Hva er så spesielt med Tesla?

Tesla har ikke bare endret populariteten til elbiler, men det er også for tiden verdens mest verdifulle bilselskap.  Men hva gjør Tesla så spesiell?

Tesla er spesiell på grunn av de mange fordelene den tilbyr over andre bilprodusenter. Sammenlignet med andre avanserte biler, er Teslas morsomme, enkle og glatte å kjøre. I tillegg er de miljøvennlige, komfortable, trygge, stillegående i drift, og har stor lagringskapasitet.

Kort sagt, en Tesla har nesten alt du kan ønske deg i en moderne bil. Det er derfor mange mennesker refererer til det som fremtidens bil. Takket være den avanserte teknologien, utvidet garanti og enkel programvareoppgradering som den kommer. 

Her er hva som gjør Tesla så spesiell:

Utmerket design

Til tross for å være en elektrisk bil, tilbyr Tesla noen av de beste bildesignene på markedet. Dette inkluderer både eksteriør og interiør. Ta for eksempel den nye Tesla Model S. Denne bilen er virkelig vakker med et design som konkurrerer med de beste i markedet.

Ingen drivstofftank

En annen grunn til at Tesla elektriske biler er spesielle er at de ikke har en drivstofftank. I stedet er de utstyrt med en veldig stor batteripakke som har energilagringsceller, kjølesystem og noen elektriske kontroller. Disse er plassert i en flat boks mellom rammeskinnene, under gulvpannen.

Lagring foran

I tillegg til å mangle en drivstofftank, kommer dette kjøretøyet heller ikke med en motor, noe som betyr at motorrommet foran på bilen er et annet lagringsområde. Dette er i motsetning til andre elbilprodusenter som setter ladere, kraftomformere, elektroniske kontroller og til tider elektriske motorer under fronthetten.

Ekstremt trygg bil

Noe av det som setter Tesla over mange high-end biler er sikkerheten. Tesla er blant de høyest rangerte bilene når det gjelder sikkerhet. For eksempel har Tesla Model X en 5-stjerners sikkerhetsvurdering på tvers av alle kategorier fra National Highway Traffic Safety Administration.

  Krever Teslas mye vedlikehold?

Raskere akselerasjon

Når det gjelder akselerasjon, slår ingenting Tesla, inkludert BMW. Ta for eksempel Tesla Model S, som kan akselerere fra 0 til 60 på 2,28 sekunder. Dette er langt over konkurransen, da de nærmeste konkurrentene kan akselerere fra 0 til 60 mph på 3 til 4 sekunder.

Enkel å kjøre og kontrollere

En av de største fordelene med å ha en Tesla er brukervennligheten. I motsetning til tradisjonelle kjøretøy som har mange brytere, knotter, myke knapper og styrespaker, inkluderer ikke Teslas disse tingene. Tvert imot kommer denne EV-en med en stor, midtmontert, 17-tommers skjerm som styrer alt.

Lett å vedlikeholde

Siden Tesla ikke kommer med mange bevegelige deler som andre kjøretøy, er regelmessig vedlikehold enkelt og mindre kostbart. Teslas drivlinje har rundt 17 bevegelige deler, sammenlignet med de 200 delene som finnes i et tradisjonelt forbrenningsdriv.

Som et resultat kan du kontrollere bilen din fra en sentral skjerm og trenger ikke å håndtere mange knotter eller knapper. De eneste knappene du vil komme over er hanskeboksutløsningen og farelysene. Speedometer- og energisysteminformasjonen projiseres digitalt på skjermen som vender mot driveren.

Utmerket batteristrøm

Teslas batterisystem skiller det fra alle andre batterielektriske biler (BEVs). Mens andre EV-produsenter bruker lommeformat litium-ion eller store flate battericeller, bruker Teslas batterier med nikkel-kobolt-aluminiumskjemi sylindrisk format. Disse batteriene har 50% mer energitetthet enn de som er omtalt i andre BEV-celler.

  Hva er de dårlige tingene med Tesla?

Derfor har Tesla lang rekkevidde og høy ytelse. På toppen av det har Tesla en 10 kW lader som lader raskere enn andre ladere på markedet. De fleste BEVs bruker en 6,6 kW lader som bare kan ta på juice fra et nivå 2240 volt hjem.

Trådløse oppdateringer

Tesla tilbyr vanligvis programvareoppdateringer for bilene sine og leverer dem trådløst når det passer sjåføren. De fleste av disse oppgraderingene er gratis og vil oppdatere forskjellige funksjoner på kjøretøyet. For eksempel var en av de siste oppgraderingene for modell Xs unike falkevingedører.

Lavere avskrivningsverdi

Sist, men ikke minst, er Tesla så spesiell på grunn av sin lave avskrivningsverdi sammenlignet med andre luksusbiler. Dette er noe som mange high-end biler ikke kan skryte av, da de avskriver veldig raskt i det øyeblikket de forlater tomten. Tesla har en avskrivningsverdi på rundt 58% etter 3 års eierskap. 

Vanlige spørsmål om Tesla

Hvorfor blir Tesla Motors mer populært daglig?

Tesla blir populær på grunn av sin eksepsjonelle ytelse, komfort, sikkerhet og effektivitet. På toppen av det hele er Tesla elektriske biler veldig praktiske, da selskapet har installert et superladernettverk over hele USA gratis. Dessuten er disse bilene enkle å vedlikeholde og har en høy videresalgsverdi.

Hva er noen av Tesla Motors store innovasjoner?

Selv om Tesla har hatt noen viktige innovasjoner gjennom årene, oppveier noen oppfinnelser andre. Disse inkluderer den utrolige batterirekkevidde som dekker opptil 400 kilometer i Tesla Roadster. Andre topp innovasjoner inkluderer batterisikkerhet, utmerket ladetid, distribusjonsnettverk og infrastruktur for ladestasjoner.

Hvorfor kjøpe en Tesla?

Å kjøpe en Tesla er ikke bare en god investering, men du kan være sikker på å videreselge bilen til en større verdi enn andre high-end kjøretøy. I tillegg er Tesla-kjøretøy trygge, kraftige, effektive og komfortable. Du trenger heller ikke å bekymre deg for utslipp av kjøretøy, da bilen er miljøvennlig.

  Hva er den raskeste elbilen

Når det gjelder vedlikehold og reparasjoner, vil du bli overrasket over å høre at kjøring av en Tesla er veldig kostnadseffektivt med lite eller ingen vedlikehold nødvendig. Siden du ikke trenger gass, er det få deler du må bekymre deg for når det gjelder slitasje.

Er Tesla fremtiden for motorindustrien?

Dette er et spørsmål som har fremkalt en stor debatt i bilfora. Det er vanskelig å argumentere mot at Tesla er fremtidens bil, da den bare har eksistert i 17 år. Selv om noen kanskje hevder at Tesla ikke er fremtidens bil, er det imidlertid den mest avanserte bilen akkurat nå.

Avsluttende tanker

Tesla er en spesiell bil på grunn av sin enkle kjøring, vedlikehold og pålitelighet. Denne elbilen er også trygg, fungerer på et høyt nivå, og er veldig effektiv. Du trenger ikke å bekymre deg for bensin når du arbeider med Tesla. Og hvis du vil oppgradere til den nyeste Tesla-modellen, kan du selge bilen din til en fantastisk pris siden den har en veldig lav avskrivningsverdi.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter