Hvilke Mercedes-modeller har Apple CarPlay?

Apple CarPlay og Android Auto er to programvareteknologinyheter som nylig har blitt introdusert i bilindustrien. Formålet med disse systemene er å erstatte de klumpete, ikke-intuitive infotainmentsystemene i bilen med  en mer smarttelefonvennlig opplevelse.

Implikasjonene av disse teknologiene er ganske positive, da stort sett alle som eier en moderne smarttelefon vet veien rundt programvaren på den smarttelefonen. Og disse systemene speileriutgangspunktet smarttelefonapper til hovedskjermen forbilinformasjon.

Stort sett alle nyere Mercedes-modeller tilbyr CarPlay-funksjonen. De fleste Mercedes-modeller til og med tilbød det tilbake i 2016, og noen modeller som C-klasse begynte bare å tilby det i modellåret 2018.

Apple CarPlay

Å bruke telefonen mens du kjører er ekstremt farlig, og Apple Carplays tilbyr en tryggere måte å bruke iPhone mens du reiser. Du kan ringe, motta alle slags varsler og meldinger, eller motta veibeskrivelser og glede deg over favorittmusikken og podcast-appene dine mens du er på farten.

Det gode er at du ikke  trenger å ta telefonen når du slår på denne funksjonen fordi alt skjer på hovedskjermen for infotainment. Ettersom Mercedes tilbyr store, utrolig avanserte infotainmentskjermer med høy res som er like responsive som iPhone-skjermen din, er det en lek å bruke denne teknologien.

Selv om du ikke velger navigasjonssystemet i bilen, kan du fortsatt bruke Apple Maps eller Waze på hovedskjermen for infotainment. Og mange foretrekker navigasjonssystemene som finnes på moderne iPhones. Du kan også bruke Siri-taleassistenten til mange forskjellige funksjoner på samme måte som du vanligvis gjør på iPhone.

  Hvorfor er Mercedes så tung?

Siri kan betjene musikkapper som Apple Music, Spotify, Deezer, Soundcloud,Tidal  og mange andre rett i synslinjen. Apple Car Play er krysskonfigurerbart, så hvis du bruker flere forskjellige biler, bruker du alltid det samme systemet, noe som gjør alt mye enklere å kontrollere og forstå.

Spesifikk Apple CarPlay-design,-tilkobling  og -apper

Apple CarPlay-brukergrensesnittet er designet for å se ut akkurat som smarttelefongrensesnittet ditt, så deter  ganske enkelt å navigere i dette systemet. Apple CarPlay er også i stand til å bruke alle knottene på infotainmentsystemet ditt, videre  kan du navigere i systemet ved å bruke berøringsinngang eller med Siri.

Eldre Apple CarPlay-systemer kobles til via en ledning til infotainmentsystemet i bilen, men den nyeste versjonen er trådløs. Dette betyr at når du starter bilen, kan Apple  Car Play koble til automatisk, og du trenger ikke å gjøre noe.

Apple CarPlay tilbyr mange forskjellige iPhone-apper for infotainmentskjermen din. Apper som News+, Apple Podcasts, Audiobooks, WhatsApp, Audible, Amazon, Sirius FM, Google Play Music,Waze  og mange andre tredjepartsapper også.

Systemet er sammenhengende,intuitivt  og lett å forstå. Videre lar bruk av dette systemet deg bruke smarttelefonen mens du kjører på en trygg og smart måte.

Android Auto

Hvis du ikke bruker en iPhone, og du vet veien rundt Android-økosystemet, ikke bekymre deg fordi Android Auto i utgangspunktet er det samme håndfrie infotainmentsystemet i bilen, bare laget for Android-programvaren. Stort sett alle nyere Mercedes-modeller tilbyr både Car Apple og Android Auto.

  Hva er den raskeste Mercedes Benz?

Android Auto lar deg bruke Google Assistant, ogjeg  lar deg også dra nytte av mange andrenavigasjons-, kommunikasjons- og underholdningsfunksjoner. På en måte er begge disse systemene de samme, men i noen markeder er disse systemene en ekstra funksjon, men i USA kommer disse to vanligvis som standard.

Begge disse systemene vil gjøre infotainmentsystemet ditt i bilen mye enklere å forstå og navigere, og de fleste infotainmentsystemer i bilen er ikke så avanserte. Når det er sagt, er Mercedes MBUX- eller Audi MMI-systemer utrolig avanserte, og noen foretrekker utformingen av disse to fremfor Apple Car Play eller Android Auto.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken er bedre, Apple CarPlay eller Android Auto?

De nyeste Apple Car Play-systemene tilbyr et mer tilpassbart oppsett, spesifikke mørke eller lyse moduser eller spesifikke bakgrunnsbilder. Alle disse funksjonene mangler i Android Auto-verdenen. Men hvis du vil legge til flere apper, må du hente iPhone, mens Android Auto lar deg gjøre det riktig  on infotainmentskjermen.

Android Auto tilbyr også en værapp, og Apple Car Play tilbyr ikke en Apple-spesifikk værapp, snarere en tredjepartsapp. Apple lar deg   bruke meldinger på skjermen, mens Android Auto ikke gjør det. Det er ganske trygt å si at disse systemene ikke varierer mye, og den eneste avgjørende faktoren mellom disse to er din preferanse av operativsystemet.

Hvilken iPhone trenger jeg for å få bruke Apple Car Play-funksjonen?

Alt moderne-dag iPhones støtter Apple Car Play, bare modeller som er eldre enn iPhone 5 støtter ikke Apple Car Play, og det er ganske trygt å si at de fleste er langt utover en iPhone 5. Apple tilbyr Car Play-funksjonalitet for nesten alle bilprodusenter som er tilgjengelige, bare noen få ganske ukjente bilmerker støtter ikke Apple Car Play.

  Hvilke Mercedes-modeller har turbo diesel?

For Android Auto er det stort sett den samme historien. Alle systemer som støtter Android 9, er i stand til Android Auto hvis du laster ned appen fra Google Play Store. Android 10 og nyere versjoner har Android Auto-funksjonen innebygd.

Krever Apple Car Play eller Android Auto månedlige subscription-avgifter?

Verken Android Auto eller Apple Car Play krever at du betaler noe for å dra full nytte av det grunnleggende systemet, som de fleste bruker. Men hvis du vil dra nytte av noen apper som krever at du betaler en månedlig subscription uansett, for eksempel Spotify, vil du ikke kunne bruke disse typene apper uten en subscrip-tion.

I de tidligere dagene av disse systemene krevde noen bilprodusenter at du skulle betale et gebyr på månedlig basis, men ingen bilprodusent gjør dette lenger. Så det er trygt å si at både Apple Car Play og Android Auto er gratis å bruke, uten ekstra kostnader.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter