Hvilken er bedre, Porsche Boxster eller Cayman?

Både Porsche Cayman og Porsche Boxster er bygget på samme plattform; de tilbyr nesten identiske alternativer, og de koster også ganske sammenlignbart i hele serien. Boxster tilbys som kabriolet, og Cayman er en streng 2-seters kupé.

Forskjellene er imidlertid bemerkelsesverdige. Boxster er først og fremst rettet mot en komfortabel cruiser ovenfra og ned, og Cayman er rettet mot en 2-seters sportsbil som er i stand til å konkurrere med 911 når det gjelder dynamisk kjøring.

Å velge den bedre modellen mellom de to avhenger for det meste av hva du vil ha fra en bil. Hvis du er ute etter en sportier bil, er Cayman bedre. Hvis du vil ha en mer allsidig plattform, eller hvis du liker å kjøre en kabriolet, er Boxster det bedre valget.

Med tanke på at en generell Porsche-kunde elsker en dynamisk kjøreopplevelse, er Porsche Cayman sannsynligvis en bedre bil. Å velge mellom en Cayman og en Boxster er imidlertid som å velge mellom pizza eller en burger; Uansett hva du ender opp med å få, vil du uansett være fornøyd med utfallet.

Motorer: Cayman har litt mer kraft

Et av de viktigste salgsargumentene for enhver Porsche er motoren. Basemodellen Cayman / Boxster-modeller tilbyr samme 2.7L flat-seks motor med 265hp. Og 0-60 ganger er nesten identiske, men Cayman klarer å nå 60 mph 0,1 sekunder tidligere.

S- og GTS Cayman/Boxster-variantene gir en litt større forskjell når det gjelder motoren fordi 3.4L-enheten i Cayman GTS tilbyr 15hp mer, og 0-60-tiden til Cayman GTS er også litt raskere.

  Er det verdt å kjøpe en Porsche Macan?

De toppmoderne GT4 Cayman / Boxster Spyder-versjonene tilbyr en 3.8L flat-seks-motor fra de eldre 911S-modellene. Cayman tilbyr en liten kraftøkning på 10hp. Begge vil til slutt nå en toppfart på 183 mph, og MPG-resultatene mellom de to er nesten identiske.

Minimale designforskjeller

Design er det mest subjektive aspektet ved denne sammenligningen, men det er mange bemerkelsesverdige forskjeller mellom de to. Taket på Cayman er litt lengre, noe som gjør at bilen ser litt sportier ut, men forskjellene mellom standard Boxster / Cayman-versjonene stopper der.

Topp-of-the-line Cayman GT4 og Boxster Spyder, imidlertid, varierer ganske betydelig. Porsche Boxster tilbyr et lite stofftak, en større lip spoiler foran og et par rullebøyler for rullebeskyttelse. På den annen side tilbyr GT4 større hjul, en større, mer aggressiv front støtfanger og en stor bakre spoiler.

Interiørdesign og plass: Cayman har mer lagringsplass

Fra et interiørdesignperspektiv er begge disse ganske like. De tilbyr begge et godt bygget interiør av høy kvalitet med mange plysjmaterialer som mykt skinn, Alcantara, aluminium eller karbonfiber. Både Boxster og Cayman tilbyr også sammenlignbare tilleggsalternativer for interiøret.

Det er verdt å nevne at GT4 tilbys med et dedikert race bucket seat-alternativ som ikke kan velges på den sammenlignbare top-of-the-line Boxster Spyder. Videre tilbyr Cayman mer lagringsplass, 425 liter sammenlignet med Boxsters 280.

Kjøreopplevelse: Ovenfra og ned eller påfyll?

Kjøreopplevelsen er området der disse to er mest forskjellige fordi Cayman tilbyr et stivere chassis, mer kraft og mindre vekt, og alle disse betyr bedre høyhastighetskjøring sammenlignet med Boxster.

På den annen side tilbyr Boxster muligheten til ovenfra og ned kjøring, som for noen er en dealbreaker, og for andre er en klar fordel. Uansett tilbyr både Cayman og Boxster en spennende kjøreopplevelse.

  Er Porsche verdt pengene

Verdi og endelige tanker

Det er klart at disse to kjøretøyene er ganske sammenlignbare. Noen foretrekker utseendet og kjøreopplevelsen til Cayman, mens andre elsker utseendet til en 2-seters roadster og muligheten til å senke taket når været virker passende.

Både Cayman og Boxster starter på rundt $ 60k for inngangsnivåversjonene. Cayman koster 60 500 dollar, og Boxster handler for 62 600 dollar. Cayman T handler for $ 69,600, og Boxster T handler for $ 71,700. Det er også en $ 2k forskjell mellom resten av modellområdet.

Mellom de to er Cayman litt billigere, men forskjellene er ganske slanke. Når det er sagt, virker det som om Cayman tilbyr det litt mer for et litt lavere inngangsprispunkt. Men hvis du virkelig verdsetter ovenfra og ned-kjøring, er valget ganske åpenbart.

FAQ

Avskriver Cayman mer enn Boxster?

Stort sett alle Porsche sportsbiler lider ikke mye av store avskrivningstreff, inkludert Cayman / Boxster-modellene. I de første tre årene av eierskapet vil Boxster sannsynligvis miste rundt 28,3% av sin opprinnelige verdi, mens Cayman mister rundt 27,5%.

Disse marginene er utrolig nære, noe som betyr at begge modellene mister en lignende sum penger etter tre år. Boxster koster imidlertid litt mer på forhånd. Kelley Blue Book har rangert både Cayman og Boxster som 2nd  og 3rd  beste sportsbil videresalg verdi forslag.

Er Cayman/Boxster-plattformen bedre enn en 911-plattform?

En Porsche Carrera 992 på startnivå koster rundt $ 100 000, eller omtrent $ 40 000 mer enn et inngangsnivå Cayman gjør. 911 ser bedre ut, kraftigere og mer ønskelig enn en Cayman/Boxster. Noen entusiaster tror imidlertid virkelig at Cayman tilbyr en mer spennende kjøreopplevelse, spesielt GT4 / Boxster Spyder-modellene.

  Er en brukt Porsche Cayenne pålitelig?

Men 911 er et sant skritt ovenfor. Å sammenligne en Porsche Cayman/Boxster med en 911 Carrera er som å sammenligne en Rolex Submariner med en Rolex Daytona; de er veldig forskjellige og er både fantastiske og kostbare, men 911 og Daytona er ganske enkelt bygget annerledes.

Hva er den beste Porsche Cayman / Boxster å kjøpe?

Mellom Cayman- og Boxster-modellene, ta Cayman hvis du ikke bryr deg om kabrioleter, og ta Boxster hvis du elsker kabrioleter. Foruten toppen, tilbyr disse to også et identisk modellutvalg med i utgangspunktet de samme motorene og konfigurasjonene.

De beste Cayman / Boxster-modellene er GTS / GT4 / Boxster Spyder-modellene. Den 2021 Cayman GT4 koster rundt $ 100k, og for disse pengene kan du kjøpe en 911, men GT4 tilbyr absolutt en bedre kjøreopplevelse enn en standard 911 gjør.

Hvis du foretrekker kabrioleter, er Boxster Spyder en slank top-of-the-line Boxster-modell som sannsynligvis ikke kommer til å avskrive så mye sammenlignet med mer vanlige Boxster-modeller. Det samme gjelder GT4. Og hvem vet, GT4 og Boxster Spyder kan like godt være de siste naturlig aspirerte Cayman / Boxster-modellene i historien.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter