Hvilken modell er den minste Mercedes SUV?

Den minste Mercedes SUV er GLA. GLA starter på rundt $ 36k og tilbyr hver bit av Mercedes-opplevelsen, selv i den minste modellen i Mercedes SUV-serien.

SUV-trenden begynner å ta over verden, spesielt USA, der de fleste nye biler som selges er SUVer. Mercedes har klart å tilby en konkurransedyktig modell i det minste SUV-segmentet. Den nylig utgitte GLA er den nest mye forbedrede generasjonen, og Mercedes klarte å selge så mange som 25k av disse i USA i 2020.

Vanlige GLA-modeller

GLA-serien starter med $36k GLA 250, en forhjulsdrevet liten SUV drevet av en 2,0-liters inline 4 turboladet motor, som tilbyr 221hp og 258 lb-ft @ 1,800 rpm. Denne modellen klarer å returnere en anstendig 25MPG amerikansk drivstoffeffektivitet, paret til en 8-trinns dual-clutch overføring.

Den neste modellen i serien er GLA 250 4MATIC som koster $ 38k. Denne modellen tilbys med et firehjulstrekksystem, og resten av drivverket er det samme som nevnte GLA250, med en litt mindre gunstig 24MPG USA.

GLA tilbys med en rekke alternativer og pakker, den mest populære av dem er AMG-pakken som koster $ 2600 og tilbyr et mer stilig eksteriør og et bedre interiør med sportsseter og et sport AMG-ratt.

Noen pakker som Premium-pakken, som koster $ 1750, tilbyr et oppgradert multimediesystem med større skjermer, strømfoldende speil, håndfri og nøkkelfri tilgang.

GLA AMG-modeller

Hvis du tror at den vanlige GLA-modellen er ganske kjedelig og treg, kan du alltid velge en av de sporty AMG-versjonene som også tilbyr en overflod av sporty alternativer og pakker med en oppgradert drivlinje.

  Mercedes EQC MOT Tesla

AMG-serien starter med GLA 35 AMG som koster $ 47,550 og tilbys med en AMG-forbedret 2.0-liters inline 4 turbocharged motor parret med en 8-trinns AMG Speedshift girkasse med 302hp og 295 lb-ft @ 3,000-4,000 RPM. GLA 35 er i stand til å sprinte 0-60 på rundt 5 sekunder med en anstendig 23MPG US.

Topp-of-the-line GLA er AMG 45 som koster rundt $ 54,500. Denne modellen er all sang, alle dansende GLA som klarer å tilby det høyeste ytelsesnivået, når det gjelder små Mercedes SUVer. Denne modellen tilbyr en håndlaget 2-liters turboladet motor med 382hp og 354 lb-ft @ 4,750-5,000 RPM.

45 AMG kommer også med 8-speedshift AMG girkasse og en 0-60 gang på 4,3 sekunder. Denne versjonen av GLA er også i stand til å sende så mye som 100% av sin kraft til bakhjulene alene for å oppnå de mest sporty kjøreegenskapene på en mindre enn gunstig 20MPG USA.

Den gamle GLA vs den nye GLA

I 2014 bestemte Mercedes seg for å gå inn i et nytt segment ved å tilby GLA. Det var løst basert på A-klassen hatchback og solgte ikke så godt som mange trodde at A-klassen og første generasjon GLA manglet Mercedes krydder.

Men i 2020 introduserte Mercedes den nye GLA. Selv om det fortsatt delte sitt DNA med A-klassen, tok Mercedes denne gangen litt tid i å designe det for å gjøre det verdig den trekantede stjernen. Den nye GLA deler nesten ingenting med den gamle, og slår den gamle GLA i alle tenkelige aspekter.

  Regnes Mercedes som luksus?

En pre-2016 GLA 250 kan kjøpes for $ 15 – $ 16k for en anstendig modell, og prisen er forsvarlig. Men hvis du er i stand til å nå dypere i lommene for den nye GLA, vil du absolutt få pengene dine verdt.

Vanlige spørsmål om GLA

Hvor pålitelig er Mercedes GLA?

Ifølge WhatCar tjener 2014-2020 Mercedes GLA 3 av 5 stjerner når det gjelder pålitelighet. Denne modellen har vist en god del feil og problemer, noen av dem knyttet til motor- og kollisjonsputefeil som kan koste en anstendig mengde å rette opp.

2021 GLA kom nettopp ut, og det er ikke mange forbrukerrapporter som tyder på at påliteligheten til GLA er tvilsom. Spådommene for den nye GLA er mye gunstigere sammenlignet med siste generasjons modell.

Er den nye GLA bedre enn Audi Q3?

GLA og Q3 er de to gigantene i det lille SUV-segmentet. Å sammenligne disse to er å forvente, da de fleste kjøpere bør undersøke dem begge. Når det gjelder styling, Q3 vinner fordi Q3 ser ut som toppen av linjen Audi Q8, mens GLA ser ut som A-klassen på stylter.

Den Audi Q3 starter på rundt $ 36k, men er mye billigere i hele serien enn GLA. Mercedes tilbyr en bedre, mer raffinert overføring sammenlignet med Q3. Begge tilbys med forhjulsdrift eller firehjulsdriftvarianter.

Q3 koster mindre, men GLA er mer drivstoffeffektiv. Så langt interiøret går, tilbyr begge disse kjøretøyene fantastisk interiør. Så spørsmålet om hvilken som er bedre ligger på den potensielle eieren. Det er trygt å si at både GLA og Q3 skal tilfredsstille selv de mest krevende kundene.

  Hvem er Mercedes' hovedkonkurrent?

Hva er den beste Mercedes SUV å kjøpe?

For tiden selger Mercedes 9 forskjellige SUV-er for alle tenkelige formål. Å velge mellom et så bredt utvalg av alternativer kan virke litt skremmende. Men den klare vinneren av hele Mercedes SUV line-up er GLC SUV som det blander de beste egenskapene til en bil og en «ekte» SUV.

Den 2021 GLC starter på rundt $43k og det tilbyr en fristende mellomgrunn mellom mindre og større Mercedes SUVer. Videre er GLC også ansett som en av de mest pålitelige Mercedes SUVene, akkurat som GLK som kom før den.

GLC tilbys som en forhjulsdrevet variant og en firehjulsdrevet variant. Det virker som en fristende familiebil også. GLC er ganske godt utstyrt og kan kjøpes med de fleste Mercedes-alternativene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter