Hvor gammel bruktbil bør jeg kjøpe?

Bortsett fra å kjøpe et hus, er den nest største investeringen du sannsynligvis noen gang vil gjøre å kjøpe en bil. Enten du er ny eller gammel, må du vurdere mange ting for å lande den beste bilen. Hvis du har tenkt å kjøpe en brukt bil, med tanke på alderen er viktig, men det er ikke alt.

Generelt er det ikke noe gyldig svar på hvor gammel en brukt bil du bør kjøpe. Dette er fordi det avhenger av bilens merke og modell, og hvordan eieren har opprettholdt den. Likevel er det fortsatt bedre å kjøpe en bil som bare er 2 til 3 år gammel, i stedet for å kjøpe en bil som er over 5 år gammel.

Etter hvert som biler blir eldre, øker problemene deres også. For eksempel er det stor sjanse for at en bil som bare har 50.000 miles på seg for å ha færre problemer enn en bil som har satt på over 200.000 miles. Etter hvert som bilen blir eldre, vil du bli pålagt å håndtere problemer som bremser, girkasser, dekk og batterier oftere.

Hvis du leter etter en gammel bruktbil av høy kvalitet, er det to ting du bør vurdere. Den første er avskrivning og den andre verdien og påliteligheten.

Når er den beste tiden å kjøpe en gammel bil når det gjelder avskrivninger?

Hovedårsaken til at folk velger å kjøpe brukte biler er at de vil spare penger. Ja, å kjøpe en bruktbil er billigere enn å kjøpe en ny bil. Men hvordan avgjør avskrivninger hvilken gammel bruktbil som er best for deg?

Sannheten er at alder reduserer verdien av biler. Derfor, jo eldre bilen er, jo billigere blir den. Hvis du vil ha en bruktbil med de nyeste funksjonene, bør du velge en bil som har blitt brukt i mindre enn 3 år. Men hvis du vil spare mer penger, kan du gå for en bil som er mer enn 5 år gammel.

  Hvilket kjøretøy har den roligste hytta?

Kort sagt, jo høyere avskrivning, jo lavere pris, og jo lavere avskrivning, jo høyere pris. Biler mister mye avskrivninger det første året, og det reduseres sterkt etter hvert som de blir eldre. Det anslås at biler mister opptil 75% avskrivning det første året, etterfulgt av 60%, deretter 50%, og så videre.

Når er den beste tiden å kjøpe en gammel bil når det gjelder verdi og pålitelighet? 

Bortsett fra avskrivninger, kan du også kjøpe en gammel bil ved å vurdere verdien og påliteligheten. Biler mister verdien etter hvert som de blir eldre. Dette er fordi de utvikler flere problemer, noe som gjør dem dyrere å vedlikeholde. Derfor blir de upålitelige etter hvert som de blir eldre.

Hvis du vil ha en pålitelig gammel bruktbil, bør du unngå å kjøpe en bil som er mer enn 5 år gammel. I stedet bør du kjøpe en bil som er 2 til 3 år gammel og selge den igjen etter 3 års bruk. Hvis du kjøper en ekstremt gammel bil, må du takle flere utfordringer på grunn av slitasje.

Vanlige spørsmål om kjøp av bruktbil

Hva bør jeg vurdere når jeg kjøper en bruktbil – kjørelengde eller alder?

Ingen av de ovennevnte. Det viktigste å vurdere når du kjøper en brukt bil er pålitelighetshistorikken og bilens tilstand. Gå til internett og søk i modellens historie. Hvis det er en pålitelig bil, trenger du ikke å bekymre deg for kjørelengden eller alderen så mye.

Imidlertid kan en bil være en pålitelig modell, men med en dårlig eier. Så sjekk også historikken, som vil avgjøre om bilen har hatt mange reparasjoner og vedlikehold. Du bør aldri kjøpe en bruktbil basert på årene eller kjørelengden som dekkes alene. Dette er veldig villedende, og du kan ende opp med en dårlig bil.

  Hvor mye bakkeklaring trenger du for fartshumper?

Hvorfor er bruktbiler billige?

Brukte biler er billigere fordi biler avskrives raskt. Etter hvert som bilen blir eldre, reduseres verdien også betydelig. Imidlertid er de fleste brukte biler kostbare å vedlikeholde og reparere etter hvert som de blir eldre. Så selv om bilen er billig, kan det være dyrt å vedlikeholde i det lange løp.

Hvordan velger jeg en brukt bil av høy kvalitet?

Å kjøpe en bruktbil kan spare deg for tonnevis av penger, men det er ikke lett å finne en brukt bil av høy kvalitet. Her er tingene du bør vurdere å lande en brukt bil av høy kvalitet:

  • Inspiser kjøretøyet nøye – Bilens tilstand er avgjørende. Hvis du vil at den brukte bilen skal vare lenge, bør du sjekke motoren og se på bilens interiør og kropp.
  • Få bilen sjekket ut av en profesjonell mekaniker – Selv etter å ha sjekket ut bilen selv, bør du ansette en profesjonell mekaniker for å inspisere den ordentlig.
  • Gjør en prøvekjøring – Få en følelse av bilen ved å ta den ut for en prøvekjøring. En prøvekjøring vil hjelpe deg med å finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer.
  • Gå gjennom bilens reparasjonshistorikk – Få nummerskiltet og VIN på bilen du har tenkt å kjøpe. Gå gjennom reparasjonshistorikken og for å lære om problemene som bilen har håndtert.
  • Finn ut markedsverdien – etter å ha bestemt om bilen er ideell for deg eller ikke, se på markedet. Kelly Blue Book har verktøy som hjelper deg med å få verdien av enhver bil.
  Er en brukt Porsche Boxster et godt kjøp?

Er det verdt det å kjøpe en 5 år gammel bil?

Det avhenger av kjøretøyets modell og tilstand. Hvis kjøretøymodellen er pålitelig og godt vedlikeholdt, er det ikke noe problem å kjøpe en bil som er 5 år gammel. Men hvis bilmodellen har under gjennomsnittlig pålitelighet, vil dette være en stor risiko, da du kan ende opp med å betale mer i vedlikeholds- og reparasjonskostnader.

Hva er den beste alderen og kjørelengden for en brukt bil?

Det er ingen beste alder og kjørelengde for en brukt bil. En god bruktbil skal være godt vedlikeholdt og pålitelig. Imidlertid, hvis du er bekymret for alder og kjørelengde, bør du vurdere å kjøpe en bil som er 3 til 5 år gammel. Og når det gjelder kjørelengde, vil en bruktbil med minst 56 000 miles være ideell.

Bunnlinjen

Alt i alt bør du ikke overdrive viktigheten av bilens alder mens du kjøper en bruktbil. I stedet bør du fokusere på modellen, påliteligheten og hvor god tilstanden til bilen er. Noen biler er kanskje ikke veldig gamle, men har fortsatt mange problemer. Tvert imot kan noen biler ha flere tusen miles og år på seg, men de er veldig pålitelige.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter