Hva er ulempene med en hybridbil?

De siste årene har vi vært vitne til en revolusjon. Store V12- og V10-motorer erstattes med mindre forskyvning og turbolading, og forbrenningsmotoren   som helhet er potensielt på vei ut.

Bilindustrien beveger seg sakte mot elektrisitet, og noen merker som Audi planlegger å fullstendig stoppe utviklingen av nyere forbrenningsmotorer. Men per nå er ladeinfrastrukturen fortsatt i sin spede begynnelse, og bekvemmeligheten kan ikke sammenlignes medbensindrevnebiler.

Og i en slik overgang kan det være en god ide å velge en hybrid. Tross alt er en hybrid en overgang mellom en vanlig forbrenningsmotor en full-on elbil. Men hybrider er ikke perfekte, de er dyre,komplekse  og kostbare for å sikre.

Dessuten produserer de fortsatt mange fossile drivstoffutslipp, og vedlikeholdskostnadene er høyere sammenlignet med en EV eller en forbrenningsmotorbil. Batterier blir ikke resirkulert og hybrider er tunge og ikke så morsomme å kjøre dynamisk.

Hybride innkjøpskostnader for kjøretøy

Hybrider er ikke så populære som noen produsenter forventet at de skulle være. Som sådan er det ikke så  økonomisk gunstig å utvikle en slik bil. Hvis du vil tjene penger, må du øke inngangsprisen fordi utviklingskostnadene er høye.

Selv om noe som en V8-motor koster mest penger å utvikle i disse dager, elsker folk V8s, og nok folk vil kjøpe en V8 for at de skal være økonomisk gjennomførbare for utvikling. Du kommer imidlertid til å amortisere kostnadene for en hybrid  gjennom statlige insentiver, men ikke med mye.

Nivåer av kompleksitet

Hybrider tilbyr i hovedsak minst to motorer, noe som gjør dem mye mer komplekse sammenlignet med en vanlig ICE-bil. Når en produsent ønsker å maksimere effektiviteten, vil de vanligvis pare en mindre bensinmotor med en elektrisk motor.

  Mest pålitelige europeiske biler gjennom tidene

Men bensinmotoren er også vanligvis turboladet eller superladet, eller til og med begge deler noen ganger. For eksempel tilbyr Volvo en bensinmotor som  er turboladet, superladet,  og assistert med en elektrisk motor. Og en slik kompleksiteter  nødt til å bryte, og når det gjør det,vil detkoste deg.

Hybridforsikringskostnader

Med så høye kompleksitetsnivåer går også forsikringsprisene opp. Hybrider har en tendens til å være dyrere åforsikre av to grunner først og fremst. De er dyrere å utvikle, betjene og vedlikeholde. Videre kjøper folk hybrider for å dekke mange miles, og de fleste mekanikere der ute er kanskje ikke dyktige nok til å jobbe med en hybrid.

Det tar mer tid å betjene en hybridmotor, og tilgjengeligheten av deler er betydelig verre sammenlignet med en vanlig ICE-bil. Dette segmentet er fortsatt for ungt og ikke så populært, og det er  ikkesannsynlig at dette kommer tilå endre seg så  snart.

Miljøeffekter av hybridbiler

I teorien er hybrider rene hvis  du bare bruker forbrenningsmotoren ved visse anledninger når du trenger mer kraft eller går tom for juice. Men i praksis har folk en tendens til å bruke forbrenningsmotorene sine hele tiden.  Hybrider er faktisk  bedre for miljøet, men bare hvis du bruker dem som sådan.

Og faktum er at de fleste ikke gjør det. Hybrider er ikke så kraftige i de fleste tilfeller,og hvis du vil maksimerebilens ytelse, vil du sannsynligvis bruke forbrenningsmotoren hele tiden.

Vedlikeholdskostnader for hybridbiler

I teorien trenger hybridbiler mindre vedlikehold, da stressnivåene disse bilene tåler vanligvis ikke er så intense. Men fra tid til annen er vedlikehold nødvendig for at du skal holde bilen i riktig stand, og slikt vedlikehold koster mer.

  Er biler med turbo pålitelige?

Spesielt hvis du må bytte batteri, da batterier kan koste oppover $ 2000. Når det er sagt, har de fleste produsenter en tendens til å garantere batteriene sine i opptil 10 år eller 150 000 miles. Men etter det erdetopp til deg å opprettholde det.

Hybrider er tunge

De siste årene har biler vært  ekstremt tunge. For et tiår eller to siden var en to-tonns sedan ikke så vanlig, men i dag er det det. En slik tung bil påvirker mange ting som generell drivbarhet og sikkerhet.

Det tar mer tid for slike biler å stoppe eller akselerere til motorveihastigheter, som alle påvirker trafikkflyten. Og i en jevnt  av en ulykke er slike biler i stand til å produsere  enorm ødeleggelse.

Hybrider er ikke dynamiske

Porsche 918, McLarenP1  og Ferrari LaFerrari er hybrider og er noen av de mest dynamiske bilene i moderne tid. Men de fleste hybrider er det motsatte, de er for tunge og for store til å føle seg underholdende å kjøre.

De mangler smidighet og hele drivverket har en tendens til å være lat og ikke-lineær. De føler seg også noen ganger måteårobotisere og syntetisk som ytterligere nedgraderer moroa.

Delen Vanlige spørsmål

Er det verdt å kjøpe en hybrid?

Hvis du virkelig drar nytte av den elektriske motoren, og du ikke har noe imot de ekstra kostnadene, så er det det. Videre, hvis du planlegger å gå over til en EV snart, er en hybrid absolutt verdt å vurdere.

  Hva er de beste kompakte bilene for sikkerhet og pålitelighet?

Etter hvert som verden fortsetter å forandre seg, blir hybrider hyppigere og mer raffinerte. Som sådan er disse bilene vel verdt å kjøpe.

Er hybridbiler mindre pålitelige?

Ja, det er de, men ikke så mye. En studie av 55k kjøretøy konkluderte med at hybridbiler faktisk er mindre pålitelige enn deres bensin- og diesel kolleger. Men bare ca 15% av hybridbiler led et problem, noe som ikke er mye.

Når det er sagt, hybrider forbedrer seg raskt, og om noenårvil  vi sannsynligvis ha hybrider som er like pålitelige som deres gass- og diesel kolleger.

Varer hybrider lenger?

Ifølge noen utsalgssteder har hybridbiler en tendens til å vare lenger enn deres gass- ogdieseldrevnekolleger. Årsaken er at garantier har en tendens til å dekke batteriene i opptil 10 år eller 150 000 miles i gjennomsnitt.

Og hvis du tar godt vare på hybriden din, bør den vare lenge.  Per nå er Toyota merket hvis batterier har en tendens til å vare lengst, noe som ikke er overraskende med tanke på at Toyota er det mest pålitelige bilmerket på markedet en stund nå.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter