Hvilke Mercedes-modeller er alle-hjulet stasjonen (AWD)

Det første AWD-systemet som noen gang er montert på en Mercedes, dateres tilbake til 1987 og W124 Mercedes E-klasse. Helt siden da har Mercedes klart å pakke AWD-systemet i mange forskjellige modeller, alt fra A-klasse hatchback helt opp til flaggskipet S-Klasse.

I dag kan alle Mercedes-modeller utstyres med et 4MATIC AWD-system.   First-generasjon AWD-systemet var et ganske grunnleggendedobbeltlåsendedifferensialsystem, og Mercedes har introdusert 4MATIC + i 2017 for E63 AMG S som det mest avanserte AWD-systemet hittil.

Mercedes AWD sedans

C-klasse Mercedes er den mindre Mercedes sedan som handler for $ 51k for C300 4MATIC-versjonen. C300 4MATIC koster $ 10k mer enn RWD  C300, men den inkluderer premiumpakken og den utvendige belysningspakken. Denne versjonen tilbyr en innebygd 4-sylindret 2.0L turbo med 255hp og en 23-33 MPG US kombinert.

E-klasse Mercedes er den mellomstore premium sedan som handler for $ 57k for E350 4MATIC-versjonen. Denne versjonen er utstyrt med samme motor som finnes i C300 4MATIC og tilbyr samme effekt og effektivitet. E450 4MATIC tilbyr også et AWD-system for $ 62k og en 362hp 3.0L innebygd 6-sylindret  motor  med EQ Boost-teknologi.

Hvis du vil ha et AWD  Mercedes-flaggskip S-klasse,  vær klar til å betale rundt $ 100k for S450 4MATIC, eller $ 107k for S560 4MATIC. S450 kommer med en 3.0L inline turbo med 362hp og en anstendig 18-28MPG US. 560 leveres med en 4.0L  BiTurbo  V8 med 463hp og 17-27MPG amerikanske drivstoffeffektivitetsvurderinger.

Mercedes AWD SUV-er

Den 2021 Mercedes GLA250 SUV er oppføring-nivå subcompact Mercedes SUV crossover som handler for om $36k for den vanlige versjonen, og $38k for AWD 4MATIC versjon av GLA 250. GLA250 tilbyr en 2.0L inline 4 turbo med 221hp og 24-33MPG amerikanske drivstoff rangeringer.

  Mercedes EQC MOT Tesla

Den 2021 Mercedes GLB tilbys også med AWD hvis du velger GLB250 4MATIC versjon som handler for ca $46k. Denne versjonen av GLB tilbyr samme powerplant som den som  finnes i GLA250.

Hvis du vil ha den mellomstore bestselgeren Mercedes SUV GLC,  kan du velge mellom to forskjellige 4MATIC-modeller.   Den første er $ 45k GLC  300 4MATIC med en 2.0L innebygd 4 med 255hp og en anstendig 21-28 MPG US, eller en $ 52k GLC350e hybrid som tilbyr samme motor, pluss en elektrisk motor for en kombinert effekt på  315hp.

Den mellomstore GLE kan også velges ut med et 4MATIC AWD-system, som starter med $ 57k GLE350 4MATIC med en 2.0L 4-sylinder med 255hp. Den neste i linjen er $ 62k GLE450 4MATIC med en 3.0L innebygd 6-sylinder med 362hp. Hvis du vil ha den beste, kraftigste versjonen av GLE, er $ 79k GLE580 med en 483hp 4.0L 8-sylinder den å kjøpe.

Mercedes SUV flaggskipet er GLS, og GLS kommer  med et AWD-system som standard, så uansett om du går for 6-sylindret $ 76k GLS450 eller nesten $ 100k 8-sylinder GLS580, får du 4MATIC-systemet inkludert.

Mercedes AMG AWD

Alle disse nevnte 4MATIC-systemene er utviklet for enten komfort og sikkerhet, eller off-road evner, men AMG 4MATIC-systemer er rettet mot å gi et atletisk og dyktig AWD-system som ikke tar bort fra den rene gleden av å kjøre.

  Hvilken er bedre - Infiniti eller Mercedes?

Mercedes AMG 4MATIC-systemer er mye mer variable enn vanlig når det gjelder kraftlevering til en bestemt aksel. AMG har en tendens til å sende mest mulig av kraften til bakhjulene når forholdene tillater det, mens en mer vanlig 4MATIC er for det meste rettet mot sikkerhet, komfort og enkel kjøring.

I 2017 debuterte Mercedes neste generasjon av 4MATIC-systemet kalt 4MATIC+, dette systemet ble utviklet på E63 AMG S-modellen, og festtrikset til dette systemet er hele bakhjulet-stasjonskonfigurasjon med bare et trykk på en knapp.

Dette gjorde det også mulig for E63 å tilby en bestemt driftmodus, som ville koble fraforakselen, og gjøre E63 til en full-onbakhjul-drive hooligan.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes 4MATIC bedre enn Audi Quattro eller BMW xDrive?

Det er ganske vanskelig å velge det beste systemet av de tre fordi du ikke er i stand til å finne en bil som  tilbyr alle tre av disse. Dette er alle merke-spesifikke AWD-systemer, og sammenligning av dem er ganske urettferdig, men spesifikasjonene til hvert enkelt system og prioriteringen av hver enkelt er forskjellig ganske substantially og er absolutt verdt å nevne.

Mens Mercedes prioriterer komfort og enkel kjøring, er 4MATIC-systemet knapt merkbart,  BMW er derimot for det meste skreddersydd for en sportier dynamisk kjøreopplevelse, noe som betyr at  xDrive legger vekt påbakhjulsdrift.    

Audi er rettet mot å balansere de to for optimalt grep og sikkerhet. Audis er de å kjøpe hvis du ønsker en AWD system for ugunstige værforhold, BMW for dynamisk kjøring, og Mercedes for enkel å reise.

  Hvilken bil er bedre enn en Mercedes-Benz?

Gir det noen mening å ikke velge 4MATIC-systemet på noen Mercedes-modeller?

Vel,  det kommer an på. Hvis du lever i et sørlig klima, og du ikke opplever for mye snø eller regn, vil et vanlig RWD-system være tilstrekkelig. Videre er noen modeller som GLA eller C-klassen ikke uvanlige med RWD-systemer, men GLE og GLC er det.

Dette betyr at det er sterkt anbefalt å velge 4MATIC-systemet på SUVene, da det gjør det mer av en SUV, og den endelige videresalgsverdien vil bli sterkt påvirket hvis din ikke-4MATIC-modell går mot alle de andre overveiende 4MATIC-systemutstyrte bilene.

Er Mercedes FWD eller RWD som standard?

Mercedes biler er overveiende RWD, og bare 4  biler bruker FWD arkitektur. GLA, B, CLA og A-klasse hatchback er FWD. Resten av Mercedes-serien er enten RWD eller AWD. Når det gjelder SUVer, kommer GLS og G-klasse med 4MATIC som standard, og resten av SUV-serien tilbyr et 4MATIC-alternativ.

AMG-er begynner også å bli tilbudt med et AWD-system også. Dette er fordi et AWD-system gir bedre grep og ytelse, og de nyeste 4MATIC+ systemene lar deg bytte til RWD bare hvis du ønsker det.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter