr at forbrenningsmotorer må ødelegge for maksimal effekt.

  Hva er den beste SUV for en familie på 6?

Dette betyr at ICE-biler ikke kan gi det første slaget en elektrisk motor gjør, noe som betyr at vi mer eller mindre har nådd toppen 0-60 mph ganger forbrenningsbiler. Og de raskeste akselererende ICE-bilene som er til salgs nå er Porsche 911 Turbo S og Bugatti Chiron. Begge disse når 60 mph på rundt 2.4-2.5 sekunder.

Hvor fort kan elbiler komme?

Vi er bare i begynnelsen av EV-æraen, men topphastighetene vi til slutt kommer til å oppnå er kanskje ikke gode nok til å matche en ICE-bil. Selv om ICE-biler ikke er sammenlignbare når det gjelder akselerasjon, men når det gjelder toppfart, kan ikke elbiler matche en god gammel skitten fossilbrenselmotor.

Elektriske motorer tilbyr fortsatt ikke den øverste enden som Bugatti Chiron gjør for eksempel. Chiron nådde 300 mph for noen år siden, og en EV kommer nesten aldri til å matche eller overgå slike hastigheter.

Er vi klare for elbiler?

Egentlig ikke. Elbiler blir bedre og bedre, og det samme gjør infrastrukturen. Men nivåene av raffinement og brukervennlighet er ikke i nærheten av en ICE-bil, spesielt hvis du bor i et land som  er i haleenden av EV-revolusjonen.

Men i noen år kan dette endre seg. Inntil da kan vi nyte ICE-biler, og selv om 0-60mhp-tidene er langt tregere, anses en 0-60 mph tid på under 3 sekunder ikke treg på noen måte.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter