Hvilken Mercedes er best på gass?

Hvis du er i markedet for en ny bil, vil det å velge en Mercedes sikkert tilby deg mange gode attributter som komfort, stil og ytelse. Men hvis hovedmålet ditt er drivstoffeffektivitet, har Mercedes også mange effektive biler å velge mellom.

Hvis du vil ha en vanlig gassdrevet ikke-hybrid modell, er den mest effektive nye Mercedes sedan C300, som kan returnere en imponerende 28MPG US kombinert motorvei / bykjøring. Hvis du for det meste er interessert i mindre SUV-er, vil GLA 250 tilby deg de samme MPG US-resultatene.

Men den mest drivstoffeffektive Mercedes-modellen som er til salgs er Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID, som er i stand til å returnere en forbløffende 69MPG USA. Denne modellen er ikke bare den mest effektive Mercedes-modellen, men den er også en klasseleder i det mellomstore sedansegmentet.

Mest drivstoffeffektive Mercedes SUVer

Hvis du bare bryr deg om SUV-er, har Mercedes et par modeller som også tilbyr klasseledende effektivitetsresultater.

Den mest effektive mindre SUV av Mercedes er 2020 Mercedes Benz GLC350e 4-Matic, en liten SUV drevet av en 2.0 liters 4-sylinder gassmotor kombinert med en elektrisk motor som er i stand til å returnere så mye som 66MPG US, realistisk. Denne modellen starter på rundt $ 52k, og den tilbyr 315hp og en imponerende 0-60 tid på 5.6 sekunder.

Hvis du vil ha en god familiegassdrevet SUV, tilbyr GLB250 også god drivstoffeffektivitet på rundt 27MPG US. GLB250 og GLA250 er begge drevet av den samme 2,0 liters 4-sylindrede motoren med rundt 220hp, og begge kan kjøpes på rundt $ 35-40k-merket.

  Hva er den beste Mercedesen for pengene?

Men hvis du vil ha en større SUV, er den vanlige gassdrevne Mercedes GLE 350 4-Matic bra for ca 22MPG US, noe som ikke er et dårlig resultat for en stor SUV. Hybridversjonen av GLE er i stand til å returnere en ganske imponerende 58MPG USA.

Mest drivstoffeffektive Mercedes sedans

Den mest drivstoffeffektive gassdrevne lille Mercedes sedan er den nevnte C300. Denne varianten av C-klassen bruker den 2,0 liters 4-sylindrede motoren som mange Mercedes Benz-modeller på denne listen bruker. 28MPG US er ganske imponerende, men det samme er 255 hestekrefter og 9-trinns automatgirkasse.

Når det gjelder de populære E-klasse sedans, er E350 4-Matic i stand til å returnere en ganske prisverdig 26MPG USA. E-klassen bruker en lignende motor som den nevnte C300, noe som betyr at utgangseffekten også er den samme. Også verdt å nevne, er at både C-klassen og E-klassen har samme størrelse drivstofftank, slik at du kan gå litt lenger i C300.

Hvis du vil ha en enda mer effektiv Mercedes sedan, returnerer E300 BlueTEC gass / elektrisk drevet hybridversjon den beste drivstofføkonomien i Mercedes sedan-serien. Denne E-klassen drives av en 2,0 liters 4-sylindret motor pluss en elektrisk motor som skyver ut imponerende 316 hestekrefter kombinert.

Det gjennomsnittlige virkelige bruksscenarioet skal gi deg rundt 69MPG, men enda bedre drivstofføkonomi kan oppnås, avhengig av hvordan bilen brukes og forholdene den opererer under.

Måter å øke drivstoffeffektiviteten på

Disse tallene forteller imidlertid bare halvparten av historien, da de for det meste er avhengige av spesifikke bruksscenarier som ikke kan replikeres helt. MPG-resultatene vises her som et gjennomsnitt, og bør bare utgjøre som et veipunkt for hva som skal forventes, og ikke et gitt MPG-resultat.

  Hvilken er den beste Mercedes-motoren?

I dag bruker bilprodusenter alle tilgjengelige triks for å øke MPG-resultatene, så en produsent-hevdet MPG er nesten alltid langt utenfor rekkevidde, men måten du kjører bilen din kan påvirke drivstoffeffektiviteten ganske mye.

Aerodynamikk spiller en stor rolle i drivstoffeffektivitet. Det er å forvente at et kjøretøy som kjører i konstant høy hastighet med en taklastboks, vil være mindre effektiv på drivstoff med så mye som 20%. Å reise med vinduene åpne med høy hastighet påvirker også MPG-resultatene dine sterkt.

Å redusere vekten på bilen din kan også gjøre mye for drivstoffeffektiviteten din. Det samme kan sies om å kjøre bilen din i et lavere gir, eller en høyere RPM.  Videre bruker automatiske girkasser 10-15% mer drivstoff, og AC og feil vedlikehold av kjøretøyet ditt kan også forverre MPG-resultatene ganske mye.

Gass vs Diesel vs Elektrisk

Er dieseldrevne biler mer drivstoffeffektive enn gassdrevne biler?

Det forventes at en diesel bruker 15-20% mindre drivstoff, noe som igjen skal bety at driftskostnadene er rimeligere. Men avgiftene for nyere dieseldrevne biler er litt høyere enn de er for en gassdrevet bil, så de kan bringe marginen litt nærmere.

Dieselbiler er også mye mer effektive når det gjelder konstant høyhastighetskjøring som på motorveier. De tilbyr også mer nedslavt dreiemoment, slik at de bruker mindre drivstoff når de passerer andre kjøretøy. På den annen side tilbyr gassdrevne biler vanligvis bedre drivstoffeffektivitet i et bykjøringsmiljø.

  Range Rover mot Mercedes: Pålitelighet

Er dieseldrevne biler i stand til å vare lenger enn en gassdrevet bil?

Dieselbiler er vanligvis mer i stand til å nå høyere kjørelengderesultater, og de er dyrere på bruktmarkedet, men service på en dieselmotor er dyrere enn det er å betjene en gassmotor.

I de eldre dagene var mange Mercedes dieselmotorer i stand til å vare hundretusenvis av kilometer uten behov for store overhalinger, noe som ikke kan sies om deres gass kolleger. Men i dag bør marginen ikke være så uttalt som den en gang var.

Bør jeg kjøpe en elbil for bedre effektivitet?

Å kjøpe en elbil gjør absolutt kjøringen mer effektiv og mindre skadelig for miljøet. Imidlertid har de fleste steder i verden, selv de utviklede, ikke riktig infrastruktur for å gjøre det så praktisk som det er å eie en forbrenningsmotor.

Det beste fra begge verdener er å velge en hybrid fra et utviklet merke som sikkert ikke kommer til å lide av pålitelighet. Å eie en hybrid er heller ikke så praktisk som det er å eie en forbrenningsmotorbil, men fordelene som lavere driftskostnader og lavere skatt bør ikke glemmes.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter