Hvilke Mercedes-modeller er alle-hjulet stasjonen (AWD)

Det første AWD-systemet som noen gang er montert på en Mercedes, dateres tilbake til 1987 og W124 Mercedes E-klasse. Helt siden da har Mercedes klart å pakke AWD-systemet i mange forskjellige modeller, alt fra A-klasse hatchback helt opp til flaggskipet S-Klasse.

I dag kan alle Mercedes-modeller utstyres med et 4MATIC AWD-system.   First-generasjon AWD-systemet var et ganske grunnleggendedobbeltlåsendedifferensialsystem, og Mercedes har introdusert 4MATIC + i 2017 for E63 AMG S som det mest avanserte AWD-systemet hittil.

Mercedes AWD sedans

C-klasse Mercedes er den mindre Mercedes sedan som handler for $ 51k for C300 4MATIC-versjonen. C300 4MATIC koster $ 10k mer enn RWD  C300, men den inkluderer premiumpakken og den utvendige belysningspakken. Denne versjonen tilbyr en innebygd 4-sylindret 2.0L turbo med 255hp og en 23-33 MPG US kombinert.

E-klasse Mercedes er den mellomstore premium sedan som handler for $ 57k for E350 4MATIC-versjonen. Denne versjonen er utstyrt med samme motor som finnes i C300 4MATIC og tilbyr samme effekt og effektivitet. E450 4MATIC tilbyr også et AWD-system for $ 62k og en 362hp 3.0L innebygd 6-sylindret  motor  med EQ Boost-teknologi.

Hvis du vil ha et AWD  Mercedes-flaggskip S-klasse,  vær klar til å betale rundt $ 100k for S450 4MATIC, eller $ 107k for S560 4MATIC. S450 kommer med en 3.0L inline turbo med 362hp og en anstendig 18-28MPG US. 560 leveres med en 4.0L  BiTurbo  V8 med 463hp og 17-27MPG amerikanske drivstoffeffektivitetsvurderinger.

Mercedes AWD SUV-er

Den 2021 Mercedes GLA250 SUV er oppføring-nivå subcompact Mercedes SUV crossover som handler for om $36k for den vanlige versjonen, og $38k for AWD 4MATIC versjon av GLA 250. GLA250 tilbyr en 2.0L inline 4 turbo med 221hp og 24-33MPG amerikanske drivstoff rangeringer.

  Mercedes EQC MOT Tesla

Den 2021 Mercedes GLB tilbys også med AWD hvis du velger GLB250 4MATIC versjon som handler for ca $46k. Denne versjonen av GLB tilbyr samme powerplant som den som  finnes i GLA250.

Hvis du vil ha den mellomstore bestselgeren Mercedes SUV GLC,  kan du velge mellom to forskjellige 4MATIC-modeller.   Den første er $ 45k GLC  300 4MATIC med en 2.0L innebygd 4 med 255hp og en anstendig 21-28 MPG US, eller en $ 52k GLC350e hybrid som tilbyr samme motor, pluss en elektrisk motor for en kombinert effekt på  315hp.

Den mellomstore GLE kan også velges ut med et 4MATIC AWD-system, som starter med $ 57k GLE350 4MATIC med en 2.0L 4-sylinder med 255hp. Den neste i linjen er $ 62k GLE450 4MATIC med en 3.0L innebygd 6-sylinder med 362hp. Hvis du vil ha den beste, kraftigste versjonen av GLE, er $ 79k GLE580 med en 483hp 4.0L 8-sylinder den å kjøpe.

Mercedes SUV flaggskipet er GLS, og GLS kommer  med et AWD-system som standard, så uansett om du går for 6-sylindret $ 76k GLS450 eller nesten $ 100k 8-sylinder GLS580, får du 4MATIC-systemet inkludert.

Mercedes AMG AWD

Alle disse nevnte 4MATIC-systemene er utviklet for enten komfort og sikkerhet, eller off-road evner, men AMG 4MATIC-systemer er rettet mot å gi et atletisk og dyktig AWD-system som ikke tar bort fra den rene gleden av å kjøre.

  Hvilken er bedre - Infiniti eller Mercedes?

Mercedes AMG 4MATIC-systemer er mye mer variable enn vanlig når det gjelder kraftlevering til en bestemt aksel. AMG har en tendens til å sende mest mulig av kraften til bakhjulene når forholdene tillater det, mens en mer vanlig 4MATIC er for det meste rettet mot sikkerhet, komfort og enkel kjøring.

I 2017 debuterte Mercedes neste generasjon av 4MATIC-systemet kalt 4MATIC+, dette systemet ble utviklet på E63 AMG S-modellen, og festtrikset til dette systemet er hele bakhjulet-stasjonskonfigurasjon med bare et trykk på en knapp.

Dette gjorde det også mulig for E63 å tilby en bestemt driftmodus, som ville koble fraforakselen, og gjøre E63 til en full-onbakhjul-drive hooligan.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes 4MATIC bedre enn Audi Quattro eller BMW xDrive?

Det er ganske vanskelig å velge det beste systemet av de tre fordi du ikke er i stand til å finne en bil som  tilbyr alle tre av disse. Dette er alle merke-spesifikke AWD-systemer, og sammenligning av dem er ganske urettferdig, men spesifikasjonene til hvert enkelt system og prioriteringen av hver enkelt er forskjellig ganske substantially og er absolutt verdt å nevne.

Mens Mercedes prioriterer komfort og enkel kjøring, er 4MATIC-systemet knapt merkbart,  BMW er derimot for det meste skreddersydd for en sportier dynamisk kjøreopplevelse, noe som betyr at  xDrive legger vekt påbakhjulsdrift.    

Audi er rettet mot å balansere de to for optimalt grep og sikkerhet. Audis er de å kjøpe hvis du ønsker en AWD system for ugunstige værforhold, BMW for dynamisk kjøring, og Mercedes for enkel å reise.

  Hvilken bil er bedre enn en Mercedes-Benz?

Gir det noen mening å ikke velge 4MATIC-systemet på noen Mercedes-modeller?

Vel,  det kommer an på. Hvis du lever i et sørlig klima, og du ikke opplever for mye snø eller regn, vil et vanlig RWD-system være tilstrekkelig. Videre er noen modeller som GLA eller C-klassen ikke uvanlige med RWD-systemer, men GLE og GLC er det.

Dette betyr at det er sterkt anbefalt å velge 4MATIC-systemet på SUVene, da det gjør det mer av en SUV, og den endelige videresalgsverdien vil bli sterkt påvirket hvis din ikke-4MATIC-modell går mot alle de andre overveiende 4MATIC-systemutstyrte bilene.

Er Mercedes FWD eller RWD som standard?

Mercedes biler er overveiende RWD, og bare 4  biler bruker FWD arkitektur. GLA, B, CLA og A-klasse hatchback er FWD. Resten av Mercedes-serien er enten RWD eller AWD. Når det gjelder SUVer, kommer GLS og G-klasse med 4MATIC som standard, og resten av SUV-serien tilbyr et 4MATIC-alternativ.

AMG-er begynner også å bli tilbudt med et AWD-system også. Dette er fordi et AWD-system gir bedre grep og ytelse, og de nyeste 4MATIC+ systemene lar deg bytte til RWD bare hvis du ønsker det.

James May

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter