Hvilken liten bil har den beste bakkeklaringen?

Hvis du er på utkikk etter en kompakt bil som fortsatt tilbyr anstendig bakkeklaring, vil det å velge en liten SUV mest sannsynlig være det beste alternativet. Tross alt kalles disse bilene SUVer, noe som betyr at de teoretisk sett skal kunne takle mild off-roading.

De fleste kompakte SUV-er har også firehjulsdrift, som også er nyttig når værforholdene er fuktige og glatte. Men disse bilene må også være gode rundt i byen, og de bør tilby en anstendig mengde moderne teknologi i prosessen.

Det er ikke nødvendig å hoppe over komfort hvis du vil ha høy bakkeklaring, da de fleste kompakte SUV-er i disse dager prøver å tilby en perfekt blanding av overlegne on-and-off-road funksjoner. Oppvarmede seter, ac, plysj materialer og storskjerm infotainment systemer er alle tilgjengelig på 99% av SUVer i disse dager.

Suzuki Jimny, Fiat Panda, Subaru XV og Dacia Duster er alle rimelige, rimelig velutstyrte og tilbyr høy bakkeklaring. Hvis du vil ha et mer luksuriøst alternativ, velger du en Range Rover Evoque, Jaguar E Pace eller Volvo XC40 gir deg den beste blandingen av kapasitet og luksus.

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny tilbyr 210 mm bakkeklaring, noe som er mer enn nok for enda noen mer alvorlige off-roading eventyr. Jimny drar også nytte av overlegen tilnærming og avgangsvinkler som i stor grad øker sin off-roadability.

Som en vanlig bil er Jimny anstendig utstyrt og kommer med mye utstyr som standard. Suzuki har bare nylig oppdatert Jimny, og nå er en god tid som noen å vurdere en Jimny som din gjør-alt type bil. On-road funksjoner er anstendig, men Jimny er ingen Mercedes Benz G-klasse, selv om det ønsker å være.

  Hvordan hindrer jeg bilen i å ruste?

Fiat Panda

Fiat Panda er litt av en legende når det gjelder off-roading. En kompakt 4×4 som er i stand til et bemerkelsesverdig terrengtempo, men som fortsatt holder med utviklingen av dagens bilindustri. Den variable firehjulsdriften er først og fremst tohjulsdrift til bilen merker tap av trekkraft, og først da er bilen virkelig AWD.

Foruten off-roading legitimasjon og en ikke-så imponerende 150mm av bakken klaring, Panda klarer å takle terreng som biler med dobbelt bakken klaring noen ganger ikke kan. Dette skyldes for det meste sine tynne dekk og en lett kropp. Når det gjelder snøkjøring, er Panda der oppe med de store.

Subaru XV

Med en bakkeklaring på 220 mm er Subaru XV kongen når det gjelder tallene. XV er sannsynligvis en av de beste off-roaders penger kan kjøpe på dette segmentet, takket være overlegen bakkeklaring og et permanent firehjulsdriftssystem.

På veien klarer Subaru å skjule sin off-roading identitet med en moderne automatgir, relativt anstendige materialer og mange praktiske funksjoner. Subaru er også en flott familiebil, da den tilbyr mye innvendig plass for hver passasjer om bord.

Dacia Duster

Dacia-merket generelt er rettet mot å tilby utrolig verdiorienterte biler, og startprisen på Dacia Duster er nettopp det. Duster har 210 mm bakkeklaring, noe som setter den helt øverst i det kompakte SUV-segmentet når det gjelder bakkeklaring.

Men hvis vi graver oss inn i Duster, innser vi at Renault gjorde mange kompromisser med Duster, da det egentlig ikke har noen følelse av luksus eller toppmoderne teknologi. Dacia Duster er en no-nonsense, rett opp lavpris, praktisk bil for folk på et budsjett.

Range Rover Evoque

Hvis du vil ha en mer eksklusiv opplevelse, men fortsatt anstendig bakkeklaring, tilbyr Range Rover Evoque en perfekt blanding av umiskjennelig Land Rover-verktøy og den like umiskjennelige Range Rover-luksusen.

  Hva er den beste første bilen å kjøpe?

Evoque tilbyr en 212mm bakkeklaring og en haug med dedikerte terrengmoduser som gjør Evoque til en lek å kjøre over ulendt terreng. I tillegg til sine terrengmuskler, tilbyr Evoque et stilig interiør og eksteriør med mange plysjmaterialer og toppmoderne funksjoner og teknologier.

Jaguar og fred

Hvis du synes at Range Rover Evoque er litt for vanlig eller «feminin», bør du også sjekke ut Jaguar E Pace. E Pace tilbyr samme bakkeklaring fordi disse to er basert på samme chassis under Jaguar Land Rover-paraplyen.

Men forskjellen her er i utgangspunktet alt annet. E Pace er mer en biltype på veien, og den tilbyr ikke så mange off-roading spesifikke funksjoner, men E Pace er morsommere å kjøre. Uansett forskjeller er disse to ganske like, og begge er fantastiske på det de gjør.

Volvo XC40

Volvo XC40 tilbyr 210mm bakkeklaring, noe som gjør Volvo ganske interessant. Det er veldig velkjent at Volvo ikke er så interessert i å lage ekte terrengkjørere, men vi vet alle at de kunne gjøre det hvis de ville.

XC40 er den voksne versjonen av Evoque og E Pace, og den viser absolutt. XC40 tilbyr en mer begrenset og konservativ design som prøver å gli inn, i stedet for å skille seg ut. XC40 er en ekte luksusbil med masse komfort og sikkerhetsfasiliteter man kan forvente av en slik bil.

FAQ

Hvilken tysk kompakt SUV tilbyr den høyeste bakkeklaringen?

De fleste tyske kompakte SUV-er tilbyr så mye som 180 mm bakkeklaring (BMW X X1/X2), men mange av dem tilbyr bakkeklaring så lavt som 140 mm (Audi Q2). Disse bilene er ikke laget for noen form for off-roading og det viser, som noen av dem er så lave som noen sedans er.

  Mest pålitelige europeiske biler gjennom tidene

Er kompakte SUV-er ekte SUV-er?

Kompakt SUVer / Crossovers er sanne SUVer på samme måte en Audi A3 sedan er en ekte sedan. Det er noen aspekter man forventer av en SUV, og det er tilgjengeligheten av et AWD-system, økt bakkeklaring og et høyere tyngdepunkt.

Noen SUV-er som Volvo XC90 kommer ikke som standard med AWD i alle markeder, selv om man aldri vil hevde at en XC90 er en ekte SUV. Når det er sagt, i disse dager mange ting gir ingen mening, det er derfor vi har en 190mph 4-dørs Coupe SUV med et Lamborghini-merke.

Hvor viktig er bakkeklaring?

Anstendig bakkeklaring er viktig hvis du vil bruke bilen din i flere forskjellige typer terreng. Men bakkeklaring er ikke det eneste viktige trekket til en ekte terrengkjører. Noen biler som Suzuki Jimny og Fiat Panda fungerer anstendig off-road, takket være mange andre aspekter.

Slike aspekter er en lett kropp, tynne dekk og gode tilnærmings- og avgangsvinkler. Det er grunnen til at du ofte ser en Fiat Panda gå steder der selv en Toyota Land Cruiser ikke kan, og det er den typen trygghet du bare får fra legendariske biler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter