Hvilken Mercedes er ulovlig i USA?

Hvis en produsent ønsker å selge en bil i et hvilket som helst marked, må mange statlige forskrifter oppfylles for at de skal kunne selge den til kundene. Hvis en produsent ønsker å selge en bil i USA, må bilen oppfylle DOT Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS).

De fleste bilmarkedene er ganske like når det gjelder disse forskriftene, spesielt det asiatiske og det europeiske markedet. Men standardene fra USA varierer ganske betydelig, og på grunn av dette kan noen Mercedes-modeller ikke selges i USA, i det minste en stund.

Noen Mercedes-modeller som ikke kan selges i USA er CLS og CLA Shooting Brake, E-klasse All-Terrain og den mektige Unimog. Den samme historien gjelder for flertallet av Mercedes A og B-klasse line-up. Den elektriske versjonen av B-klassen pleide å være tilgjengelig frem til 2017, og A-klasse sedan-modellen har vært på det amerikanske markedet siden 2019. 

Hvorfor selges ikke disse bilene i USA?

Det er mange grunner til at noen av disse modellene ikke selges i USA. Den første av dem er den økonomiske gjennomførbarheten, da alle modellene trenger å passere en rekke forskjellige regulatoriske aspekter, og noen ganger forventer ikke merkevaren at de aktuelle modellene vil gjøre det bra nok i salgsavdelingen.

Modeller som den mindre A- eller B-klassen var alltid primært rettet mot det europeiske markedet. Og det er ikke bare Mercedes som gjør dette. Noen bilprodusenter som Audi tilbyr heller ikke noen hatchback-modeller som A1 i USA av samme grunn. Det er verdt å nevne at Mercedes nå selger A-klasse sedan i USA.

  Hvor kan jeg få min Mercedes olje Change?

I tillegg selges ikke noen modeller som CLS Wagon (Estate) i USA fordi stasjonsvogner ikke er så populære i USA som de er i Europa. I Europa er noen stasjonsvogner utrolig populære, som A6 eller A4 Avant av Audi, eller til og med E-klassen eller C-klasse-eiendommen.

Men i USA er det en annen historie. Mens stasjonsvognen fortsatt er en populær familiebil i Europa, velger flere amerikanske familier SUVer. Mange produsenter velger bort å selge disse modellene fordi de tror at etterspørselen ikke vil oppfylle tilbudet.

Biltrender i Europa og USA

En annen viktig grunn til at noen modeller ikke selges i Europa og USA, er det faktum at biltrendene er ganske forskjellige i mange aspekter. Veier i USA er vanligvis mye bredere og parkeringsplasser er større. På grunn av dette foretrekker den amerikanske kunden større biler, spesielt SUVer, som kanskje ikke passer like godt på små europeiske veier.

Det er på grunn av dette at Mercedes og mange rivaler som BMW primært retter seg mot mange SUV-er for det amerikanske markedet. En klar indikasjon er et faktum at fabrikken for BMW X5 ligger i USA. Selv om europeere også liker SUV-er, liker ikke amerikanere hatchbacks så mye som europeere gjør.

Forskjellene i biltrender er også svært synlige i estetikken til amerikanske biler sammenlignet med europeiske biler. Europeere liker slankere og stilige biler, og amerikanerne foretrekker vanligvis robuste og utilitaristiske design mer enn det klassiske europeiske designspråket.

Dessuten har amerikanere en tendens til å bruke bilene sine som arbeidende hester mye oftere enn europeere gjør. Dette er grunnen til at USA er så full av pick-up lastebiler, og i Europa ser en pick-up lastebil er så nesten like sjelden som å se en super sportsbil.

  Hva er den beste Mercedesen for vinterkjøring?

Den 25 år gamle regelen og andre måter å importere en ikke-amerikansk bil på

Den generelle regelen er at du ikke kan importere en bil som ikke overholder de amerikanske importforskriftene for bilsikkerhet, men det er unntak fra denne regelen.

Den mest populære er den 25 år gamle regelen som lar deg importere en bil ganske enkelt etter at den når 25 år fra produksjonsdatoen. Gjennom dette unntaket importerer mange bilentusiaster et stort antall ytelse eller klassiske kjøretøy.

Biler som er under 25 år må krasjtestes for å oppfylle regelverket, og dette er åpenbart ikke økonomisk mulig. Men noen selskaper ser inn i markedet for å se om det er nok interesse for en bestemt bil at det er fornuftig for dem å bli testet og godkjent i USA.

Ytterligere ting å vite om de amerikanske vs europeiske bilmarkedene

Har Audi og BMW ulovlige biler i USA?

Det er mer eller mindre den samme historien med disse to. BMW solgte aldri 1-serien hatchback i USA av samme grunn som A-klasse Mercedes. Noen varianter av boet 5-serien ble heller aldri solgt i USA.

Når det gjelder Audi, er det enda verre. Audi solgte aldri A1 i USA eller den legendariske RS2. Først nylig introduserte Audi den ikoniske RS6 og RS4 til det amerikanske markedet.

Er det noen amerikanske bilprodusenter som ikke selger noen modeller i Europa?

Disse tallene er enda verre enn europeiske biler som ikke selges i USA. I Europa er etterspørselen etter amerikanske biler mye mindre enn etterspørselen etter en europeisk bil i USA.

  Er Mercedes-Benz deler dyre?

Amerikanske biler har aldri gjort det bra på det europeiske markedet, og på grunn av dette er det bare noen få godt solgte amerikanske biler i Europa.

Noen biler som Ford Taurus er utrolig populære i USA, men selges heller ikke i Europa, da det ikke er interesse for disse bilene. Videre selges heller ikke mange av de amerikanske populære pick-ups i Europa.

Hvordan kan jeg importere en bestemt begrenset utgave ikke-amerikansk bil til USA?

Import av en bestemt ikke-amerikansk bil til USA er ganske komplisert. Imidlertid, hvis du tror at en bil du er interessert i oppfyller «Vis eller Vis» -kriteriene eller at den har teknologisk og historisk betydning, kan du faktisk importere den.

Dette tilfellet er stort sett reservert for utrolig verdifulle biler i begrenset opplag som er så sjeldne og så verdifulle at det er fornuftig for deg å gå gjennom en lang og dyr prosess. For at en bil skal overholde dette unntaket, må den begrenses i produksjon, og den kan ikke overstige 2500 kilometer på veien per år.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter