Hvilken Mercedes har head-up display?

En head-up skjerm (HUD) er et stykke teknologi som projiserer en gjennomsiktig skjerm på frontruten og lar deg se viktige data rett i synslinjen. Mange Mercedes-modeller tilbyr en HUD, men de nyeste Mercedes-modellene tilbyr en neste generasjons AUGMENTED REALITY HUD som garantert vil imponere.

BMW har tilbudt en HUD siden 2004, og Audi introduserte også en head-up skjerm for sin første generasjon A7 i 2010. Mercedes var noe sent ute til festen, og introduserte bare HUD i 2014. Men i dag er det Mercedes som lager all støyen når det gjelder neste generasjons head-up-skjermer.

Mercedes-modeller med HUD

 Både C-klassen og E-klassen tilbys med head-up-skjermer som viser mye forskjellig informasjon uten forsinkelser og i full farge. Oppløsningen på disse head-up-skjermene er også ganske imponerende på rundt 60 piksler per visningsvinkel.

I 2014 ga Mercedes ut en uttalelse som sa at head-up-skjermer sakte kommer seg inn i hele Mercedes sedan-line-up fra og med S-klassen. Mercedes nølte med å introdusere en HUD på grunn av mulige bekymringer om fører distraksjon, men å se hva Audi og BMW gjorde med sine systemer, Mercedes ønsket ikke å gå glipp av.

Head-up skjermer ble også tilbudt for 2015 CLS og alle andre Mercedes sedan. Etter en stund begynte Mercedes også å tilby de samme HUD-systemene i sine mindre A- og B-klasse hatchbacks. I dag kan stort sett alle Mercedes sedan eller hatchback ha en HUD som et tillegg.

Den samme historien gjelder for Mercedes SUVer. Siden 2015 har Mercedes innlemmet en HUD-skjerm i alle SUV-ene gjennom forskjellige alternativpakkevarianter. I noen regioner er HUD en del av en teknologipakke eller nattpakken. Det kan også være en del av mange andre pakker som AMG eller Premium-pakken.

  Har Mercedes mange problemer?

AMG HUD

 Mens de fleste av de nevnte head-up-skjermsystemene er stort sett den samme varianten, har et AMG-kjøretøy alltid en mer ytelsesorientert head-up-skjerm. Informasjonen som vises på HUD av vanlige Mercedes-modeller er hastigheten du reiser, navigasjonsinformasjon og fartsgrensen med et par forskjellige alternativer også.

En AMG HUD er imidlertid forskjellig på grunn av arten av AMG biler. Disse bilene er mye sportier og mer egnet for ytelseskjøring, så de har vanligvis en annen head-up skjerm, sammenlignet med vanlige modeller.  AMG-modeller er i stand til å vise deg RPM, skiftlys, utstyr du er i, og mange andre ytelsesrelaterte informasjonsdeler.

Nyutgitt Mercedes Augmented Reality HUD

 Den nylig utgitte S-klassen tilbyr en neste generasjonS AR HUD som er mer lik en kinoprojektor enn den er til en vanlig HUD som finnes i mange andre kjøretøy. Dette systemet er laget av 1,3 millioner individuelle speil som er i stand til å projisere et utrolig klart og skarpt bilde.

AR head-up-systemet er noe lik det populære spillet Pokemon Go som drev verden til vanvidd for noen år siden. Systemet vet hvor du er, og det klarer å projisere levende retninger og retningslinjer rett i synslinjen din, noe som gjør det ganske umulig for deg å gå glipp av motorveiutgangen eller ta en feil sving.

Det er et utrolig futuristisk system som til og med viser et rutete flagg på frontruten når du kommer til destinasjonen. Dette systemet er sikker på å rulle ut for stort sett alle andre Mercedes-modeller snart. Noen anser kanskje dette systemet for å være en gimmick eller unødvendig, men ingen kan nekte den kule faktoren.

  Hvilken Mercedes SUV er en 7-seters?

3 ting du bør vite om head-up-skjermer

Er HUD noe jeg må ha i en bil?

 Egentlig ikke. En head-up-skjerm gir deg en mer komfortabel måte å se informasjonen din på. Det tilbyr ikke noe som en vanlig målerklynge eller dashbord ikke kan gjøre av seg selv. Jada, de nyeste Mercedes AR head-up-skjermene er kule, men de er ikke et viktig utstyr.

Hvis du er vant til å ha en HUD, og å ha en bil uten det virker som en nedgradering, så sørg for å gå videre og få en. Men hvis du må velge mellom en HUD eller noe annet som faktisk tilbyr noe nytt og / eller annerledes sammenlignet med de vanlige funksjonene en bil tilbyr, har du det bedre uten HUD.

Hvor mye koster en HUD?

 Hvis du vil ha en HUD i den nye bilen din, må du være klar til å bruke minst $ 1200. Noen modeller kan tilby HUD-systemet som en del av en spesiell pakke, noe som øker prisen ytterligere.

En HUD for en BMW 520i koster rundt $ 2k, og en HUD for Audi A4 koster halvparten av det, men du får en trådløs telefonlader for BMW inkludert. Noen ettermarkedsselskaper tilbyr også HUD-systemer til en rimeligere pris, men konsensus her er at OEM-systemet alltid er det foretrukne valget.

  Er Mercedes hybrider noe bra?

Utgjør moderne HUD-systemer noen sikkerhetsproblemer?

 I denne dag og alder lever vi i en teknisk infisert virkelighet, og alle sansene våre blir stadig bombardert med store mengder forskjellig informasjon, og moderne biler er sikkert skyldige i dette.

Etter hvert som bilprodusenter fortsetter å ta i bruk flere og flere skjermer i biler, vil det sikkert gjøre det mye vanskeligere å unngå overbelastning av informasjon, og noen sikkerhetsproblemer er en bekymring.

Selv om det ikke er mye data som antyder at HUD-skjermer utgjør en sikkerhetsbekymring, er det fortsatt for tidlig å si fordi vi bare er i begynnelsen av bilteknologitrenden. Det er sterkt tilrådelig å holde øynene på veien og hva som faktisk er foran deg for potensielle farer, før du stoler på det HUD forteller deg.

HUD-systemer er ganske gode til å identifisere veiskiltene og gi deg fartsgrensene for en bestemt del av veien, men de er fortsatt ikke så gode som øynene dine, så uansett om du velger HUD eller ikke, må du alltid stole på synet ditt for å gi deg riktig informasjon.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter