Hvilken Mercedes har vingedører?

En Gull-wing dør er en topp-hengslet dør gjort populær av den legendariske road-going versjonen av den ikoniske racing 300SL Mercedes tilbake på 1950-tallet. Siden den gang har gullwing dører funnet veien inn i en annen Mercedes-modell, SLS.

Mercedes 300SL er en utrolig populær klassisk bil i disse dager, og gullwing dørene er absolutt en av grunnene til det. Tesla har også introdusert sin versjon av Gullwing dørene i top-of-the-line SUV Model X, som kalles Falcon dører.

Mercedes 300SL

Mercedes-Benz 300SL (chassiskode W 198) ble introdusert i 1952 for racingformål, og i 1954 for den 2-seters road-going sportsbilen. Den road-going versjonen av SL ble tilbudt i roadster og coupe form.

300SL ble drevet av en 2,9-liters straight-six motor paret til en 4-trinns manuell girkasse. 300SL tilbød 240hp og 217 lb-ft av dreiemoment. Bilen veide bare rundt 3440 pund for kupéen og litt mer for roadsteren, noe som gjorde at 300SL kunne være ganske atletisk, selv etter moderne standarder.

Siden fødselen av 300SL har populariteten til denne modellen skutt i været siden mange tror at 300SL er den vakreste klassiske bilen gjennom tidene. Sammen med populariteten har verdien også skutt i været. Den opprinnelige verdien av 300SL var rundt $ 7k for kupéen (ikke justert for inflasjon).

I dag vil en anstendig 300SL kupé koste deg så mye som $ 1-3 millioner dollar. Og verdien forventes bare å fortsette å klatre, da 300SL ikke viser tegn til å slå seg ned. Coupe-versjonen er enda mer samlebar, delvis fordi roadster ikke tilbyr Gullwing dørene.

  Hvilke Mercedes-modeller har omgivelsesbelysning

Mercedes SLS AMG

Mercedes SLS AMG ble først introdusert i 2010 som den åndelige etterfølgeren til den ikoniske Mercedes 300SL. SLS kommer også i en kupéversjon utstyrt med Gullwing dører, eller en roadster versjon med vanlige dører, akkurat som 300SL.

SLS er utstyrt med en av de mest høyt vurderte AMG-motorene gjennom tidene, den 6,2-liters, naturlig aspirerte V8, paret til en 7-trinns dobbeltkoblingsautomatgir, i stand til opptil 631hp (468 lb-ft) og i den kraftigste Black Series-versjonen.

SLS har også opplevd en jevn verdiøkning de siste årene, og i dag forventes det at du betaler minst $ 150 000 for et anstendig eksempel, og godt over $ 600k for den begrensede utgaven av SLS AMG Black Series.

SLS opphørte produksjonen i 2015 og ble senere erstattet av AMG GT, som også kommer til slutten av sin livslinje i 2022. Selv om AMG GT var en senere modell, hadde bare AMG GT Black Series mer kraft enn SLS AMG Black Series.

SLS AMG forventes også å gjøre det bedre når det gjelder verdi i de kommende årene, delvis fordi AMG GT ikke er utstyrt med gullwing dører, og også på grunn av den ikoniske 6,2-liters naturlig aspirerte V8.

Effekten av gullwing dører på verdien av bilen

De fleste modeller gjør det bedre i roadster form enn de gjør i coupe form. Noen bilprodusenter som Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Mclaren og mange andre vil tilby konvertible modeller med en betydelig premie sammenlignet med en kupé. Og bruktverdien favoriserer også de konvertible modellene mer.

  Hvilken Mercedes har en Moonroof?

Men når det gjelder 300SL og SLS AMG, er kupéen nesten alltid ansett som mer samlebar på grunn av måkedørene, så verdien av disse er høyere enn roadsterformen. Gjennom historien har bare noen få biler kommet med gullwing / Falcon dører fra fabrikken.

En Pagani Huayra er en eksotisk hyperbil til flere millioner dollar laget av en boutique italiensk produsent Pagani Automobili. Huayra kommer også i roadster og coupe former, og mange entusiaster har uttrykt sin fiendtlighet fordi roadster kommer med vanlige dører.

Vanlige spørsmål om Gullwing door

Hva er forskjellen mellom gullwing og sommerfugl/saksedører?

Butterfly/Scissor-dører er en stift av de store V12-drevne Lamborghini-modellene som Aventador eller Murcielago. Ferrari tilbyr også sommerfugldører med sine toppmoderne V12-modeller som Ferrari LaFerrari eller Ferrari Enzo.

Disse dørene er hengslet på samme sted som vanlige dører, men hengselmekanismen er annerledes, slik at dørene åpnes enten på en sommerfugl som ser mote, eller en mer vinkel sakslignende måte.

Merker som Rolls Royce tilbyr de såkalte «Suicide Doors», som er bakhengslet i et forsøk på å gjøre døråpningen så bred som mulig for en person kledd i en gallakjole. Det er også noen få andre dørtyper i bilindustrien, men sommerfuglen / saksen og gullwing-modellene regnes som de kuleste av dem alle.

Hva er den beste Mercedes SL-modellen å kjøpe?

Fra et verdiperspektiv virker SLS AMG Black Series som den beste modellen å kjøpe, men SLS AMG BS koster mye mer enn resten av SLS-serien. Black Series er også den mest atletiske, kraftigste og mest underholdende modellen å kjøre, og også den mest begrensede av dem alle.

  Hva er den beste Mercedesen for en taxi?

Men når du velger mellom kupé og roadster, virker kupéen som en langt mer populær variant på bruktmarkedet. På grunn av måkedørene og kjøreegenskapene virker kupéen som et bedre kjøp totalt sett. Kupéen forventes også å nyte en jevnere stigning i verdi sammenlignet med roadster.

Kommer Mercedes til å gi ut en ny modell med gullwing dører?

Ingen nåværende modeller tilbys med gullwing dører, og Mercedes innser at gullwing dør alternativet er utrolig verdifullt for merkevaren så Mercedes vil trolig bare tilby Gullwing dører for de beste, mest verdifulle modeller.

Kanskje etterfølgeren til AMG GT vil tilby gullwing dører, men per nå er det ingen indikasjoner på etterfølgeren til GT. Det er fortsatt uklart når Mercedes planlegger å tilby en bil med gullwing dører, men når de til slutt bestemmer seg for å gjøre det, vil det helt sikkert være en populær modell.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter