Hva er det beste året Porsche Boxster å kjøpe?

Gjennom fire forskjellige generasjoner av Porsche Boxster-serien er det mange flere og mindre levedyktige kjøpsalternativer. Men å velge den aller besteer  svært avhengig av hva du verdsetter mest.

Hvis du elsker en klassisk opplevelse, en tidløs mekanisk følelse,  og lukt, en godtbevart første-generasjon1996 Porsche 986 Boxster kommer alltid til å være en tempting forslag på grunn av lave priser. Tross alter det 986 modeller som startet det hele.

Jeger ikkeverdt å nevne at Porsche brukte3 år på å utvikle den første-genBoxster. Men hvis du vil ha den aller beste Porsche Boxster-modellen gjennom tidene, ikke overraskende ser du på den nye Porsche Boxster Spyder-modellen på grunn av den hørbare 911 hentet motoren.

Objektivt sett er den nye Boxster Spyder den beste Boxster-modellen gjennom tidene, og ærlig talt er tittelen velfortjent. Boxster Spyder vil sannsynligvis også beholde mesteparten av verdien gjennom årene, ogdeter ganske trygt å forutsi at 718 Boxster Spyder blir en fremtidig Porsche-klassiker.

1m  generasjon 986 Boxster

Porsche Boxster fra 986ble produsert mellom 1996-2004, og gjennom levetiden til 986 var det noen modeller som var bedre enn andre. Den å kjøpe ville sannsynligvis være en manuell 2.7L-modell    som    ofte hylles som entusiastene velger av gjengen. Prisene varierer fra $ 5-20k avhengig av de aktuelle modellene.

986 Boxster er ganske billige, men de er dyre å vedlikeholde, så hvis noe stort går galt, som overføringen, kan bilen avskrives. På grunn avdette  er det beste alternativet 2.7L fem-hastighet 986 fordi overføringen i denne modellen er overlegen sammenlignet med andre 986-modeller.

Det er også en haug med ettermarkedsdeler selskaper, hjul og dekk er enkle å skaffe noe kjøp, og hvis du ikke helt ødelegger bilen, er verdimessig 986 et anstendig alternativ. Du bør unngå seks-speed girkasse 986 modeller fordi de ikke er så pålitelige somfem-speedmodeller.

  Er Cayman en hardtop Boxster?

Men det største problemet med 986-generasjonen var den potensielle motoroppbyggingen på grunn av sviktende lageraksler. Og på grunn av dette mangler 986 kjøpssikkerhet selv om servicen ikke er så dyr.

2.  generasjon 987 Boxster

987 Boxster ble introdusert i 2004, og produksjonen varte til 2012. Du kan hente en 987 gen Boxster for så lite som $ 15 eller så høyt som $ 60k. Men den som skal gå for er Porsche Boxster Spyder.

Verdimessig er 987 Boxster Spyder ganske trygg, og den kan til og med klatre i verdi i de kommende årene. 987 er langt mer raffinert sammenlignet med 986, og nesten alle aspekter av vanlig bileierskap er mye bedre med 987-generasjonen.

Den beste andre generasjonen Porsche Boxster er den nevnte Boxster Spyder, denne modellen av Boxster var den aller første virkelig samleible Boxster modell. Mange tror at 2010-2012 987 Boxster Spyder-modellen er ekstremt undervurdert og at den faktisk er den beste Boxster-modellen gjennom tidene.

3rd  generasjon 981 Boxster

981-generasjonen av Boxster var Porsche som introduserte Boxster i storligaen. Prisene varierer nå fra $ 35k opp til $ 120k for noen modeller, og den beste Boxster-modellen av 981-generasjonen var Boxster 2014  GTS.

Verdimessig vil GTS sannsynligvis øke i verdi, og kanskje til og med nå den klassiske bilkultstatusen, men resten av 981 Boxster-modellserien vil sannsynligvis miste verdi etter hvert som tiden går. GTS regnes også som en av de beste Boxster-modellene gjennom tidene, men prisene er godt over $ 100k.

  Lager Porsche en minivan?

4. generasjon 718 Boxster

Den 718 generasjonen av Boxster ble utgitt tilbake i 2016, og vil snart opphøre produksjonen med den forestående ankomsten av  Cayman  GT4RS. 718 var ganske kontroversiell fordi Porsche begynte å bruke en 4-sylindret turboladet motor som ikke er i nærheten så spennende som de forrige seks-sylindrede Boxster-motorene.

Men for GTS- og Boxster Spyder-modellene har Porsche beholdt den sonorøse 911 hentet flat-seks. Selv om Boxster GTS er en enorm bil, er 718 Boxster Spyder i en egen liga. 718 Boxster Spyder er bestemt til å bli en fremtidig klassiker, og kan like gjerne være den aller  siste virkelig gammeldagse naturlig aspirerte Boxster-modellen i begrenset opplag.

Selv om 2014 Boxster GTS og 2012 Boxster Spyder er sammenlignbare med 2021 Boxster Spyder, 2021 Boxster Spyder krysser  langt flere bokser, og det er en all-around bedre bil. Men disse tre er sannsynligvis de beste Boxster-modellårene gjennom tidene.

Delen Vanlige spørsmål

Er en Porsche Boxster verdt pengene?

Svaret på dette spørsmålet er svært pålitelig på den spesifikke modellen du er interessert i. Å betale $ 60 000 for en 4-sylindret 718 Boxster helt på slutten av produksjonen er ikke akkurat alt som anbefales.

Men hvis du klarer å kjøpe en 718 Boxster Spyder tilutsalgspris, er det absolutt verdt prisen fordi disse modellene vanligvis handler med en premie over klistremerkeprisen. Men generelt er Boxsters  for det meste et godt kjøp, de mister ikke for mye verdi, og hvis du går for mer begrensede modeller,er det ettrygt alternativ.

  Beste sykkelstativ for Porsche Cayenne

Bør jeg kjøpe en $100k+ Boxster GTS eller en 911?

Noen tror faktisk at Boxster er en fattig mann 911, men dette er ekstremt ubegrunnet. En Boxster / Cayman-plattform er langt annerledes, og likhetene mellom 911 og Boxster er der, men de er ikke så uttalt som noen kanskje tror.

En 2014 Boxster GTS er uten tvil en bedre bil enn de fleste 911 modeller. Kanskje hvis du var i stand til å skaffe en $ 100k 991 GT3 i god stand, kan du ha det morsommere hvis du foretrekker 911-plattformen. Men i det lange løp er Boxster GTS definitivt en bedre investering.

 Hvilken Porsche Boxster-modell er den beste investeringen?

2012 Boxster Spyder, 2014 Boxster GTS, 2021 Boxster Spyder. Disse tre er bestemt for fremtidig klassisk status, og kanskje noen få jubileumsunder-  2000 enheter,  begrenset-utgavemodeller som  2004 550 S AE kan også bli fremtidige klassikere på grunn av ekstremt begrensede produksjonstall.

Men vi  bør nyte disse bilene mens  vi  kan, ikke bare la dem være i garasjen din for investeringsformål. Moderne tider er ganske  utilgivelige  for  forbrenningsbiler, og hvem vet, snart kan de bli foreldet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter