Hva er ulempene med en Tesla?

Tesla er utvilsomt det beste elbilmerket på markedet. Men før du bruker mye av dine hardt opptjente penger for å kjøpe en Tesla, må du vite fordeler og ulemper. Før vi ser på Teslas proffer, hva er noen av ulempene med å eie en Tesla?

Tesla har flere tilbakeslag som inkluderer høye startkostnader, høye reparasjonskostnader, batteriforringelse, manglende interiør, mangel på servicesentre, batteriforringelse, lav slepekapasitet og høy forsikringspremie. Det er imidlertid en god ide å veie fordeler og ulemper før du bestemmer deg for om du skal kjøpe eller ikke. 

Her er noen av Tesla-ulempene:

 • Høye startkostnader

Det største tilbakeslaget til Tesla-biler er deres opprinnelige pris. Derfor lovet Elon Musk å bygge Tesla-biler som vil koste minst 25 000 dollar. For øyeblikket koster den billigste Tesla rundt $ 41,000 XNUMX, noe som er ganske høyt.

 • Mangel på servicesenter

En annen utfordring som Tesla-bileiere står overfor er mangelen på servicesentre. Ja, Tesla kan ha servicesentre rundt om i landet, men de distribueres ikke jevnt som andre store bilmerker. Dessuten tar Teslas servicesentre lang tid å svare på eller planlegge vedlikehold.  

 • Høye reparasjonskostnader

Selv om Tesla er mer pålitelig enn vanlige luksusmerker som Mercedes og BMW, kan bilen dyrt å reparere enn selv tradisjonelle bilmerker. Dette er fordi hvis du kommer inn i en ulykke, kan det hende du må betale mye penger for å få bilen reparert. For eksempel vil en enkel bulk koste deg over $ 7,000.

 • Høy forsikringspremie

På grunn av de høye kostnadene ved reparasjon og vedlikehold, sammen med at det er upålitelig, er Teslas forsikringspremier noe høyere. Derfor bør du være klar til å betale over bransjegjennomsnittet for å få teslaen din forsikret.

 • Nedbrytning av batteri
  Hva er de dårlige tingene med Tesla?

En annen stor ulempe med å eie en Tesla er at batteriet forringes etter en tid. Som et resultat vil du miste rekkevidden, og du vil også bli bedt om å kjøpe et nytt batteri. Dette er mer voldsomt i kaldere områder der batteriet forringes raskere.

 • Lengre reparasjonstid

Hvis bilen din har et problem og du må besøke Tesla-servicesenteret, må du kanskje vente i dager eller måneder for å få den reparert. Til tross for at Tesla øker salget og bilproduksjonen, er det begrensede Tesla-servicesentre.

 • Ganske farlig

Som de fleste helelektriske biler er Tesla også stille i drift, noe som kan være farlig for sjåføren og andre bilister. Siden en annen sjåfør ikke vil høre bilen nærme seg med mindre de ser den, kan en ulykke skje når som helst.

 • Lackluster interiør

Når du sammenligner Tesla med andre luksusbilmerker som Mercedes-Benz, vil du oppdage at Teslas interiør mangler litt. Så hvis du ønsker et mer luksuriøst og komfortabelt interiør, er Tesla ikke løsningen.

 • Lav slepekapasitet

Hvis du elsker å taue ting på baksiden av bilen din, er Tesla ikke et godt valg. Dette er fordi den har lav slepekapasitet. Den eneste Tesla-modellen med god slepekapasitet er Tesla Cybertruck.

 • Dårlig byggekvalitet

Tesla kan være populær for sin teknologi, men den har dårlig byggekvalitet. Kjøpere har tidligere klaget over panelhull, malingsproblemer og rattles. Disse kan tvinge deg til å returnere bilen til produsenten for å løse problemene.

 • Dekk slites ut raskere

Siden Teslas  består av batteripakker, er disse bilene ganske tunge. Som et resultat må du kanskje bytte dekk etter noen kilometer.

  Hva skjer når Teslaen din går i stykker?

Hva er fordelene med å eie en Tesla?

 • Vakker bil

Tesla produserer noen av de vakreste kjøretøyene i markedet. Takk hovedsakelig på grunn av deres minimalistiske design som gjør dem tiltalende for mange bilelskere.

 • Velspredning av superladestasjoner

Et av de største salgsargumentene til Tesla er at de har godt spredte superladestasjoner over hele verden. Dette betyr at folk som elsker å reise ikke vil bli strandet underveis, da de lett kan lade opp bilene sine.

 • Lav avskrivningsverdi

Det er mange luksuriøse kjøretøy som faller nesten 20% i verdi når de kjører av utstillingslokalet. Et godt eksempel er en BMW. Dette er imidlertid ikke tilfelle med Tesla, da selv en brukt Tesla vil koste mye.

 • Kostnadsbesparelser for drivstoff

I motsetning til ICE-biler krever ikke Tesla drivstoff for å kjøre. Derfor trenger du ikke å bekymre deg for kostnadene for drivstoff som stiger eller faller, eller til og med stiller seg opp på pumpen.

 • Stillere drift

I motsetning til bensindrevne biler er Teslas  veldig stille i drift, noe som betyr at du ikke vil bli plaget av støy når du kjører hjem.

 • Sikkerhet for kjøretøy

Når det gjelder sikkerhet, er Tesla blant de sikreste bilene på markedet. En stor del av dette er på grunn av autopilotfunksjonen som Tesla tilbyr.

 • Avansert infotainmentsystem

Tesla kan skryte av et av de mest avanserte infotainmentsystemene på markedet. Hver Tesla kommer med en stor skjerm som gjør det enkelt å betjene sine avanserte biler.

 • Selvkjørende teknologi

Dette er en av funksjonene som gjør at Tesla skiller seg fra andre avanserte kjøretøy. Selvkjørende funksjonen gjør det morsomt og trygt å kjøre denne bilen samtidig.

  Er Tesla god i snøen?

FAQ

Er elbiler miljøvennlige?

Sammenlignet med ICE-biler er elbiler miljøvennlige. Dette er fordi de ikke bruker bensin som produserer karbondioksid, noe som ender med å forurense miljøet. Derfor kan elbiler bidra til å oppnå renere luft og færre klimagasser.

Er det sant at elbileiere får skattefradrag?

Ja, det gjør de. Opprinnelige eiere av Tesla eller andre helelektriske biler kan få kreditt på selvangivelsen bare for å ha en bil som er bra for miljøet. Du må imidlertid vite det fine trykket som følger med slike skattesituasjoner. Likevel kan du få opptil $ 7,500 i kreditt i noen stater. 

Hvorfor elsker folk Teslas  selv med sine mangler?

Ja, Tesla kan ha flere tilbakeslag, men dette betyr ikke at det er en dårlig bil. Totalt sett oppveier fordelene med Tesla ulempene. Dessuten elsker de fleste Tesla på grunn av sin avanserte teknologi, selvkjørende funksjon og enestående rekkevidde. På toppen av det har Tesla et utmerket superladernettverk.

Bunnlinjen

Før du kjøper en Tesla, er det viktig å finne ut fordeler og ulemper. Dette vil hjelpe deg med å ta et informert valg og se om du kan håndtere ulempene som Teslas  kommer med. Noen av de viktigste tilbakeslagene til Tesla-motorer inkluderer høye startkostnader, batteriforringelse, høye forsikringspremier og lengre reparasjonstid.

Alt i alt, hvis du sammenligner fordelene og ulempene ved Tesla, vil du oppdage at fordelene oppveier ulempene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter