Hvilken er bedre – S-klasse eller E-klasse?

Hvis du leter etter en avansert Mercedes sedan, er det lettere å bli forvirret mellom å velge Mercedes S-klasse og E-klasse. Mercedes E-klasse er middelklassen Mercedes sedan, mens S-klasse er høy-tier Mercedes sedan. Men hvilken bil er bedre enn den andre?

Både Mercedes E-klasse og S-klasse er vakkert designet, romslig, avansert og luksuriøs. Likevel er Mercedes E-klasse mer pålitelig, yter bedre, er drivstoffeffektiv og har mer benplass enn S-klassen. Tvert imot er S-klassen mer luksuriøs, mer avansert og mer raffinert enn E-klassen. 

Om funksjonene vi har nevnt ovenfor, avhenger det endelige valget av hva kjøperen ønsker. Dessuten er Mercedes S-klasse dyrere enn E-klasse. Totalt sett tilbyr S-Klasse flere funksjoner, men E-klasse er den mer pålitelige og billigere bilen. 

Forskjeller mellom Mercedes S-klasse og E-klasse 

For å finne ut hvilken bil som er bedre enn den andre, er det viktig å sammenligne forskjellige faktorer for å vite hvilken bil som skiller seg ut. Slik sammenligner Mercedes S-klasse og E-klasse med hverandre i forskjellige kategorier:

Utvalg av modeller

Mercedes S-klasse er en sedan i full størrelse, mens Mercedes E-klasse er en mellomstor sedan. Imidlertid kommer de begge med en rekke biler i sin klasse, som inkluderer sedan, cabriolet og kupé. Likevel, selv om begge disse bilene har en rekke biler å tilby, kommer E-klasse ut på toppen, da den har en vogn, som S-klassen ikke tilbyr.  

Så, E-klasse lar deg velge en sedan, kupé, cabriolet og vogn. På den annen side gir S-klassen bare en sedan, kupé og cabriolet. 

Prestasjon 

Når det gjelder ytelse, er disse bilene nakke til nakke, men E-klassen har også en fordel over S-klassen. Dette er fordi E-klassen tilbyr enestående kraft og akselerasjon, mens S-klassen gir maksimal hastighet. Så hvis du vil ha en raskere bil, gå for S-klasse, men hvis du ønsker ytelse, er E-klasse det beste alternativet. 

  Hvilke Mercedes-modeller er alle-hjulet stasjonen (AWD)

Likevel har begge disse bilene en rekke trims å tilby avhengig av budsjett og behov. For eksempel tilbyr E-klasse fire drivlinjer og en 4Matic firehjulsdrift. Basemotoren er en 2,0-liters innebygd 4-turbo-motor, som leverer opptil 255-hk og 273 lb-ft dreiemoment. 

På den annen side kommer Mercedes S-klasse med fire motorer samt en plug-in hybrid variant. Basen Mercedes S-Klasse motoren er en turbocharged 3.0-liters inline-seks-sylinder motor som leverer maksimalt 429-HP og 384 lb-ft av dreiemoment. 

Avanserte funksjoner 

Når det gjelder funksjoner, er begge disse bilene svært avanserte og luksuriøse, men S-klassen har en fordel. Bortsett fra å ha de fleste funksjonene som finnes på E-klasse, kommer S-klassen også med spesielle funksjoner som AIRMATIC Air Suspension, bomporttransponder, myke lukkedører, magisk synskontroll og mye mer.  

Sikkerhet 

Det er forskjell på sikkerhet og pålitelighet. Når det gjelder pålitelighet, er E-klasse den bedre bilen. Men når det gjelder sikkerhet, kommer S-klasse med noen ekstra sikkerhetsfunksjoner som gjør det litt tryggere. Imidlertid er begge bilene trygge, da de kommer med viktige sikkerhetsfunksjoner som aktiv bremseassistent, PRE-SAFE-teknologi og mye mer. 

Pris 

Som forventet er S-klassen litt dyrere enn E-klasse. Likevel er prisen verdt det, da det kommer med mer avanserte funksjoner som aktive multikonturerte forseter med 4-posisjons minne, massasje, lumbalestøtte og hodestøtte foran. På toppen av det har den et stort lasteområde enn E-klasse. 

  Mercedes lease VS. Kjøpe

FAQ

Hva er den beste Mercedes-klassen?

Dette er et retorisk spørsmål ettersom forskjellige mennesker har forskjellige behov. Avhengig av behovene til mennesker, kan noen synes S-klassen er den beste, mens andre kanskje foretrekker G-klassen. Men når vi snakker om Mercedes sedans, S-klasse er den beste, men hvis det gjelder Mercedes SUVer, G-klasse er den beste. 

Hvilken bil er dyrere å vedlikeholde – S-Klasse eller E-klasse?

Selvfølgelig er det Mercedes-Benz E-klasse. Ja, Mercedes E-klasse og S-klasse er begge avanserte Mercedes-modeller, men delene på Mercedes S-klasse er mye dyrere enn deler på Mercedes S-klasse. Dessuten er E-klassen mer pålitelig enn S-klassen, så du vil møte færre problemer under eierskapet. 

Hvorfor avskrives Mercedes S-klasse så raskt?

Først og fremst leies de fleste nye Mercedes-Benz S-klasse. Så etter tre år oversvømmer de markedet, noe som får prisene til å falle drastisk. Mens en ny Mercedes-Benz S-klasse koster rundt $ 100,000 XNUMX, vil en leid modell koste 20% mindre etter treårsperioden. 

En annen grunn til at Mercedes S-klasse avskrives så raskt er på grunn av de høye kostnadene ved reparasjon og vedlikehold. Bortsett fra det planlagte servicevedlikeholdet, er det veldig dyrt å bytte ut deler på en Mercedes S-klasse. På toppen av det hele belaster Mercedes-ingeniørene mye for å reparere og vedlikeholde bilen din. 

Hvor pålitelig er en Mercedes E-klasse?

Påliteligheten til Mercedes E-klasse avhenger av modellåret. Mercedes-Benz E-klasse modeller bygget frem til 1995 var svært pålitelige, mens de som ble bygget mellom 1995 og 2008 var upålitelige. I tillegg er Mercedes E-klasse modeller bygget mellom 2008 til dags dato også svært pålitelige. 

  Hvilken Mercedes har ekstern start?

Totalt sett er Mercedes-Benz E-klasse den mest pålitelige Mercedes-modellen på markedet. De fleste pålitelighetsbyråer vurderer det gjennomsnittlig eller litt over gjennomsnittet. E-klasse er solid bygget og har færre problemer per hundre biler enn Mercedes-Benz C-klasse eller S-klasse. 

Hvordan føles det å eie en Mercedes S-klasse?

Det føles spesielt og ute av denne verden. Dette er fordi Mercedes S-klasse tilbyr alle de beste funksjonene du kan ønske deg i en Mercedes. Fra de luksuriøse setene som endrer form når du tar et hjørne til de oppvarmede setene som gir deg varme når været er kaldt, er dette en tur noen få mennesker kan drømme om å ha.

Dessuten vil du glede deg over andre bemerkelsesverdige funksjoner som cruisekontroll som lar deg slappe av og omgivelsesbelysning som skaper et underholdende miljø når du får en massasje fra skinnsetene av høy kvalitet. Selv om denne bilen ikke er bygget for hastighet, fungerer den fortsatt eksepsjonelt bra og har massevis av høyteknologiske funksjoner.  

Konklusjon 

Hvis du vil ha en høytytende, pålitelig og drivstoffeffektiv Mercedes-klasse, er E-klasse det beste alternativet. Men hvis du leter etter en svært avansert sedan, trygg og luksuriøs, så tar S-klasse dagen. Imidlertid er begge disse bilene luksuriøse og kraftige. Det er et spørsmål om budsjett og preferanse. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter